Στʼ αυτί…

Είναι ευλογία…

«Όσο πιο σεμνός είναι κανείς τόσο περισσότερο διψάει να εκφραστεί. Αυτό ισχύει βέβαια για τον καθέναν, πρωτίστως όμως για τον άνθρωπο που δυσκολεύεται να νιώσει στην καθημερινή του ζωή την ελευθερία.

Είναι μεγάλη ευλογία να κατορθώσεις να ξεκλειδώσεις τη λειτουργία που θα σου επιτρέψει να φέρεις στην επιφάνεια τα εσωτερικά σου τοπία, ενδεχομένως μάλιστα να δημιουργήσεις και καινούργια. Το να συλλάβει κανείς την τέχνη του, όποια κι αν είναι για τον καθέναν, ως ένα τέτοιο ακριβώς πεδίο, είναι το περισσότερο που μπορεί να ελπίσεις σ’ αυτή τη ζωή».

Όλα αυτά πιστεύει η εξαίρετη ηθοποιός Αγγελική Παπαθεμελή, όπως τα κατέγραψε ο Θανάσης Θ. Νιάρχος στη συνέντευξη που του παραχώρησε και δημοσιεύθηκε στο ένθετο των «Νέων», το «Weekend».

• Με ελληνικό στίχο η Κρυσταλλία και ο Μαρτάκης, ενώ η Josephine και οι Freaky Fortune προτίμησαν την αγγλική γλώσσα. Παρουσιάστηκαν τα τέσσερα τραγούδια που την ερχόμενη Τρίτη θα τα δώσουν όλα στον εθνικό τελικό της Eurovision.

• Το τραγούδι του Κώστα Μαρτάκη, σε ροκ ήχους, υπογράφει ο Ηλίας Κόζας των Koza Mostra και τιτλοφορείται «Κανένας δεν με σταματά». Η δυνατή μουσική του Νίκου Αντύπα και οι στίχοι του Άρη Δαβαράκη συναντούν τη βελούδινη φωνή της Κρυσταλλίας, που τραγουδάει για μια «Πεταλούδα στην Αθήνα».

• Καλοκαιρινό αεράκι θυμίζει το τραγούδι του Μark F. Angelo, που το ερμηνεύει η όμορφη Josephine, με τίτλο «Dancing night». Έθνικ και ποπ συνθέτουν το «Rise up» των Freaky Fortune!

• Τα βιντεοκλίπ θα είναι διαθέσιμα στο κανάλι του Mad YouTube, ενώ ο ελληνικός τελικός θα μεταδοθεί από τη ΔΤ. Για τη συμπλήρωση 40 χρόνων ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision, θα τραγουδήσουν ντουέτα, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.

• Η Ελπίδα με την Τάμτα, η Σοφία Βόσσου με την Demy, η Καίτη Γαρμπή με τους Vegas, η Μαριάννα Τόλη με τις Μέλισσες, η Καλομοίρα και οι Claydee και ο Πασχάλης με την Μπέσσυ Αργυράκη και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

• Ποιος είπε ότι η Έλενα Ακρίτα έχει τελειώσει με την τηλεόραση; Ποτέ μη λες ποτέ. Η ίδια βέβαια μετά τις σειρές «Μυστικά της Εδέμ» και «Βέρα στο δεξί» είχε πει ότι δεν θα ήθελε να μπλέξει ξανά με την ελληνική μυθοπλασία και τη συγγραφή τηλεοπτικών σεναρίων. Δεν είχε δηλώσει, όμως, ποτέ ότι δεν επιθυμεί να κάνει συνεντεύξεις ως δημοσιογράφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Έλενα Ακρίτα προσπαθεί να αναβιώσει στη ΝΕΡΙΤ την περίφημη εκπομπή πολιτισμού «Φώτα πορείας», που μας είχε δώσει ουσιαστικές συζητήσεις με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και της πολιτικής.

• Στο θέατρο σπάει ταμεία με την παράσταση «Mamma… mia δεν υπάρχει» και τώρα, όπως φαίνεται, ήρθε η σειρά της τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάρκος Σεφερλής είναι ένα βήμα προτού να υπογράψει με το Mega για το μουσικό σόου «Just the two of us». Ο κωμικός ηθοποιός, ωστόσο, με αυτήν τη συμμετοχή του -η οποία θα ανεβάζει τα στάνταρ της παραγωγής από πλευράς θεάματος- επιδιώκει και κάτι άλλο.

Το κανάλι της Μεσογείων, όπως μας είπαν στενοί του συνεργάτες, θα ήθελε από την τηλεοπτική σεζόν 2014-2015 να τον εντάξει στο πρόγραμμά του με ένα κόνσεπτ «επιθεωρησιακού τύπου».

• Ο Γιάννης Μπέζος κατεβαίνει προς Μεσογείων.

Και συγκεκριμένα, προς Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός έχει καταθέσει στον νέο φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, τη ΝΕΡΙΤ, μια εκπομπή για το θέατρο, σαν αυτές που παρουσίαζε ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος.

• Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ θα κοστίσει η εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Μένουμε Ελλάδα». Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δουλεύουν δεκαεπτά δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί μιλάνε για σκάνδαλο. Αρκετοί από αυτούς είναι στα κάγκελα.

• Αυτοί δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις τους και τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ κανονίζουν ταξίδια και αποστολές.

• Το πρώτο λογοτεχνικό της έργο με τίτλο «Το τυφλό σημείο» (εκδόσεις Κέρδος) κυκλοφόρησε η Λήδα Δίζελου. Πρόκειται για ένα ψυχογραφικό μυθιστόρημα που δείχνει ότι οι άνθρωποι διαφορετικά αντιμετωπίζουν τα ίδια γεγονότα. Οι δύο αδελφές χωρισμένων γονέων που ζουν με τη γιαγιά και τον παππού, βλέπουμε να αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικά τη διάλυση της οικογένειάς τους.

Για πολλούς γονείς το βιβλίο αυτό θα είναι ωφέλιμο, πριν λάβουν σκληρές αποφάσεις.


Σχολιάστε εδώ