Σʼ έναν χρόνο το Ρολόι θα χτυπήσει ξανά

Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Σημείωσε ότι ο δήμος δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του Ρολογιού, αφού όλα τα χρήματα θα συγκεντρωθούν από χορηγίες, από παράπλευρες εκδηλώσεις αλλά και από τις εισφορές ανώνυμων Πειραιωτών οι οποίοι καταθέτουν τον… οβολό τους στους λογαριασμούς που έχει ανοίξει ο δήμος σʼ όλες τις τράπεζες.

Ήδη τα μισά χρήματα κοντεύουν να συγκεντρωθούν από τις ενέργειες αυτές και από τα έσοδα ενός ακινήτου του δήμου που βρίσκεται στον Ρέντη και υπάρχει συμφωνία με τον δήμαρχο της περιοχής Γ. Ιωακειμίδη να το αγοράσει στην αντικειμενική του αξία που ανέρχεται γύρω στις 250.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα θα γίνουν συναυλίες (και η πρώτη έγινε την Παρασκευή) στο Δημοτικό Θέατρο της Ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη με τους Λάκη Χαλκιά και Φωτεινή Δάρρα με γενική είσοδο 30 ευρώ.

Η μελέτη για την ανοικοδόμηση του Ρολογιού έχει γίνει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και απλά τώρα θα επικαιροποιηθεί. Η ανέγερση του Ρολογιού θα στοιχίσει γύρω στο 1 εκατ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