ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε εκ νέου ένα διλημματικό πακέτο το οποίο έθεσε ενώπιον των βουλευτών του, διαμηνύοντας πως η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν αφορά επιμέρους ζητήματα, για τα οποία έχουν σημειωθεί αντιδράσεις, όπως π.χ. το γάλα, αλλά τη συνολική προοπτική της χώρας.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιχείρησε να παρέμβει κατευναστικά στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, ωστόσο δεν έλειψαν οι βολές για τους χειρισμούς της, κατά υπουργών της ΝΔ άλλα και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού.

Θέλοντας να εκτονώσει την κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία βρισκόταν στα «κάγκελα» τα τελευταία 24ωρα, διεμήνυσε ότι δεν έχει σκοπό να επιβάλει μέτρα κομματικής πειθαρχίας, ενώ πετώντας το μπαλάκι στους διαφωνούντες χαρακτήρισε πρώιμες τις αντιδράσεις τους, καλώντας τους «να μην αυτομαστιγώνονται».

Πάντως, πολλοί από τους βουλευτές που είχαν σηκώσει «μπαϊράκι» τις τελευταίες μέρες, κυρίως για το θέμα του γάλακτος, επιχείρησαν μια προσεκτική αναδίπλωση στοχοποιώντας με κριτική το Μέγαρο Μαξίμου, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης.

Με τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπουργών της ΝΔ» τα έβαλε στην παρέμβασή του o Νίκος Σηφουνάκης, αναφέροντας ότι «δεν πρέπει και δεν μπορεί ούτε ως παράταξη ούτε ως βουλευτές να σιωπάμε». Αναφερόμενος ειδικότερα στις ρυθμίσεις για το γάλα, επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και χαρακτήρισε αναγκαίες τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν «χάρη στην έντονη πίεση του ΠΑΣΟΚ». Στην ίδια γραμμή τοποθετήθηκαν ο Μιχάλης Κασσής και o Θάνος Μωραΐτης, στοχοποιώντας τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ νωρίτερα, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, o Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε την παραίτησή του. Διαφωνίες για τα φαρμακεία εξέφρασε o Δημήτρης Κρεμαστινός, είπε όμως ότι θα πρυτανεύσει η απόφαση της ΚΟ.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε o Γιώργος Παπανδρέου, η στάση του οποίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών παραμένει ερώτημα.


Σχολιάστε εδώ