ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και επιχειρήσεων οι «τροϊκανοί»

Ούτε καν προφυλάξεις δεν παίρνουν. Πίσω από τις πιέσεις τις οποίες ασκεί ο Βέλγος που μετέχει στην «τρόικα» για κατάργηση των επιδοτήσεων και γενικά των προνομίων που έχει θεσμοθετήσει η χώρα μας για τους έλληνες εφοπλιστές βρίσκεται η κυβέρνηση του Βελγίου.

O δε Ράιχενμπαχ είχε πρόσφατα σύσκεψη με εκπροσώπους της Αγοράς (Επιμελητήρια, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κ.ά.) και αποκαλύφθηκε ότι θέλουν να κλείσουν τις ελληνικές τράπεζες για να φέρουν γερμανικές, μία από τις οποίες είναι η Savings Bank, που έχει έδρα τη Βόννη! (Περισσότερα στη συνέχεια.)

Επομένως, τίποτε λιγότερο από τη μαύρη αλήθεια για τον σκοτεινό και άθλιο ρόλο που παίζουν τα μέλη της «τρόικας» δεν είπε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. Η «τρόικα» εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να τα αρπάξουν όλα και να έρθουν εδώ να γίνουν τα νέα αφεντικά μας. Το είπε ξεκάθαρα ο κοζανίτης βουλευτής της ΝΔ: Γωνιακό μαγαζάκι είναι τα τεχνικά κλιμάκια της «τρόικας», από το οποίο περνούν «διάφοροι» και αφήνουν τα «αιτήματά» τους. Και αυτοί τα προωθούν, με το… αζημίωτο φυσικά, θα προσθέταμε εμείς.

Κάτι που επιβεβαιώνεται από το ότι ο κ. Τόμσεν και η παρέα του δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις καταγγελίες του Μιχάλη Παπαδόπουλου, γιατί ξέρουν ότι ως υφυπουργός έχει συμμετάσχει στις συζητήσεις για θέματα της αρμοδιότητάς του και γνωρίζει πολλά μέσα από τα θέματα που βάζουν στο τραπέζι τα τεχνικά κλιμάκια. Φαντασθείτε πόσα γνωρίζουν οι υπουργοί που μετείχαν στις κυβερνήσεις του Γ. Παπανδρέου, του Λ. Παπαδήμου και τώρα του Αντ. Σαμαρά. Δεν έχουν, όμως, το θάρρος του συναδέλφου τους υφυπουργού να τα πουν και να κάνουν τους «τροϊκανούς» να τρέχουν και να μη φτάνουν. Έχουν βέβαια τον λόγο τους που δεν μιλάνε. Γιατί μπορεί να χάσουν την καρέκλα τους… Από τη στιγμή που θα πάψουν να είναι «πρόθυμοι», κάτι που μόνος του παραδέχθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης, όπως γράφτηκε στο «Βήμα». Συγκεκριμένα, όταν σε σύσκεψη με την «τρόικα» στο υπουργείο Οικονομικών ο Πολ Τόμσεν γύρισε προς το μέρος του και του είπε: «Αdonis, πολύ με απογοητεύσατε. Είμαι απογοητευμένος από εσάς», πικράθηκε τόσο πολύ ο Άδωνης, που με παράπονο του είπε: «Άκουσε, Πολ, εδώ η γυναίκα μου η Ευγενία μου λέει να πάρουμε τα παιδιά και να φύγουμε όλοι μαζί για την Αμερική. Έκανα τόσο πολλά στα θέματα Υγείας, τόσα, που με βρίζουν οι μισοί Έλληνες… Και να μου λες ότι είσαι απογοητευμένος από εμένα; Καλύτερα στην Αμερική…». Πάντως, το ότι το Μαξίμου απέφυγε να σχολιάσει τις καταγγελίες του υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου σημαίνει ότι εξέφρασε την πραγματικότητα, αυτά που συμβαίνουν στις συζητήσεις με τους «τροϊκανούς» πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Θέλουν να πάρουν τους εφοπλιστές μας!

Ο Βέλγος που μετέχει στα κλιμάκια της «τρόικας» έχει πάρει τον τελευταίο καιρό σβάρνα τα υπουργεία, πρωτίστως το Ναυτιλίας, το Ανάπτυξης και το Οικονομικών, και βάζει θέμα κατάργησης των φοροαπαλλαγών και των προνομίων που έχουν οι έλληνες εφοπλιστές.

Μόνο που κάθε άλλο παρά… άδολες είναι οι παρεμβάσεις και σε καμία περίπτωση δεν έχουν κίνητρο την αύξηση των εσόδων του κράτους μας. Για άλλους δουλεύει, και αυτό δεν άργησε να επιβεβαιωθεί και να ξεσκεπαστεί ο ρόλος αυτού του κυρίου, που μας τον φόρτωσαν σαν μπάστακα.

Κατά… σύμπτωση, την ίδια περίοδο που ο βέλγος «τροϊκανός» ζητούσε την κατάργηση των προνομίων των εφοπλιστών μας έφθασε επιστολή από τον πρωθυπουργό του Βελγίου που τους καλούσε να… μεταναστεύσουν στο Βέλγιο, όπου θα έχουν ό,τι ζητήσουν, όπως μας αποκάλυψε σημαντικό στέλεχος του Μαξίμου.

Φέρνουν τράπεζες για να πάρουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Στο κόλπο είναι και ο Ράιχενμπαχ, ο οποίος παίζει τον ρόλο του ατζέντη των γερμανικών τραπεζών, που θέλουν να βάλουν μόνιμα πόδι στην Ελλάδα, γι’ αυτό και η μανία της «τρόικας» να μείνουν μόνο τέσσερις συστημικές τράπεζες και να κλείσουν όλες οι άλλες. Όπως σημειώνουμε στην αρχή, σε συσκέψεις με προέδρους φορέων της Αγοράς μετέφερε την… επιθυμία να έρθουν στην Ελλάδα μικρές τράπεζες, εξειδικευμένες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση που έγινε, όταν μπήκε το θέμα για το πόσα λεφτά θα φέρουν προκειμένου να δώσουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις, η απάντηση άφησε άναυδους τους συνομιλητές τους: Τα κεφάλαια θα αντληθούν από την ελληνική Αγορά! Δηλαδή, αντί να εισαγάγουν χρήμα, θα πάρουν!

Ήδη μία από τις ενδιαφερόμενες για αρπαχτές στη χώρα μας, η Savings Bank, έχει προγραμματίσει να ανοίξει υποκαταστήματα σε Πάτρα, Βέροια, Καλαμάτα, Κατερίνη, σε περιοχές όπου υπήρχαν Συνεταιριστικές Τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος τις έκλεισε για να έρθουν οι γερμανικές να καλύψουν το κενό που έμεινε.

Στο μάτι έχει βάλει τη χώρα μας και η μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΜΚΟ, δηλαδή) Adie International, ύστερα από προτροπή του Ράιχενμπαχ της Task Force. Σκοπός της είναι η χορήγηση δανείων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, με τα ποσά που θα δίνουν να μην ξεπερνούν τα 10.000 ή το πολύ τα 15.000 ευρώ, όπως είπε σε ενημέρωση που έγινε σε στελέχη Εμπορικών Συλλόγων και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων.

Αυτά, και έπεται συνέχεια από τους ατζέντηδες της «τρόικας».


Σχολιάστε εδώ