Τη συνεπή στάση του απέναντι στην ΕΕ θέλει να κεφαλοποιήσει το ΚΚΕ στις εκλογές

Στις ομιλίες των στελεχών του, σε προεκλογικές συγκεντρώσεις που γίνονται, προβάλλεται ξεκάθαρα η θέση για την αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μονομερή διαγραφή του χρέους, σε μια προσπάθεια να φανεί η απόσταση που χωρίζει το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ο Περισσός χρεώνει στα κόμματα του ευρωμονόδρομου που δεν αμφισβητούν τις κυρίαρχες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το μάτι στραμμένο στους αριστερούς ψηφοφόρους, που στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές εγκατέλειψαν το ΚΚΕ και στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός επιδιώκει να τους πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια αξιόπιστη αριστερή δύναμη που θα εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική, αλλά μια δύναμη που χρησιμοποιείται ως εφεδρεία από το σύστημα για να αντικαταστήσει τον φθαρμένο κλασσικό δικομματισμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, τονίζουν ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, παρά τη φραστική της οξύτητα, είναι κριτική που γίνεται μέσα στο «γήπεδο της στρατηγικής του κεφαλαίου, με βάση τα κριτήρια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με δεδομένο τον στόχο της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου».

Η κριτική του, λένε στον Περισσό, είναι άσφαιρη και αποπροσανατολιστική για τα λαϊκά συμφέροντα από τη στιγμή που δεν αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.

Όμως, στο ΚΚΕ φροντίζουν από τώρα να οργανώσουν την άμυνά τους και για τις πιέσεις που θα δεχθούν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Έχοντας επίγνωση της τρομακτικής πόλωσης που θα υπάρξει ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον τελευταίο να καλεί τους αριστερούς ψηφοφόρους να στηρίξουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζουν ήδη ότι:

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση-όργανο της εξουσίας του κεφαλαίου στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, όπου τα κλειδιά της οικονομίας θα βρίσκονται στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.

Η συμμετοχή μας, λένε, σε μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα εξασφαλίσει τίποτα θετικό για τον λαό και τους εργαζόμενους γιατί σε μια τέτοια περίπτωση τόσο το ΚΚΕ όσο και ο λαός θα ήταν με δεμένα χέρια, αφού ούτε μέτρα ανακούφισης δεν θα μπορούσαν να παρθούν υπέρ των εργαζομένων.

Για αυτό, τονίζουν με νόημα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δηλώνει με άνεση ότι δεν ανησυχεί για το ποιο κόμμα θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση, γιατί ξέρει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση στο σημερινό πλαίσιο, εκ των πραγμάτων, θα ασκήσει διαχείριση υπέρ των συμφερόντων των βιομηχάνων των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, ανεξάρτητα από διακηρύξεις.

Εμείς, λένε, μιλάμε καθαρά και παίρνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον λαό και δεν σπέρνουμε αυταπάτες, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, αφού αυτή η λογική έχει δοκιμαστεί με τη συμμετοχή, για παράδειγμα, κομμουνιστικών κομμάτων σε κυβερνήσεις όπως στη Γαλλία ή την Ιταλία και συνοδεύτηκε από κλιμάκωση αντιλαϊκών μέτρων, από περαιτέρω αφοπλισμό και υποχώρηση του λαϊκού κινήματος, απογοήτευση και συμβιβασμό, όπως άλλωστε δείχνει και το πρόσφατο παράδειγμα της κυβέρνησης ΑΚΕΛ στην Κύπρο.


Σχολιάστε εδώ