Στην τελική ευθεία το Ελληνικό

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα αποδεχθεί τη βελτιωμένη κατά 25% προσφορά του Ομίλου Lamda (Λάτσης) – Fosun (Κίνα) – Al Maabar (Άμπου Ντάμπι), η οποία από τα 700 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά ανέβηκε στα 915 εκατ. ευρώ. Από τη στιγμή που θα δοθεί το ok θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου. Υπολογίζεται ότι οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά σε δύο χρόνια.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αντιδράσεις από αντιτιθέμενα συμφέροντα, όχι γιατί διαφωνούν με την αξιοποίηση του Ελληνικού, που με τη σημερινή του μορφή αποτελεί κατάντια για τη χώρα μας, αλλά γιατί δεν εκτίμησαν σωστά την αξία του προνομιακού αυτού φιλέτου και τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν, και τώρα… κτυπάνε το κεφάλι τους γιατί δεν κατέθεσαν προσφορά. Κάτι που μπορούσε να κάνει ο καθένας, αφού η συμμετοχή ήταν απόλυτα ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο που κάλυπτε τις προϋποθέσεις της ανοικτής προκήρυξης.

Πώς θα αλλάξει το Ελληνικό

Σύμφωνα με τον φάκελο της μελέτης που έχει υποβάλει ο όμιλος, στο Ελληνικό, μεταξύ άλλων, προβλέπεται να γίνουν και τα εξής:

o Δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα του κόσμου. Το πάρκο θα ξεκινά από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και θα καταλήγει στη θάλασσα, συνδέοντας τον Δήμο Αργυρούπολης με την παραλία, και θα είναι από όλες τις πλευρές προσβάσιμο για τους δημότες των όμορων δήμων.

• Αναβάθμιση παραλιακού μετώπου ενός χιλιομέτρου.

• Πνεύμονας πρασίνου, με 2.000.000 θάμνους και δέντρα (55.000), 15 φορές όσο ο Εθνικός Κήπος.

• 800.000 τ.μ. ανοιχτοί χώροι πρασίνου, που θα δοθούν σε όλους τους δημότες.

• Κατά την πρώτη φάση του έργου (πενταετία), δημιουργία 10.000 – 30.000 νέων θέσεων εργασίας.

• Θα διατηρηθούν και θα εκσυγχρονιστούν σημαντικά κτίρια, όπως το κτίριο του Σααρίνεν (πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο) και τα χάνγερς, τα οποία θα μετατραπούν σε πολιτιστικούς χώρους και μουσεία.

• Βελτίωση ποιότητας ζωής όμορων δήμων.


Σχολιάστε εδώ