ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Μοναδική παραφωνία 15 μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί στο μπαλκόνι των γραφείων τους και φώναζαν συνθήματα για την «απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων» εννοώντας τον Ν. Μιχαλολιάκο και τους άλλους βουλευτές που βρίσκονται στον Κορυδαλλό. Τις εντυπώσεις «έκλεψαν» οι έφιπποι Μανιάτες, το άγημα με τις στολές των αρχαίων ελλήνων οπλιτών, οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λυκόπουλα.

// Απίστευτο κι όμως αληθινό: Στην εξέδρα των επισήμων, στην παρέλαση της περασμένης Τρίτης, είδαμε τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ στην Α΄ Πειραιά Κυριάκο Καλογεράκο, για τον οποίο ακούστηκε πως θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με το ψηφοδέλτιο του Γ. Κουμουτσάκου! Δεν θα προξενούσε έκπληξη αν η ηγεσία της ΝΔ δεν είχε διατάξει διαχειριστικό έλεγχο στη ΝΟΔΕ για το διάστημα της θητείας του, μετά την διαπίστωση από τον διάδοχό του, τον γνωστό επιχειρηματία και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μαστρονικόλα, όπου λέγεται ότι έλειπαν 11.800 ευρώ που είχε βρει στο Ταμείο ο κ. Καλογεράκος, όταν παρέλαβε τη ΝΟΔΕ από τον Τάκη Μάλαγα, πριν δυόμισι χρόνια και όταν παρέδωσε υπήρχαν μόνο… αράχνες, ενώ οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού ήταν απλήρωτοι, όπως και τα νοίκια των γραφείων. Τον έλεγχο διενεργούν οι Δανδουλάκης και Σκαφιδάς, που όπως λέει ο κ. Καλογεράκος δεν έχει παραδώσει στον διάδοχό του κανένα στοιχείο για την περίοδο της διαχείρισής του (τιμολόγιο, απόδειξη κ.λπ.) ούτε βιβλίο εσόδων-εξόδων!

// Ενός λεπτού σιγή κράτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στη συνεδρίασή του της περασμένης Τετάρτης, στη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά. Επίσης, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε για τη μνήμη του αρχιφύλακα στο Μαλανδρίνο που δολοφονήθηκε ανήμερα της εθνικής εορτής από αλλοδαπό κακοποιό.

// Δεν πρόκειται να έρθει το τραμ στον Πειραιά, αν δεν υλοποιηθούν πρώτα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, έναντι του δήμου, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη. Ήδη, όπως είπε, η εταιρεία έχει πληρώσει τις μελέτες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί η υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Απομένει η τυπική ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η μελέτη εφικτότητας του έργου της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ομηρίδου Σκυλίτση και της κατασκευής των δύο υπόγειων πάρκινγκ στον Άγ. Διονύσιο και τον Άγ. Σπυρίδωνα.

// Σίριαλ έχει γίνει το θέμα των κυρώσεων του Δήμου Σαλαμίνας κατά του ιδιοκτήτη των Λατομείων που βρίσκονται στο νησί. Στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι ο δήμαρχος δεν έπραξε τα δέοντα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δήμου, ο Γ. Τσαβαρής απάντησε με το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που αναφέρει ότι «η Δημοτική Αρχή προέβη στις ενέργειες αρμοδιότητός της ώστε να βεβαιωθούν στην αρμόδια ΔΟΥ τα χρηματικά ποσά που οφείλονται από το ειδικό τέλος 5% στην τιμή πωλήσεως λατομικών προϊόντων». Η Ρούλα Νάνου, δημοτική σύμβουλος σήμερα και υποψήφια δήμαρχος, αναφερόμενη στην απάντηση του δημάρχου, τονίζει ότι κατόπιν δικών της πιέσεων και εξωδίκων υποχρεώθηκε ο Γ. Τσαβαρής να επιβάλλει πρόστιμα στο Λατομείο και να πάρει αναγκαστικά μέτρα για την είσπραξή τους. Όμως, η κατάσχεση επί χείρας τρίτου δεν απέδωσε γιατί… συμπτωματικά ο δήμος απευθύνθηκε σε τράπεζες στις οποίες ο οφειλέτης δεν είχε λογαριασμούς, διερωτάται δε γιατί ο δήμος δεν προχώρησε σε κατασχέσεις ακινήτων του ιδιοκτήτη της λατομικής εταιρείας για να διασφαλίσει τα οφειλόμενα αφού εδώ και τρία χρόνια αρνείται να καταβάλλει έστω και ένα… ευρώ. Τέλος, ρωτάει τον δήμαρχο αν είχε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση η πρόσφατη… έφοδος ελεγκτών του ΣΔΟΕ στον δήμο.

