Συνιστώσα της Ελιάς έγινε το ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, με μια πρωτοφανή απόφασή της, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αποσυρθεί το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα, από τις δημοσκοπήσεις και τις μετρήσεις και να μετρούνται, πλέον, μόνο τα ποσοστά της Ελιάς, γεγονός που προκαλεί νέους εσωτερικούς κραδασμούς, καθώς πολλά στελέχη κάνουν λόγο για «πρωτοφανείς αυθαίρετες αποφάσεις της ηγεσίας και αυτοδιάλυση του κόμματος, χωρίς καν να έχει γίνει συζήτηση στα όργανα ή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Πάντως, τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί ένα ηγετικό επιτελείο της Ελιάς, ένα αυτόνομο πολιτικό-οργανωτικό επιτελείο και μια νέα επικοινωνιακή ομάδα, που θα σηκώσουν το βάρος του προεκλογικού αγώνα τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Παράλληλα, θα κλείσει και το θέμα της «κοινής στέγης» όλων όσων θα μετέχουν στο εγχείρημα της Ελιάς, καθώς αναζητείται κτίριο στο κέντρο της Αθήνας για τη «συστέγαση» όλων των κομμάτων, κινήσεων και οργανώσεων ώστε να αποσυμφορηθούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και της Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου. Αυτές τις ώρες οργανώνονται περιοδείες και εξορμήσεις (με μικτές ομάδες) στελεχών της Ελιάς στην περιφέρεια και πρωτίστως στα μεγάλα αστικά κέντρα της επαρχίας.

Πάντως, στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν τα πρώτα ονόματα πιθανών υποψήφιων για το ευρωψηφοδέλτιο. Ανάμεσα σε άλλα, συγκεντρώνουν πιθανότητες να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο οι: Νίκος Μπίστης, Παντελής Καψής, Γιώργος Παγουλάτος, Κατερίνα Μπατζελή, Κυριάκος Πιερρακάκης, οι «Παπανδρεϊκοί» Γιώργος Πεταλωτής και Παύλος Γερουλάνος, ο Θόδωρος Τσίκας, ο Ευθύμης Καρδαράς (από τη Συμμαχία για τη νέα Ελλάδα) κ.ά. Θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν να συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές, οι κ. Συλβάνα Ράπτη και Άννυ Ποδηματά. Πάντως φαίνεται ότι κορυφαία και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να είναι προβληματισμένα με την όλη διαδικασία και τηρούν αποστάσεις ακόμα και από το ευρωψηφοδέλτιο. Για παράδειγμα, η Φώφη Γεννηματά -η οποία δεν πρόκειται να είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή- εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένη και με πολλές επιφυλάξεις. Το ίδιο ισχύει και για άλλα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ θετικός σε συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο είναι ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι θα παραιτηθεί και από βουλευτής, αν κληθεί να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο.


Σχολιάστε εδώ