ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Λόγω αποχωρήσεων ή συνταξιοδοτήσεων και με το δεδομένο ότι εδώ και τριάμισι περίπου χρόνια δεν γίνονται προκηρύξεις νέων θέσεων ιατρών, τα κενά στο ιατρικό προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί είναι τεράστια και το νοσοκομείο δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, καθώς εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του Πειραιά αλλά και τα νησιά. Μόνο σε μία μέρα πλήρους εφημερίας εξυπηρετεί περίπου 2.500 άτομα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2013 για το Αττικό Νοσοκομείο εγκρίθηκαν 33 θέσεις επικουρικών γιατρών, για το Ασκληπιείο και το Θριάσειο από 16, για το Κρατικό Νίκαιας 13 και για το Τζάνειο μόλις 4! Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου απευθύνει αγωνιώδη έκκληση προς τον υπουργό Υγείας και προς όλους τους φορείς του Πειραιά για να προκηρυχθούν τουλάχιστον άλλες 10 θέσεις επικουρικών γιατρών, ώστε να μπορέσει να λειτουργεί σε υποφερτά πλαίσια.

// Με απόλυτη επιτυχία εφαρμόζεται από την περασμένη Κυριακή και η δεύτερη φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Πειραιά, με αποτέλεσμα η κατάσταση στο κέντρο της πόλης να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

// Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο με την Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη υπέρ του Ταμείου για την ανέγερση του Ρολογιού. Κατάμεστο ήταν το θέατρο και εξαιρετική η ατμόσφαιρα. Πολύ καλά πήγε και η δημοπρασία για τον ίδιο σκοπό. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος στο Κανάλι 1, και από τις δύο δράσεις μπήκαν στο Ταμείο για το Ρολόι σχεδόν 100.000 ευρώ!

// Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων μαστού, για όσες Πειραιώτισσες το επιθυμούν, βρίσκεται σε εξέλιξη στα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα της πόλης. Την περασμένη βδομάδα έγιναν εξετάσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα γραφεία του Β΄, του Γ΄ και του Ε΄ Διαμερίσματος, ενώ την Πέμπτη θα γίνουν στο Α΄ Διαμέρισμα (Χατζηκυριακού 89) και στο Δ΄ (Χίου 6-8, Καμίνια). Οι εξετάσεις γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία του Νοσοκομείου Μεταξά σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και το Μαιευτήριο ΡΕΑ.

// Δεν θα χρειάζεται πλέον οι κάτοικοι των νησιών του Σαρωνικού και της Τροιζηνίας να έρχονται στον Πειραιά για να εξεταστούν, προκειμένου να πάρουν δίπλωμα οδήγησης μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων (Α΄ και Β΄ τάξεως). Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημ. Κατσικάρη, οι εξετάσεις θα γίνονται πλέον στον Πόρο, στον χώρο του νέου λιμανιού από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

// Αν και ο δήμαρχος Πειραιά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητά του οι περισσότεροι από τους σημερινούς συμβούλους που εξελέγησαν με τον συνδυασμό του θα είναι παρόντες και στις εκλογές του Μάη, μαζί με πολλούς νέους υποψήφιους, αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από τους συνδυασμούς της σημερινής αντιπολίτευσης. Από την ομάδα του δημάρχου θα απουσιάζει σίγουρα μόνο Ν. Γρυπαίος που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έχει δηλώσει ότι δεν θα ξανακατέβει και ο Γιάννης Μελάς που ανεξαρτητοποιήθηκε, όπως και ο πατέρας του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, που έλεγε ότι θα ήταν υποψήφιος δήμαρχος του κόμματός του αλλά δεν μπόρεσε να συγκροτήσει συνδυασμό και απέσυρε κι αυτός την υποψηφιότητά του.
Αντίθετα θα μετάσχουν οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Μαντούβαλου, Χ. Βουγιουκλάκης, Κ. Σιγαλάκος και Γ. Μαστρονικόλας και του Μίχα, Ελένη Κούβαρη και Πόπη Αστεριάδη. Από τις νέες υποψηφιότητες ξεχωρίζουν εκείνες της Νόνης Δούνια, του ναύαρχου Σταύρου Κούβαρη και της Δήμητρας Γκλεζάκου. Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του τη μεθεπόμενη Δευτέρα στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, σε μεγάλη συγκέντρωση στην οποία θα μετέχουν και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες.

