ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Η β΄ φάση των ρυθμίσεων υλοποιείται βάσει του αρχικού σχεδιασμού και με δεδομένη την επιτυχία της α΄ φάσης που έχει αρχίσει και λειτουργεί πλέον ικανοποιητικά και τα αποτελέσματά της είναι ορατά στο κέντρο της πόλης.

// Μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο 21 και 22 Μαρτίου στο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης (σ.σ.: το νεοκλασικό του Παλαιού Ταχυδρομείου). Θα ακουστούν τραγούδια των πρωτοπόρων του ρεμπέτικου που ήταν όλοι Πειραιώτες (Βαμβακάρη, Δελιά, Μπαγιαντέρα, Μπάτη, Στράτου, Κερομύτη, Παπαϊωάννου κ.λπ.). Και οι δύο εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 8.30 το βράδυ και φυσικά η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

// Με την καθιερωμένη ευλάβεια γιορτάστηκε την περασμένη Κυριακή στον Πειραιά η ημέρα της Ορθοδοξίας που έχει καθιερωθεί από την Εκκλησία σε ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών εικόνων. Η κεντρική εκδήλωση έγινε στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου έγινε και περιφορά του λειψάνου του Αγίου Κωνσταντίνου παρουσία και του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου.

// Παρά το τσουχτερό κρύο πολλοί Καμινιώτες βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή λίγο πριν από το μεσημέρι στην πλατεία μεταξύ των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Ελευθερίου για να παραστούν στην τελετή της ονομασίας της σε πλατεία Νίκου Λεγάκη. Ήταν μια οφειλόμενη τιμή στον αείμνηστο γιατρό και παράγοντα της περιοχής που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του ήταν στις επάλξεις της κοινωνικής προσφοράς. Παρέστησαν ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι. Μετά την τελετή, στην αίθουσα του ιστορικού τοπικού συλλόγου «Φοίβος» έγινε πολιτικό μνημόσυνο του Νίκου Λεγάκη με ομιλία και διαφάνειες από τη δραστηριότητά του στα Καμίνια.

// Ένας δρόμος στα Καμίνια που από τη δημιουργία του Πειραιά ήταν «αποκλεισμένος» εξαιτίας ενός σπιτιού που ήταν στην αρχή του και εμπόδιζε την πρόσβαση σʼ αυτόν, από την περασμένη εβδομάδα «απελευθερώθηκε». Με τους κατάλληλους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής και της Πολεοδομίας βρέθηκε συμβιβαστική λύση και το σπίτι περιήλθε στον δήμο, ο οποίος το κατεδάφισε, άνοιξε τον δρόμο και τον ασφαλτόστρωσε. Πρόκειται για την οδό Νάξου, η οποία στην είσοδό της από την Αγίου Ελευθερίου ήταν περίπου αποκλεισμένη εξαιτίας της ύπαρξης αυτού του ακινήτου. Να θυμίσουμε ότι η διάνοιξη της οδού Νάξου ήταν αίτημα των Καμινιωτών από την εποχή του Σκυλίτση αλλά πάντα το θέμα «κόλλαγε» στη γραφειοκρατία.

// Το θέμα με τις κεραίες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εγκατασταθεί στον ναό του Προφήτη Ηλία τέθηκε από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης. Οι σύμβουλοι ζήτησαν να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για το ξήλωμα των κεραιών, όπως και κάτοικοι της περιοχής. Ωστόσο, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντέτειναν ότι από τη στιγμή που έχει νόμιμη άδεια η κεραία και έχει τοποθετηθεί με την έγκριση των υπευθύνων του ναού, έναντι ενοικίου βέβαια, δεν μπορεί το συμβούλιο να πάρει απόφαση να την ξηλώσει γιατί η εταιρεία θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα την ανατρέψει. Άλλοι σύμβουλοι κατήγγειλαν για υποκρισία εκείνους που ζητούσαν να ξηλωθούν οι κεραίες γιατί –όπως είπαν– ακριβώς απέναντι από τον ναό υπάρχει κτίριο πρώην δημοτικού συμβούλου που είχε εκλεγεί με τον Φασούλα στην ταράτσα του οποίου υπάρχει κεραία άλλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. «Αυτή η κεραία δεν σας ενοχλεί;», ρώτησαν εκείνους που ήθελαν το ξήλωμα. «Μόνο η κεραία που είναι στο καμπαναριό της εκκλησίας σάς πειράζει;». Τελικά ως συμβιβαστική λύση επελέγη να κληθεί αρμόδια υπηρεσία να βεβαιώσει αν υπάρχει κίνδυνος απʼ την ακτινοβολία για τους περιοίκους και μετά να αποφασίσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο.

