Ως αφετηρία για ανάκαμψη «βλέπει» το ΚΚΕ τις εκλογές

Τα στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι η αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική του ΚΚΕ πιάνει τόπο, αφού ψηφοφόροι που εγκατέλειψαν το ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 «γοητευμένοι» από τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς, με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να κατρακυλήσει στο 4,5%, φαίνεται ότι επιστρέφουν καθώς βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στρογγυλεύοντας τον πολιτικό του λόγο, απομακρύνεται από τον ριζοσπαστικό αριστερό χώρο.

Το ΚΚΕ, με τον γραμματέα του Δ. Κουτσούμπα να οργώνει τη χώρα με ομιλίες σε μεγάλες πόλεις, θα δώσει ενιαία τη μάχη των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι «ευρωεκλογές και εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες έχουν ενιαίο χαρακτήρα, από την άποψη ότι η πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια είναι βαθιά αντιλαϊκή και είναι ενιαία».

Ο Περισσός, όπως είναι αναμενόμενο, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να στηρίξει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών υποψήφιο άλλου κόμματος, αφού όπως δήλωσε ο Θ. Παφίλης (βουλευτής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής) «αν υπήρχε περίπτωση να συνεργαστούμε θα το κάναμε από την πρώτη Κυριακή. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε διπλή γλώσσα, υπάρχει άβυσσος με τις πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν σήμερα και στο θέμα της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης υπάρχει πλούσια εμπειρία, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες είτε ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσαν την ίδια πολιτική».

Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι προκειμένου να μη γίνει φανερή η ανοδική δυναμική του κόμματος «παίζονται παιχνίδια και από κάποια ΜΜΕ και από κάποιες πολιτικές δυνάμεις».

Χαρακτηριστικά, ο Θ. Παφίλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, υπενθύμισε ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η παράταξη του ΚΚΕ συγκέντρωσε στην Περιφέρεια Αττικής 14,5% και στον Δήμο της Αθήνας 13%, ποσοστά που ήταν πολύ πάνω από την εκλογική επιρροή του ΚΚΕ, όταν οι τότε δημοσκοπήσεις τους έδιναν ποσοστά της τάξης του 5%. Έτσι και τώρα, λένε στον Περισσό, θα διαψευστούν όσοι εκτιμούν ότι το ΚΚΕ θα πάρει χαμηλά ποσοστά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στον Περισσό, έχοντας επίγνωση ότι στις βουλευτικές εκλογές -όποτε αυτές και εάν γίνουν- θα βρεθούν εκ νέου στην «πρέσα» του διλλήματος «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» και την προπαγάνδα της Κουμουνδούρου για κυβέρνηση της Αριστεράς, που τόσο στοίχισε στο ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ξεκαθαρίζουν από τώρα στους ψηφοφόρους:

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά. Αν υπήρχε», ξεκαθάρισε ο Θ. Παφίλης, «θα το λέγαμε πρώτοι εμείς».

Με βάση την ανάλυση που κάνουν στο ΚΚΕ, οι βουλευτικές εκλογές δεν εξαρτώνται μόνο από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ή των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά εξαρτώνται και από τις γενικότερες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Σήμερα, λένε, είναι φανερό ότι το αστικό σύστημα έχει σοβαρά προβλήματα και γι’ αυτό ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο διάφορα κόμματα και κομματίδια, τα οποία όμως αποτελούνται από παλιά φθαρμένα υλικά και επιδιώκουν να εφαρμόσουν και να διασφαλίσουν τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται και σήμερα.


Σχολιάστε εδώ