// Ένα παραδοσιακό σκαρί, που ανήκει στον Δήμο Περάματος και όλοι το καμάρωναν επί σειρά ετών γιατί αποτελούσε το σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της περιοχής, το ΔΑΙΔΑΛΟΣ, από το προπερασμένο Σάββατο βρίσκεται ημιβυθισμένο στο αγκυροβόλιό του, αφού λόγω έλλειψης συντήρησης και δεξαμενισμού πήρε νερά και κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να βουλιάξει! Αρμόδιοι φορείς, όπως στελέχη του Συλλόγου Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Περάματος, εδώ κι ενάμιση χρόνο είχαν απευθύνει εκκλήσεις στον δήμαρχο Παντελή Ζουμπούλη να κάνει δεξαμενισμό στο πλοίο, γιατί τα ξύλα έπρεπε να συντηρηθούν. Το χειρότερο όμως είναι πως για το παραδοσιακό αυτό σκαρί και τη συντήρησή του -υποτίθεται- ο δήμος έχει πάρει πολλά λεφτά από προγράμματα της ΕΕ! Τι έγιναν όλα αυτά τα χρήματα; Το θέμα το ανέδειξε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημ. Θεοδωρουλέας, ο οποίος κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για την αδράνεια και την αδιαφορία της και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα κονδύλια που πήρε ο δήμος από ευρωπαϊκά προγράμματα για το σκαρί αυτό και πού διατέθηκαν. «Η παραλίγο βύθιση του ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ανέφερε χαρακτηριστικά, πιστοποιεί το ναυάγιο της Δημοτικής Αρχής. Στο χέρι μας είναι το δικό της ναυάγιο να μην οδηγήσει στον βυθό και το Πέραμα…».

// Σήμερα στις 7 το βράδυ στον πολυχώρο «Κωσταράκος» στα Καμίνια, σε μία σεμνή αλλά ουσιαστική εκδήλωση, ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής «ΦΟΙΒΟΣ» θα γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του! Πρόκειται για ένα σωματείο με τεράστια προσφορά στην τοπική κοινωνία και αδιάλειπτη παρουσία. Η πρόεδρος του συλλόγου Δήμητρα Γκλεζάκου έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις καθιερωμένες ομιλίες, διαφάνειες από τις διαχρονικές δραστηριότητες του συλλόγου και φωτογραφικό υλικό από τα πρώτα, δύσκολα χρόνια της λειτουργίας του.

// Ημερίδα με θέμα την Αγροτική Παραγωγή και την Ανάπτυξη έγινε την περασμένη Πέμπτη στα Κύθηρα κατόπιν πρωτοβουλίας του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, που παρακολούθησε και όλο το πρόγραμμα των εργασιών της.

Η ημερίδα είχε σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αδειοδότηση πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών μονάδων, τη φυτοπροστασία και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, τη μελισσοκομία και τα προγράμματα της αμπελουργίας.

// Τις κατευθυντήριες αρχές της πολιτικής που φιλοδοξεί να ακολουθήσει στον Δήμο Πειραιά παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ρένας Δούρου και του Άρη Σπηλιωτόπουλου και να εγκαταλείψει τη βουλευτική του έδρα, λέγοντας ότι του την έδωσε ο λαός και μόνο εκείνος μπορεί να του την αφαιρέσει. Ο λαός με έχει εκλέξει για βουλευτή, τόνισε, αν με επιλέξει για δήμαρχο, θα γίνω δήμαρχος, διαφορετικά θα παραμείνω βουλευτής. Υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχει δίλημμα αν οι εκλογές του Μαΐου θα έχουν αυτοδιοικητικό ή πολιτικό χαρακτήρα, γιατί για ν’ αλλάξει το πολιτικό σύστημα θα πρέπει ν’ αλλάξει η Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η πρωτοβάθμια που είναι η πιο κοντινή εξουσία στους πολίτες. Η πολιτική του, όπως είπε, θα στηριχθεί σε έξι άξονες: Την κοινωνική προστασία και δικαιοσύνη, την παραμονή του λιμανιού στο Δημόσιο με συμμετοχή του δήμου, τη στήριξη του εμπορίου, την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, την πολιτιστική ανάδειξη της πόλης και την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις που τους αφορούν. Ο κ. Δρίτσας ζήτησε επίσης να γίνουν ντιμπέιτ μεταξύ όλων των υποψηφίων, ενώ κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι κάνει άτυπη προεκλογική καμπάνια με το δημοτικό χρήμα. Είπε ακόμα ότι ο δήμος στα χρόνια της θητείας Μιχαλολιάκου ενεργοποίησε μόνο τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους 700.000 ευρώ, αλλά παραδέχθηκε ότι έχει κάνει σημαντικό έργο στην πόλη ο σημερινός δήμαρχος.

// Στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου εγκαινιάζεται σήμερα στις 18.30 η 1η Πανελλήνια Έκθεση Γελοιογραφίας την οποία διοργανώνει η Πνευματική Εστία Μοσχάτου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Κων/πόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο).

// Με συμμετοχή περισσότερων από 350 πεζοπόρων κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε ο κυριακάτικος περίπατος στο Όρος Αιγάλεω, που διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) σε συνεργασία με τους Δήμους Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τους Συλλόγους «Χοροωδή», «Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού» και «Αναγέννηση» Κορυδαλλού. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναδείξει το ανώνυμο σπήλαιο Σχιστού, που χρησιμοποιήθηκε από την Ανώτερη Παλαιολιθική μέχρι και τους νεώτερους χρόνους, ενώ πρόκειται για την αρχαιότερη μέχρι τώρα βεβαιωμένη κατοίκηση σε ολόκληρη την Αττική. Η πρωτοβουλία εμπλουτίστηκε με την πεζοπορία στο δασικό δίκτυο του Όρους Αιγάλεω σε μήκος 3.5 χλμ. Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και ο αντιπρόεδρος Δημοσθένης Σταματάτος τόνισαν ότι: «Ο αγώνας για την υπεράσπιση του Όρους Αιγάλεω μπορεί να κερδηθεί μόνο με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συμβάλει στην προστασία του βουνού. Για το λόγο αυτό καθιερώσαμε τέτοιες δραστηριότητες. Ραντεβού για επανάληψη του περιπάτου αρχές Μαΐου».


Σχολιάστε εδώ