Η υποτίμηση στο ρούβλι φρενάρει τους ρώσους τουρίστες

Και αυτό περιορίζει έναν σημαντικό αριθμό από τους Ρώσους που προγραμμάτιζαν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα με βάση τις τιμές πριν από την πτώση του ρουβλίου έναντι του ευρώ, καθώς τώρα θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα ρούβλια απ’ ό,τι υπολόγιζαν.

Για να συγκρατήσουν τις απώλειες, ρώσοι τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν από τους έλληνες ξενοδόχους μείωση των συμφωνημένων τιμών κατά 10% για τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος είναι η δεύτερη αγορά για τον ρωσικό τουρισμό. Από τα 2.500.000 τουρίστες που έχει τα τελευταία χρόνια οι 600.000 είναι Ρώσοι!

Υπάρχουν, όμως, και καλά νέα. Υπάρχει σημαντική αύξηση των κρατήσεων από την Αγγλία και τη Γερμανία και για εδώ και για την Κύπρο. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα το κλίμα έχει αλλάξει σε σύγκριση με τα τρία τελευταία χρόνια, με την ανασφάλεια και τις εντάσεις (διαδηλώσεις, απεργίες κ.λπ.), που απέτρεπαν αρκετούς τουρίστες από την επιλογή της χώρας μας.

Σύμφωνα με μεγάλα διεθνή τουριστικά πρακτορεία, είναι πολύ μεγάλη η ζήτηση σε όλα τα ξενοδοχεία στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, της Κρήτης και σε άλλες φημισμένες περιοχές της Ελλάδας. Σε πολλά ξενοδοχεία ήδη η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα κρεβάτια!

Ανάλογη είναι η αύξηση και στην κρουαζιέρα.

Όπως μας τόνισε γνωστός ελληνοκύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας με κρουαζιερόπλοια και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε δημοφιλείς περιοχές της χώρας μας, στην αύξηση της προβλεπόμενης για φέτος τουριστικής κίνησης συνέβαλαν οι ταραχές στην Αίγυπτο και στην Τουρκία και η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ.


Σχολιάστε εδώ