Οι απολύσεις, η Άννα και οι μελέτες…

Μάλιστα, μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» αναβαθμίστηκε. Μέχρι να ψηφιστεί η απελευθέρωση των απολύσεων (τον προσεχή Οκτώβριο), η κ. Στρατινάκη θα εγκρίνει τα αιτήματα των ομαδικών απολύσεων, ως προϊσταμένη του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ).

Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην οδό Σταδίου σημειώνουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η προ διμήνου μεθόδευση Βρούτση να παραπέμψει την έγκριση των απολύσεων στο ΑΣΕ και, βεβαίως, η τοποθέτηση ως επικεφαλής του οργάνου του εκάστοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου ήταν απολύτως φωτογραφική.

H πάλαι ποτέ «πράσινη» Άννα έως και το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Καθάρισε πριν από μερικούς μήνες την πρόσβαση Βρούτση στους κοινοτικούς πόρους, ύστερα από ένα ομηρικό πόλεμο με την κ. Α. Δελαπόρτα (γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων). Από τότε «άνοιξαν» όλες οι πόρτες… Η κ. Στρατινάκη έχει αποκτήσει πια πρωταγωνιστικό ρόλο στο υπουργείο και κάθε… ιδέα των δανειστών μετουσιώνεται σε διάταξη από την πρώην συνεργάτιδα (στο υπουργείο Ανάπτυξης) της Λούκας Κατσέλη.

Δική της ιδέα ο περίφημος «μηχανισμός για τον κατώτατο μισθό», που θα εφαρμοστεί από το 2017, το «πάγωμα» των τριετιών, όπως και το «τρικ» με την περικοπή τους κατά 50% για τους μακροχρόνια ανέργους. Ας προσέξει όμως με τις αναθέσεις διαφόρων μελετών (μιλάμε για πραγματική «φάμπρικα»), έναντι διόλου ευκαταφρόνητου τιμήματος, εν μέσω κρίσης. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να αναθέτεις μελέτη για τον κατώτατο μισθό σε μέλος του ΑΣΕ!


Σχολιάστε εδώ