Μέτωπο άνοιξε και για τα φωτοβολταϊκά

Είχαν ξεκινήσει μάλιστα τη συλλογή υπογραφών βουλευτών από όλα τα κόμματα με σκοπό να την καταθέσουν στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι βουλευτές απειλούσαν ευθέως να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο αν δεν υπήρχαν οι αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις, ενώ περίσσευε η οργή τους για τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μ. Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση που είχαν μαζί του στα μέσα της εβδομάδας έγινε μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης, ενώ εκείνος δεσμεύτηκε να τους στείλει «non paper» με βασικά σημεία των διορθωμένων ρυθμίσεων. Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής ωστόσο δεν είχε φτάσει στα χέρια τους. Με βάση τις αρχικές ρυθμίσεις που προωθούσε η κυβέρνηση μειώνονταν οι εγγυημένες τιμές απορρόφησης της ενέργειας (που παράγουν οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών), καλούνταν να επιστρέψουν και μάλιστα εφάπαξ μεγάλο μέρος των εσόδων που είχαν μέσα στο 2013, ενώ ακόμη αίρεται η αναστολή αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών. Τυχόν εφαρμογή των παραπάνω θα επέφερε ένα ισχυρό πλήγμα στους χιλιάδες πολίτες που επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά, στις περισσότερες περιπτώσεις μάσα από τη διαδικασία δανεισμού.

Την Παρασκευή το μεσημέρι εκατοντάδες εξ αυτών «πολιόρκησαν» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου έγινε το μπάχαλο.

Όπως κατήγγειλαν, με τον τρόπο αυτό θα οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών και του Δημοσίου.


Σχολιάστε εδώ