Οι πρώτοι 72 της λίστας Λαγκάρντ πήραν τον δρόμο προς το Ταμείο

Οι 72 φάκελοι, με όλα τα στοιχεία για τον καθένα, τα οποία προέκυψαν από την έρευνα των αρμόδιων ελεγκτών του ΣΔΟΕ, έφυγαν προχθές για την Εφορία στην οποία υπάγεται ο καθένας. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Αθανασίου με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ειδικό γραμματέα κ. Στασινόπουλο.

Ο έλεγχος είχε ανατεθεί σε 16 ειδικά εκπαιδευμένους ελεγκτές, οι οποίοι ερεύνησαν τις φορολογικές δηλώσεις τους και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όπως και όσων συνδέονται μαζί τους. Οι ελεγκτές έχουν εμπειρία από την υπηρεσία τους στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και έχουν πρόσβαση παντού, ενώ υπάγονται στην εποπτεία του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Αθανασίου.

Οι φόροι και τα πρόστιμα που θα πληρώσουν οι 72, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κυμαίνονται από 1.000.000 ευρώ μέχρι 4.000.000 ευρώ για τον καθένα, ενώ το συνολικό ποσό που υπολογίζεται να εισπράξει το Δημόσιο είναι γύρω στα 100.000.000 ευρώ.

Μετά τους 72, το επόμενο πακέτο από τη λίστα που θα ελεγχθεί περιλαμβάνει 107 καταθέτες.

Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα, τονίζουν στελέχη του ΣΔΟΕ.

Παράλληλα με τη λίστα Λαγκάρντ ελέγχονται οι 17.000 από τους 54.000 καταθέτες σε ελληνικές τράπεζες που από το ξεκίνημα της κρίσης, το 2009, μέχρι το 2011 έβγαλαν έξω λεφτά τα οποία δεν είχαν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση.


Σχολιάστε εδώ