ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Τάραξε για άλλη μια φορά τα νερά στο ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Δεν θα παίξω τα παιγνίδια του Βενιζέλου», ήταν το μήνυμα που έστειλε με την απουσία του από τη σύναξη της Ελιάς. Έχει τον δικό του δρόμο. Για το πού το πάει ο Βαγγέλης, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι ο στόχος του είναι να… διαγράψει – καταργήσει το ΠΑΣΟΚ.

*** Όσο για την απουσία του Παπανδρέου, ήταν συνειδητή. Αυτό το κατασκεύασμα των «58» και της Ελιάς δεν έχει καμία επαφή και καμία σχέση με την κοινωνία, έλεγαν οι άνθρωποί του.

*** Μαθαίνω από πολύ καλή πηγή ότι ούτε ο Κουμουτσάκος ούτε ο Καλαφάτης ήθελαν να κατέβουν ο μεν πρώτος για περιφερειάρχης Αττικής, ο δε δεύτερος για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά με βαριά καρδιά είπαν το «ναι» μετά τις πιέσεις του Σαμαρά.

*** Η Κέρκυρα πάει για ρεκόρ. Τέσσερις συνδυασμοί κατεβαίνουν για την Περιφέρεια Ιονίου. Ο ένας, μάλιστα, ξεκίνησε από το ΚΚΕ, πήγε στο ΠΑΣΟΚ, πέρασε ως αντιπεριφερειάρχης με τη ΝΔ και τώρα είναι υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους του Καμμένου. Πρόκειται για τον κ. Άνθη. Οι άλλοι είναι ο Δεσύλλας και ο νυν περιφερειάρχης Σπύρου, και οι δύο της ΝΔ, και ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ Καλούδης.

*** Υπάρχει βέβαια και η Άντζελα Γκερέκου, βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, που σκέπτεται να κατέβει, αλλά ως ανεξάρτητη, με έναν συνδυασμό επαναστατικό, όπως μου έλεγε. Με το καλό.

*** Δευτέρα μεσημέρι οι μαθητές σχολείου από τη Δράμα ήταν μαζί με τους δασκάλους τους στην Βουλή, όπου υπάλληλοί της τους ξενάγησαν στην αίθουσα της Ολομέλειας και σε άλλους χώρους. Στο Περιστύλιο βρισκόταν ο πρώην υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, τον οποίο έσπευσαν να χαιρετίσουν οι δάσκαλοι, λέγοντάς του ότι ήταν ο καλύτερος υπουργός Παιδείας που πέρασε.

****

Μαθαίνω από καλή πηγή ότι ο βουλευτής και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για δήμαρχος της Αθήνας Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταρρεύσει και μόνο με τη σκέψη ότι θα πάει φυλακή. Δεν μπορεί να το αντέξει, ξυπνάει τη νύχτα, δεν μπορεί να κοιμηθεί. Στην ίδια κατάσταση είναι όλοι οι βουλευτές της ΧΑ που φαίνεται ότι θα οδηγηθούν στη φυλακή. Υπάρχει βουλευτής στην Πελοπόννησο που όλο κλαίει. Ο μόνος που δεν το… γλεντάει είναι ο Παναγιώταρος, που είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Όπως επίσης και ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος όμως ανησυχεί για την ψυχολογική κατάσταση όλων των βουλευτών του.


Σχολιάστε εδώ