// Θα αρχίσουν μέχρι τέλος του χρόνου τα έργα για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι το λιμάνι. Όπως είπε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος στο δημοτικό συμβούλιο, οι πόροι βρέθηκαν και αφού οι μελέτες και τα σχέδια ήταν έτοιμα, το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα.

// Τα εύσημα στον δημοτικό ραδιοσταθμό Κανάλι 1 απένειμε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς: Πόλη-Θρύλος» Χρήστος Βουγιουκλάκης, που τόνισε ότι η νέα τρισυπόστατη μορφή του (Ραδιόφωνο – WEBTV – ηλεκτρονική εφημερίδα) έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Να σημειώσουμε ότι από τις αρχές του μήνα το Κανάλι 1 εκπέμπει και διαδικτυακά σʼ όλο τον κόσμο και μεταφέρει μέσω του ίντερνετ και σε συνεργασία με 152 ομογενειακά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, σʼ όλα τα σημεία της γης όπου υπάρχει Ελληνισμός, την εικόνα του σημερινού Πειραιά μέσα από τις εκπομπές του.

// Την κατηγορηματική τους αντίθεση στα σχέδια της κυβέρνησης να «ξεπουλήσει» το λιμάνι παραχωρώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, τόνισαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με την παρουσία τους στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΟΜΥΛΕ και οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ ενάντια στην πώληση μετοχών του ΟΛΠ ,την Τρίτη 11 Μαρτίου στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

// Με σύνθημα «Δίνω αίμα, δίνω ζωή» το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, το σχολείο που αποτελεί σταθμό στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Πειραιά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει κάθε τόσο, διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα επαναληφθεί και την Παρασκευή, 21 Μαρτίου. Πολλοί μαθητές, που έχουν βέβαια την ανάλογη ηλικία, αλλά και γονείς και εκπαιδευτικοί, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου και αναμένεται το ίδιο να κάνουν και στις 21 Μαρτίου. Να σημειώσουμε ότι το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού είναι το μοναδικό σχολείο στη χώρα μας που έχει Τράπεζα Αίματος και η ίδρυσή της αποτελεί ιδέα και πρωτοβουλία τού επί σειρά ετών διευθυντή του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

// Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων ξεκίνησε μία νέα μορφή επικοινωνίας, μέσω ηλεκτρονικού περιοδικού.

Σε ό,τι αφορά την ύλη του, το UNESCOPIO (έτσι θα ονομάζεται) θα αποτελέσει έναν δίαυλο επικοινωνίας, ενημέρωσης αλλά και μηνιαίου απολογισμού. Κάθε τεύχος θα περιλαμβάνει όλες τις δράσεις του ομίλου, του μήνα που πέρασε ανά θεματική ενότητα και θα ενημερώνει παράλληλα τους αναγνώστες για τις επερχόμενες προγραμματισμένες δραστηριότητες. Στην πορεία θα υπάρχουν ειδικά αφιερώματα στην ποίηση, στη λογοτεχνία και στα εικαστικά.

// Ακούγεται ότι πάνε να συγχωνεύσουν την Α΄ και τη Γ΄ ΔΟΥ Πειραιά και να στεγαστούν και οι δύο στο κτίριο που στεγάζεται η πρώτη, όπου τα γραφεία είναι στους διαδρόμους και ο κόσμος περιμένει τη σειρά του, έξω στο… περίπτερο! Ελπίζουμε να το ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι –αν ισχύει– και να μην το τολμήσουν, γιατί αρκετά τραβάνε ο κόσμος και οι υπάλληλοι, δεν χρειάζονται κι άλλα…

// Στην Κύπρο βρίσκεται από προχθές ο δήμαρχος Πειραιά, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου, προκειμένου να πάρει μέρος σε ημερίδα για την ΤΑ που γίνεται στη Λάρνακα. Ο Β. Μιχαλολιάκος θα μιλήσει με θέμα «οι οικονομικές επιπτώσεις των Μνημονίων στην Ελλάδα και πώς αντιμετωπίστηκαν από τους ΟΤΑ». Στην αντιπροσωπεία του δήμου μετέχουν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και νομικός σύμβουλος του δημάρχου Γιάννης Αγγελόπουλος καθώς και η αρμόδια για τις διεθνείς σχέσεις του δήμου Έρρικα Ανδριανοπούλου.


Σχολιάστε εδώ