Παναγόπουλος – Κιουτσούκης σημειώσατε 2

Στις συνήθεις ανακοινώσεις των παρατάξεων που ακολούθησαν έγινε γνωστό ότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατά της 24ωρης απεργίας ψήφισε η ΠΑΣΚΕ, ενώ οι άλλες παρατάξεις την υπερψήφισαν. Ακολούθησε την επομένη ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ – Παναγόπουλου στην οποία λίγο πολύ εξηγούσε ότι δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις (!) για την επιτυχία της απεργίας, ενώ ο γ.γ. της Συνομοσπονδίας Γ. Κιουτσούκης «κάρφωνε» την παράταξη Παναγόπουλου ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι «τα νέα μέτρα της «τρόικας» δεν αποτελούν απειλή για τους εργαζόμενους»!

Τι μεσολάβησε και έσπασε η «ομερτά» στη ΓΣΕΕ; Γιατί αποφασίστηκε τώρα απεργία, όταν για παράδειγμα θα μπορούσε να αποφασιστεί λίγες μέρες νωρίτερα και ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο; Πώς ήρθαν σε ρήξη Παναγόπουλος και Κιουτσούκης;

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Γ. Παναγόπουλος που έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με την γραμμή της συγκυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα και έχει αποδεχθεί όλο το «πακέτο» για απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τα έχει βρει στη διαπραγμάτευση και με τους εργοδότες για την τυπική ανανέωση – παράταση της ισχύουσας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Άλλωστε η τελευταία αποτελεί κυριολεκτικά «πουκάμισο αδειανό» καθώς το μόνο που σώζει σε ορισμένες περιπτώσεις είναι η διατήρηση του επιδόματος γάμου στους μισθούς.

Ταυτόχρονα όμως έχει ρίξει δίχτυα στη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα επιδιώκοντας την ανατροπή του (μη αρεστού και στη Νέα Δημοκρατία) Γ. Κιουτσούκη! Βασικός συνομιλητής σε αυτή την προσπάθεια του προέδρου της ΓΣΕΕ είναι ο γραμματέας της ΟΜΕ – ΟΤΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ ΓΣΕΕ Βασ. Λάμπρου που φαίνεται να επηρεάζει κάποιους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στη Συνομοσπονδία. Πάντως σε αυτό το «μπρα ντε φερ» που βρίσκεται σε εξέλιξη προς το παρόν κερδίζει ο Ν. Κιουτσούκης, καθώς με την προκήρυξη της απεργίας ο Παναγόπουλος έχει πέσει στην παγίδα που πήγε να στήσει. Η ΔΑΚΕ ψήφισε με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και τους διαφωνούντες από το ΠΑΣΟΚ την απεργία, ανατρέποντας μετά από χρόνια την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – Παναγόπουλου.

ΥΓ.: Πριν προτρέξουν κάποιοι να αμφισβητήσουν τα όσα αναφέρουμε σήμερα, τους προειδοποιούμε ότι έχουμε κι άλλο ρεπορτάζ, και πράσινου, αλλά κυρίως μπλε χρώματος!


Σχολιάστε εδώ