Να διατηρήσει τα «κεκτημένα» σε δήμους και περιφέρειες στοχεύει το ΚΚΕ

Ο Περισσός θεωρεί ότι η μάχη των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ενιαία και εκτιμά ότι έχει ένα σχετικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων κομμάτων, αφού μόνο το ΚΚΕ θέτει θέμα αποδέσμευσης από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους. Χρεώνει σε όλα τα άλλα κόμματα τη λογική του «ευρωμονόδρομου και της υποταγής στα δεσμά της ΕΕ» και ως εκ τούτου στην προεκλογική ρητορική των στελεχών του ΚΚΕ κυριαρχεί η θέση για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Κατά το ΚΚΕ, αυτό είναι το επίδικο θέμα των επικείμενων εκλογών και όχι τα διάφορα διλήμματα που θέτουν τα άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βάζει «το κάλπικο δίλημμα ότι εάν δεν ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εφαρμοστεί διαρκές Μνημόνιο- εφιάλτης από τις μνημονιακές δυνάμεις, κρύβοντας ότι αυτό το διαρκές Μνημόνιο εφαρμόζεται με ή χωρίς «τρόικα» σε όλη την ΕΕ την οποία υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές το ΚΚΕ θα οξύνει την αντιπαράθεσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους του που το εγκατέλειψαν για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Δ. Κουτσούμπας, που σε ομιλία του σε καλλιτέχνες κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ «που «ΠΑΣΟΚοποιείται» μέρα με τη μέρα, παίρνει τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, ούτε καν αυτού της δεκαετίας του ’70 και του ’80, αλλά του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη, που μπροστά στον στόχο της ΟΝΕ πέταγε τις φιλολαϊκές μάσκες και έβαζε τις βάσεις για τη σημερινή κατάσταση, υποβοηθούμενος από διάφορους που σήμερα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Στον Περισσό παρακολουθούν με προσοχή τις διεργασίες που γίνονται για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος (Ποτάμι, Ελιά), αλλά εκτιμούν ότι η δημιουργία νέων κομμάτων και σχημάτων δεν πρόκειται να τους επηρεάσει αφού απευθύνονται σε διαφορετικό ακροατήριο.

Για το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη εκτιμούν ότι είναι ένα κόμμα του συστήματος, αφού τοποθετείται υπέρ της ΕΕ και λέει ότι θα συνεργαστεί και με το ένα κόμμα και με το άλλο. «Ψηφίζεις “Ποτάμι” και δεν ξέρεις τι θα σου βγει την επομένη των εκλογών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης, τονίζοντας ότι αποτελεί μια προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει και αυτό το κόμμα «ως εκτόνωση σε κάποιο κόσμο που θα θεωρήσει ότι λέει κάτι καινούργιο».

Όσο δε για την Ελιά υπογραμμίζουν ότι είναι μια προσπάθεια να εμφανιστεί όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά συνολικά η Σοσιαλδημοκρατία μεταμφιεσμένη για να κρυφτούν από τον λαό οι τεράστιες ευθύνες που έχουν όλοι αυτοί για την πολιτική που ακολουθήθηκε και μας οδήγησε στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα.

Ως εκ τούτου, τα στελέχη του κόμματος ξεκαθαρίζουν ότι «με την ψήφο στο ΚΚΕ ξέρεις τι ψηφίζεις. Δεν θα σου βγει κάτι άλλο την επόμενη μέρα, ούτε είναι ψήφος η οποία θα μετρηθεί με ή χωρίς αστερίσκους υπέρ της κατάστασης που υπάρχει σήμερα».


Σχολιάστε εδώ