στα ενδότερα των ομάδων

• Ήρθαν τα πάνω κάτω στη Σούπερ Λίγκα από την επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού με 3-0. Για πρώτη φορά αισθάνθηκαν στον Πειραιά ότι αμφισβητούν την κυριαρχία τους παρά την τεράστια βαθμολογική διαφορά και τη σίγουρη κατάκτηση του τίτλου.

• Κλονίστηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και γι’ αυτό τα έβαλαν με τους πάντες από το απόγευμα της Τρίτης. Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν με τις αντιδράσεις τους ότι απέναντί τους θεωρούν πως δημιουργείται ένας συνασπισμός ομάδων που στοχεύει στην ανατροπή τους από την κορυφή.

• Αν δεν υπήρχε μπροστά ο επαναληπτικός με τη Μάνστσεστερ Γιουνάτεντ και η προοπτική πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να είχε πάρει κεφάλια για παραδειγματισμό. Έβραζε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

• Πρυτάνευσε, όμως, η λογική επειδή η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της. Έτσι ο Μαρινάκης προτίμησε να δώσει τόπο στην οργή και με διάφορες επικοινωνιακές κινήσεις επιχείρησε να συσπειρώσει στο πλευρό του Ολυμπιακού το μεγαλύτερο κομμάτι των οπαδών.

• Το τεράστιο διπλό του Παναθηναϊκού στο Φάληρο προκάλεσε αντιδράσεις και στον ΠΑΟΚ με συνέπεια χιονοστιβάδα εξελίξεων. Η καθολική αναγνώριση της δουλειάς που έχει κάνει ο Γιάννης Αναστασίου στους «πράσινους» έδιωξε και τις τελευταίες αμφιβολίες του Ιβάν Σαββίδη για την ανεπάρκεια του Χουμπ Στέφενς.

• Σε συνδυασμό με τη νέα γκέλα του «δικεφάλου» ο Ολλανδός τεχνικός πήρε τα ραβασάκια και πέρασε από το λογιστήριο της ΠΑΕ για την αποζημίωσή του. Έτσι επέστρεψαν τα χαμόγελα στα αποδυτήρια της Τούμπας, μιας και οι περισσότεροι παίκτες έβλεπαν τον Στέφενς με μισό μάτι.

• Αλλά και ο πρώην, πλέον, προπονητής του ΠΑΟΚ δεν είχε και σε μεγάλη υπόληψη τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το απέδειξε και με τις αιχμές που άφησε για την απόδοσή τους στο ματς με τον Εργοτέλη που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του στη Θεσσαλονίκη.

• Για τη νέα γκέλα του «δικεφάλου» βέβαια δεν έφταιγαν μόνο οι ποδοσφαιριστές. Όταν μια ομάδα προηγείται εκτός έδρας με 2-0 στο 55 και τελικά υποχρεούται σε ισοπαλία 2-2, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης πέφτει φυσικά στις πλάτες του προπονητή.

• Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, προερχόταν από απανωτές γκέλες εκτός έδρας με σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στα Χανιά προηγήθηκε, αλλά έχασε από τον Πλατανιά, έκτοτε έχει πετύχει μόνο μια νίκη και αυτή αμφισβητούμενη κόντρα στον Άρη.

• Πάνω κάτω τα ίδια συνέβησαν και στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα. Κι αν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας μπορούσε να επικαλεστεί ο Στέφενς την έλλειψη της τύχης, στο εκτός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε το παραμικρό άλλοθι διότι ο «δικέφαλος» πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση.

• Η οργή του Ιβάν Σαββίδη κορυφώθηκε από την εικόνα της ομάδας του στους δύο αγώνες με τη Μπενφίκα. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε επενδύσει πολλά στον επικοινωνιακό τομέα, όμως, γεύτηκε την απογοήτευση που αυξήθηκε και από όσα εισέπραξε στις επαφές του με τον Μισέλ Πλατινί.

• Δημόσια ο γάλλος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ υπογράμμισε τη βελτίωση του ΠΑΟΚ, αλλά στις συζητήσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη και τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας είπε ξεκάθαρα πως περίμενε να δει ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο. Έπεσαν τα μούτρα του Σαββίδη από τα σχόλια του Πλατινί και έτσι άρχισαν οι διαρροές για τις αδυναμίες του Στέφενς.

• Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται με το ένα πόδι στη Football League παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν ο Πλατανιάς, ο Απόλλων και η Βέροια για να τον κρατήσουν στη ζωή. Έχει όμως χτυπητές αδυναμίες η ομάδα της Θεσσαλονίκης και αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα των βασικών αντιπάλων στη μάχη της παραμονής.

• Οι «κίτρινοι» ταλανίζονται και από τον εμφύλιο που τους ταλαιπωρεί χρόνια τώρα. Από τη μια πλευρά βρίσκεται ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην προεδρία της ΠΑΕ, αν και απένταντί του βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών.

• Τον κόσμο του Άρη εκφράζει αυτή την περίοδο ο Παναγιώτης Στεφανίδης, στενός συνεργάτης του Σκόρδα μέχρι πριν από λίγους μήνες. Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, όμως, έχει εξελιχθεί πλέον σε βασικός συνομιλητής του Γιάννη Κόντη, ορκισμένου εχθρού του Σκόρδα.

• Σε απόγνωση βρίσκονται και οι άνθρωποι του Πλατανιά μετά από την εντός έδρας ήττα στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Πόνταραν πολλά οι Χανιώτες στο τρίποντο από τον αγώνα με την ομάδα της Ηπείρου για να προσπεράσουν τον Απόλλωνα και η ήττα προκάλεσε πονοκεφάλους σε παράγοντες και Άγγελο Αναστασιάδη.

• Για τον Πλατανιά είναι κομβικό το ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Εκεί θα παιχθούν τα ρέστα για την ομάδα των Χανίων, διότι μόνο με τη νίκη θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για απευθείας παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

• Δύσκολα εξελίσσονται τα πράγματα και για τη Βέροια, η οποία έχασε χρυσή ευκαιρία στο ματς με τον Απόλλωνα το περασμένο Σάββατο. Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, πάντως, έχει ήδη φτιάξει το πλάνο επιβίωσης στη Football League εάν τελικά οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός της ομάδος του.

• Ο πρόεδρος της Βέροιας έχει βγάλει τον Μπεν στη βιτρίνα και υπολογίζει να εισπράξει τουλάχιστον 400.00 ευρώ από την πώληση του 24χρονου επιθετικού. Με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι στη μάχη για την απόκτηση του παίκτη που εντυπωσίασε από την αρχή της σεζόν.

• Το μεγαλύτερο ερωτηματικό στη Σούπερ Λίγκα, πάντως, αφορά στον Απόλλωνα, διότι η επικείμενη αποχώρηση του Σταμάτη Βελλή θα δημιουργήσει κενό εξουσίας στην ΠΑΕ. Η «ελαφρά ταξιαρχία» έχει δεθεί γύρω από τον μεγαλομέτοχό της, που είχε την εικόνα ενός υπερσυγκεντρωτικού ανθρώπου.

• Ο Βελλής επιμένει για την αποχώρησή του, αν και κάποιοι συνεργάτες αρχίζουν να διαδίδουν πως σκοπεύει να κρατήσει τις μετοχές ως εγγυητής για την επόμενη μέρα του Απόλλωνα. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να βγει μπροστά αν δεν έχει και την οικονομική στήριξη του εφοπλιστή.


Σχολιάστε εδώ