Συμπληρώνεται το «παζλ» των εκλογών

Στον Δήμο Πειραιά το προεκλογικό κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα ορατό. Στην πόλη λειτουργούν κανονικά και τίποτα δεν θυμίζει προεκλογική περίοδο. Εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, ο οποίος μάλιστα έκανε και παρέμβαση για τις κυκλοφοριακές αλλαγές, ζητώντας από τον δήμαρχο να απαιτήσει νέα χάραξη για τις γραμμές του Τραμ και του Μετρό, προκειμένου να εξυπηρετούνται και τα νοσοκομεία Μεταξά και Τζάνειο.

Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής αποφεύγει να εμφανίζεται και οι άλλοι υποψήφιοι ασχολούνται με τη συγκρότηση των συνδυασμών τους.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατεβάζουν τελικά για υποψήφιο δήμαρχο τον βουλευτή τους στην Α΄ Πειραιά Παναγιώτη Μελά.

Εκείνη που κινείται παντού και δείχνει πιο οργανωμένη και έτοιμη είναι η Ελπίδα Παντελάκη του ΚΚΕ που έχει βέβαια και μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία.

Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος κάλεσε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ τους συμβούλους του συνδυασμού του σε μεγάλη σύσκεψη στο δημαρχείο και τους είπε πως το έργο της Δημοτικής Αρχής δεν σταματά και πως όλοι από το πόστο τους θα πρέπει να δουλεύουν για τον Πειραιά και όχι για τις εκλογές. Βέβαια τους ζήτησε να είναι σε εγρήγορση και σε εκλογική ετοιμότητα για να ριχτούν στη «μάχη» μόλις δώσει το σύνθημα.

Στους υπόλοιπους δήμους του Πειραιά τα πράγματα διαμορφώνονται ως εξής:

– Στη Νίκαια ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης δεν φαίνεται να απειλείται από κάποιον. Οι εν δυνάμει αντίπαλοί του ακόμα δεν έχουν καταφέρει να συγκροτήσουν συνδυασμούς και η ανταπόκριση που έχουν στον κόσμο δεν είναι αυτή που περίμεναν.

– Στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας η είδηση είναι η ανακοίνωση από τον Χρήστο Σαλαλέ της υποψηφιότητάς του για το δημαρχιακό αξίωμα. Στη διακήρυξή του επισημαίνει: «Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Σήμερα και για τα χρόνια που έρχονται, ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να επικεντρώνεται σε ένα και μοναδικό στόχο: Να διώξει τα τρία εφιαλτικά Α (Ανεργία, Απόγνωση, Απελπισία) και να τα αντικαταστήσει με τα τρία Α της Ελπίδας. Την Αλληλεγγύη, την Ανθρωπιά, την Ανάπτυξη. Όλοι πρέπει να στρατευτούμε σε αυτόν τον στόχο, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, χωρίς προσωπικές και πολιτικές ιδιοτέλειες».

• Στον Δήμο Περάματος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο γιατρός Δημήτρης Θεοδωρολέας που αμέσως έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολλούς δημότες οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι ικανός να γυρίσει σελίδα στην περιοχή. Ο Δ. Θεοδωρολέας, σε κάλεσμά του προς τον λαό του Περάματος, τονίζει:

«Σας καλώ στην πρώτη γραμμή αυτού του ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου αγώνα για το Πέραμα έτσι όπως όλοι οραματιζόμαστε, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Το αξίζουμε. Αρχή μας “Ένας για όλους, όλοι για έναν”, χωρίς διακρίσεις, προαπαιτούμενα, προκαταλήψεις, χωρίς εμμονές σε προηγούμενες θλιβερές αναμνήσεις».

– Στον Δήμο Κορυδαλλού όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ ξεκαθαρίζει το προβάδισμα του σημερινού δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη. Ο «αντάρτης» του συνδυασμού του Γιάννης Μελάς έχει μεν πολύ κόσμο καθημερινά στο γραφείο του αλλά δεν φαίνεται να απειλεί τον Κασιμάτη, ενώ ο υποψήφιος της γαλάζιας παράταξης Γιάννης Διάκος φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη και να περάσει στον β΄ γύρο.

– Στον Δήμο Σαλαμίνας ο Σπύρος Σοφράς και η Ρούλα Νάνου θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να περάσουν στον βʼ γύρο και να αναμετρηθούν με τον σημερινό δήμαρχο Γ. Τσαβαρή που δεν φαίνεται ότι μπορεί να επανεκλεγεί. Όμως απέναντί του έχει και τον πρώην δήμαρχο Αμπελακίων Μάριο Τραυλό, ο οποίος δεν κατεβαίνει μεν, αλλά επηρεάζει πολύ κόσμο στη Σαλαμίνα.


Σχολιάστε εδώ