// Ακόμα πιο σίγουρος για την επανεκλογή του αισθάνεται ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μετά τη δήλωση στήριξης που έκανε προχθές ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και στην οποία αναφέρει: «Ευχαριστώ όλους εκείνους που με εμπιστεύονται και ήθελαν να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Εκτιμώ όμως ότι στην περίοδο που περνάμε, οι προσωπικές φιλοδοξίες θα πρέπει να παραμεριστούν αφού οι πολίτες ζητούν διευρυμένες συνεργασίες και ενότητα για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες δυσκολίες. Για τον λόγο αυτό, στηρίζω τον Στ. Κασιμάτη για δήμαρχο και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του Πολίτες για τον Κορυδαλλό».

// Περιοδεία στην Αμφιάλη έκανε την περασμένη Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας Ζαχαρίας Ζούπης, ο οποίος έλεγε στους δημότες που συναντούσε πως μία μόνο υπόσχεση μπορεί να δώσει, ότι θα παλέψει ώστε ο σημερινός δίκαιος θυμός τους να μετατραπεί σε ικανοποίηση για την αποτελεσματική διαχείριση που θα κάνει ο ίδιος ως δήμαρχός τους.

// Τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» -με μεγάλη προϋπηρεσία στο ναυτιλιακό ρεπορτάζ- Αθηνά Ζύμαρη κατεβάζει τελικά το ΚΚΕ υποψήφια δήμαρχο στο Πέραμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το χρίσμα στον Λαγουδάκη, ενώ επανέρχεται, ως ανεξάρτητος, ο πρώην δήμαρχος Γ. Λαγουδάκος. Ο σημερινός δήμαρχος Π. Ζουμπούλης αποσύρεται και θα κατεβάσει –όπως ακούγεται- τον γιο του με το ψηφοδέλτιο της Παναγιώτας Βοϊδονικόλα, ενώ καθημερινά έχει επαφές με επώνυμους Περαματιώτες ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Θεοδωρολέας, ο οποίος σε κάθε περίπτωση αναφέρεται στις βασικές αρχές του προγράμματός του που περικλείεται στις λέξεις: Ανάπτυξη – Ορθολογισμός – Αξιοποίηση.

// Στον Δήμο Σαλαμίνας κερδίζουν έδαφος οι υποψηφιότητες της Ρούλας Νάνου και του Σπύρου Σοφρά. Με τον τελευταίο έχουν συσπειρωθεί ο πρώην δήμαρχος Β. Αστράκος που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΤΟ της ΝΔ της περιοχής κ. Ελευθεριάνος. Η υποψηφιότητά του στηρίζεται επίσης και από πολλά άλλα επώνυμα στελέχη της Σαλαμίνας, που θέλουν την αλλαγή στον δήμο τους. Μεγάλη δυναμική αναπτύσσει και η Ρούλα Νάνου που κι αυτή έχει στήριξη από πολλούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής και σοβαρά στελέχη του δήμου. Την περασμένη βδομάδα ο δήμαρχος, με ανακοίνωσή του, καταφέρθηκε κατά των αντιπάλων του για το θέμα των Λατομείων και η Ρ. Νάνου του απάντησε σκωπτικά με δική της επιστολή. Στο θέμα θα αναφερθούμε εκτενώς την επόμενη Κυριακή.

// Συγκεκριμένες ενέργειες για την ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης κάνει ο Δήμος Πειραιά με σκοπό μέχρι το 2020 να έχει εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 20%. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας που έγινε την περασμένη Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του Δήμου Στ. Διαμαντίδης, ο οποίος τόνισε ότι σε πέντε κτίρια, σε τρεις πλατείες, στο παραλιακό μέτωπο και τον πεζόδρομο της Σωτήρος θα γίνουν πιλοτικές δράσεις, όπως πράσινες στέγες, βιοκλιματικοί χώροι και ηλεκτροφωτισμός με νέο φωτιστικό τύπου LED.

// Νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσει να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της Αίγινας, ζήτησε με επιστολή του από τον υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης. Ο υπουργός απάντησε θετικά και τις επόμενες μέρες θα γίνει η σχετική ρύθμιση ώστε να αρχίσουν τα έργα, που θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου με κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής.

// Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, αναφορικά με τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, τις αιτίες της παρακμής της και τις προτάσεις για ανάκαμψή της, δημιούργησε το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού. Στο ντοκιμαντέρ προβάλλεται η ποιοτική δουλειά που έχει γίνει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στις αρνητικές πρακτικές που ακολουθούν τοπικά εργατικά συνδικάτα που είχαν σαν αποτέλεσμα την απαξίωση της Ζώνης, και η δυνατότητα διάσωσης και ανάπτυξης του κλάδου της Ναυπηγοεπισκευής μέσα από μια καλά συντονισμένη και οργανωμένη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δημοσίων φορέων, επιχειρήσεων και εργαζομένων.


Σχολιάστε εδώ