ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ

Να συσπειρώσει τις διάσπαρτες δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, ψηφοφόρους που έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία και δεν κατευθύνονται σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, φιλοδοξεί ο Β. Πολύδωρας εν όψει των εκλογών του Μαΐου. Θεωρεί μάλιστα ότι οι πολιτικές συγκυρίες είναι ευνοϊκές για την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό, καθότι η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί πτωτική πορεία, έχει σημαντικές διαρροές, ενώ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διανύουν περίοδο παρατεταμένης κάμψης. Οι επιτελείς του κόμματος έχουν ταυτόχρονα στραμμένο το βλέμμα τους προς την πλευρά των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, όσοι του έχουν απομείνει, αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας είχε απευθυνθεί στους πολίτες που -από οργή και αγανάκτηση- κατευθύνονται προς την ακροδεξιά οργάνωση, καλώντας τους να επιλέξουν κόμματα που κινούνται στα όρια του δημοκρατικού τόξου. Στην Ένωση εκτιμούν ότι λόγω των εξελίξεων σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο θα υπάρξει αναμφίβολα κλίμα πόλωσης μεταξύ των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, αλλά θα υπάρξουν και κάποιοι που θα θελήσουν να αποστασιοποιηθούν αναζητώντας άλλη πολιτική στέγη.

Στο μεταξύ η συνεργασία με τον Ν. Νικολόπουλο έφερε ανατροπές στο πεδίο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας απέσυρε την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής με την οποία φιλοδοξούσε -όπως είχε πει- να φέρει την πολιτική ανατροπή. Μετά από πρόταση του κ. Πολύδωρα θα στηρίξουν από κοινού τον Π. Μαντούβαλο, πρόσωπο με ισχυρά ερείσματα στην περιοχή, τουλάχιστον του Πειραιά. Ωστόσο, από ορισμένες πλευρές εκφράσθηκαν επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη επιλογή, έγινε λόγος για αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα, λόγω του πρόσφατου παρελθόντος του κ. Μαντούβαλου. Ως γνωστόν ο τελευταίος είχε καταδικαστεί για την εμπλοκή του στο περίφημο παραδικαστικό κύκλωμα. Στην Ένωση ωστόσο πιστεύουν ότι η υπόθεση αυτή έχει κλείσει προ πολλού, ο κ. Μαντούβαλος δεν ελέγχεται πλέον για τίποτα και ως εκ τούτου μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Λεκανοπέδίου. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2010 είχε κατέβει «αντάρτης» για τον Δήμο Πειραιά και είχε συγκεντρώσει υψηλό ποσοστό (18,8%).


Σχολιάστε εδώ