Πιάνουν δουλειά οι εισαγγελείς

Φυσικά οι δύο μεγαλομέτοχοι και πρόεδροι καλούνται να αποδείξουν το αληθές των ισχυρισμών τους, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν μήπως ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο διότι ακολουθούν σημαντικοί αγώνες, ειδικά στο κύπελλο. Στα ημιτελικά θα συγκρουστούν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός με συνέπεια να υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βγει το ζευγάρι των «αιωνίων» στον τελικό της διοργάνωσης. Εάν, λοιπόν, δεν εκτονωθεί άμεσα η ένταση που δημιουργείται εδώ και έναν μήνα, δύσκολα θα διεξαχθεί τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Οι καταγγελίες έχουν φτάσει ως τις εισαγγελικές αρχές του τόπου. Εκεί έχουν προσέλθει για καταθέσεις ο Αλέξης Κούγιας, ο Σταμάτης Βελλής και άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Η διάθεση των δικαστικών λειτουργών συμπλέει σε όλα με την επιθυμία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να ληφθούν μέτρα για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, εάν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Χωρισμένο στα δύο

Από τις καταγγελίες μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας ότι το ποδόσφαιρο έχει διχαστεί. Από τη μία πλευρά συγκροτείται ένα γκρουπ ομάδων που τάσσεται ανοικτά κατά του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Ακολουθούν η Ξάνθη που διαρκώς φωνάζει για τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου και εσχάτως φαίνεται να ταυτίζονται και ο Απόλλων με τον Παναιτωλικό. Ερωτηματικά αποτελούν ο Άρης με τη διοικητική αβεβαιότητα που τον ταλαιπωρεί και ο Ατρόμητος, στον οποίο χαράζουν δική τους γραμμή πλεύσης, αλλά οι περιπέτειες του Γιώργου Σπανού μπορεί να οδηγήσουν τους Περιστεριώτες προς τη μία η την άλλη πλευρά.

Οι κίνδυνοι

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στη Σούπερ Λίγκα ανησυχούν μήπως η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τις καταγγελίες οδηγήσει σε μείωση των εσόδων από τους λιγοστούς χρηματοδότες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απόλυτα φυσιολογική η ανησυχία του Γιάννη Μώραλη και των συνεργατών του από τη στιγμή που απαξιώνεται το προϊόν από τους παράγοντες των ίδιων των ομάδων. Στον συνεταιρισμό θα επιδιώξουν μέσα από μια σειρά συναντήσεων, αλλά και συνεδριάσεων να σταματήσουν τις καταγγελίες για να αποτρέψουν τον κίνδυνο της συρρίκνωσης των εσόδων. Με αμφίβολα αποτελέσματα, όμως, όσο οι διαιτητές εξακολουθούν να δίνουν αφορμές.


Σχολιάστε εδώ