Αφεντικό στον ΠΑΟ ο Αλαφούζος

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του στηριζόμενος στο ομολογιακό δάνειο που εξασφάλισαν οι «πράσινοι» και έτσι υποχρεώνεται να μεταβιβάσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου, ουσιαστικά, ως εγγύηση. Μόνο που μέσα από την αποδοχή από την ΕΕΑ, ο Αλαφούζος γίνεται, πλέον, κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ο ίδιος, βέβαια, εξακολουθεί να επαναλαμβάνει ότι δεν διαφοροποιείται το αρχικό πλάνο του και πως η Παναθηναϊκή Συμμαχία διατηρεί τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις εξελίξεις για την ΠΑΕ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα έρχονται τούμπα.

Ο Αλαφούζος ξέρει ότι μέσα από την κυπριακή εταιρεία διασφαλίζει την εξόφληση του δανείου ενώ βάζει και ασφαλιστικές δικλείδες για την περίπτωση κάθε ενδιαφερόμενου επενδυτή. Με απλά λόγια, κλείνει ουσιαστικά και την πόρτα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Διότι όσα χρήματα και αν βάλει ο πρόεδρος της ΚΑΕ στη Συμμαχία, επί της ουσίας θα ‘ναι ένας μικρομέτοχος του μικρομετόχου διότι το σωματείο θα διατηρήσει ποσοστό μικρότερο του 40% από το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο, αφού το υπόλοιπο θα περάσει στην κυπριακή εταιρεία.

Φουλάρει για το γήπεδο

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που θέλει να διευθετήσει ο Αλαφούζος αφορά το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι κινήσεις του για τα έργα βελτίωσης του «Απόστολος Νικολαΐδης» προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο διαπιστώνει ενστάσεις από περίοικους και ενδεχομένως και από τη δημοτική αρχή. Προσπαθεί ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» να βρει άκρη με τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη αλλά παράλληλα κινείται και προς τις άλλες παρατάξεις για να διασφαλίσει την υποστήριξή τους και μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τις ισορροπίες, πάντως, να παραμένουν λεπτές διότι όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής…

Ανοικτό με Ζέκα

Στον αγωνιστικό σχεδιασμό ο μεγάλος πονοκέφαλος του Αλαφούζου παραμένει ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος έχει ανεβάσει στροφές, αλλά εξακολουθεί να μην απαντάει στην πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του, παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις άρχισαν από τον Νοέμβριο μαζί με τον Λαγό. Εισήγηση του Αναστασίου είναι η παραμονή του Ζέκα ενώ και ο Νίκος Νταμπίζας συμφωνεί απόλυτα με τη χρησιμότητα του παίκτη. Αλλά η έως τώρα στάση του εκπροσώπου του καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας. Στον Παναθηναϊκό ανησυχούν μήπως μπει σφήνα άλλη ελληνική ομάδα διότι την επιστροφή του νεαρού μέσου στην Ιβηρική χερσόνησο μπορούν να την καταλάβουν. Αλλά αν τον δουν με φανέλα άλλης ελληνικής ομάδας, τότε μπορεί να υπάρξουν και αντιδράσεις από τον κόσμο που στηρίζει έως τώρα, παρά την ανησυχία για αδυναμία της ΠΑΕ να πάρει αδειοδότηση για τη συμμετοχή της ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις.


Σχολιάστε εδώ