οικονομικά

• Τον δικό του μοναχικό αγώνα δίνει, όπως μαθαίνουμε, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για να μαζέψει τα 4.000.000 ευρώ και να μην προφυλακιστεί. Ο επιχειρηματίας ψάχνεται να πουλήσει το αγαπημένο του σπίτι στη Νέα Υόρκη (στο Central Park) ενώ πληροφορίες λένε πως ζορίζεται αρκετά για να βρει το τελικό ποσό. Πάντως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως ο ιδιοκτήτης του Alpha αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια την περιπέτειά του και δεν δραπέτευσε…

• Τι ρόλο παίζει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και γιατί σύμβουλοι του Μπαράκ Ομπάμα ανέλαβαν δράση εσχάτως στη χώρα μας προωθώντας πολιτικές για σειρά ζητημάτων; Με το θέμα θα επανέλθουμε.

• Υπήρξε πρώην διοικητής της ΥΠΑ. Εσχάτως ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον όμιλο Μυτιληναίου. Πήρε άραγε μαζί του και όλα τα αρχεία του Κρατικού Οργανισμού; Πολλά ακούγονται, μέχρι ότι σύντομα θα σκάσει βόμβα, που δεν θα έχει προηγούμενο.

• Ο ένας είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, από τους λεγόμενους «θεσμικούς». Ο άλλος είναι γνωστός διαπλεκόμενος επιχειρηματίας με έδρα στο Μαρούσι λίγο πριν από τη στροφή του ΚΑΤ. Ο σινιέ υποψήφιος, μάλιστα, κάθε καλοκαίρι κάνει διακοπές στο κότερο του νεοσσού επιχειρηματία με την έφεση στο ίντερνετ. Η μπίζνα, πάντως, που στήνουν οι δυο πλευρές αφορά τον φωτισμό του δήμου. Και εκεί «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» όπως θα έλεγε και ο συμπαθής Σπύρος Καλογήρου.

• Ο Δήμος Πατρέων δεν καταλαβαίνει από κρίση κι έτσι προκήρυξε διαγωνισμό αναζητώντας ανάδοχο που θα αναλάβει το έργο με τίτλο «Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την υλοποίηση των δράσεων του έργου “Neighborhood Social Planning and Development” με ακρωνύμιο “NEBSOC”». Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 323.575 ευρώ και ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων έχει οριστεί η 14/5. Μέσα δηλαδή στις εκλογές.

• Σε παταγώδη αποτυχία οδηγείται το περίφημο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Ενώ το Ταμείο όφειλε, βάσει αρχικών εξαγγελιών, να έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά του ακόμα το υπουργείο Ανάπτυξης το ψάχνει. Πάντως μαθαίνουμε πως το πρόβλημα βρίσκεται στην πλευρά της γερμανικής τράπεζας KFW η οποία υπαναχωρώντας δεν θέλει να βάλει λεφτά.

• Τι συμβαίνει με την τοποθέτηση μιας κυπριακής εταιρείας στο ελληνικό ΕΣΠΑ; Ο λόγος για την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της Cyta Ελλάς συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 26.112.438,76 ευρώ, την οποία ενέκρινε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης. Η επένδυση αφορά την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ενσύρματων επικοινωνιών της Cyta Ελλάς, καθώς και των υποστηρικτικών υποδομών του σε τέσσερις δήμους. Πρόκειται για τους δήμους Πατρέων (ποσοστό επιδότησης 40%), Λεβαδέων (ποσοστό επιδότησης 15%), ?ελφών (ποσοστό επιδότησης 20%), Λαρισαίων (κύριος τόπος εγκατάστασης με ποσοστό επιδότησης 30%). Ο υφυπουργός αντί να βοηθήσει ελληνικές εταιρείες, έβαλε πλάτη στην κυπριακή η οποία έχει καλύτερες προσβάσεις σε αυτά τα κονδύλια από τη Λευκωσία και μάλιστα σε μια περίοδο που η τελευταία παραπαίει οικονομικά στη χώρα μας και συζητά τη συγχώνευση της. Καλό μπόνους, δεν βρίσκετε;

• Νέα εποχή για την παραδοσιακή ελληνική επιχειρηματική οικογένεια των Ευφραίμογλου. Η κυρία Σοφία Κουνενάκη – Ευφραίμογλου παίρνει τα ηνία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αναλαμβάνοντας το βαρύ φορτίο συνέχισης του έργου του αποβιώσαντος Λάζαρου Ευφραίμογλου. Άξια η πρώτη. Είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρει καθώς διαθέτει σημαντική επιχειρηματική εμπειρία.


Σχολιάστε εδώ