Νέες ψευδολογίες του ΤΑΙΠΕΔ για τα τρία παλάτια που ξεπουλάει στην Κέρκυρα

Αυτά τονίζει η κυρία Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του ΤΑΙΠΕΔ και επισημαίνει:

«Πρώτον, επιβεβαιώνεται ότι δεν πρόκειται για «αγροτεμάχιο», αλλά για κτήμα στο οποίο υπάρχουν τρία παλάτια, το μεγαλύτερο Castello Mimbelli, το Mimbellino και το Mimbelleto.

Δεύτερον, επιβεβαιώνεται ότι στο Mimbelleto υπάρχει Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, το οποίο περιέχει έργα των μεγαλύτερων ελλήνων ζωγράφων (Θεοτοκόπουλου, Ιακωβίδη, Γύζη, Νικ. Λύτρα, Παρθένη κ.ά.].

Τρίτον, ο ισχυρισμός της δήθεν απάντησης ότι τα έργα αυτά είναι απλώς αποθηκευμένα -πράγμα που θα αποτελούσε μεγάλη ευθύνη για τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης- ενώ είναι βέβαιο ότι τα έργα είναι ανηρτημένα και ωραία εκτεθειμένα, όπως με επιβεβαίωσαν απολύτου εμπιστοσύνης πρόσωπα και ειδικοί σε θέματα τέχνης που την έχουν επισκεφθεί. Άλλωστε, θα ήταν εγκληματική παραφροσύνη αν τέτοια έργα, αντί να εκτίθενται και να επιδεικνύονται στο κοινό, κρατούνταν απλώς αποθηκευμένα. Προσθέτω ακόμη ότι εγώ η ίδια γνωρίζω ότι ο σεβαστός από όλους, άλλοτε, πρωθυπουργός Γ. Ράλλης πριν πεθάνει δώρισε σ’ αυτήν το πορτρέτο της Κερκυραίας μητέρας του Ζαΐρας Θεοτόκη -την οποία υπεραγαπούσε- που έχει ήδη αναρτηθεί εκεί.

Είναι επίσης γνωστό ότι η Εθνική Πινακοθήκη έχει οργανώσει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για μαθητές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Δεν παραλείπω να τονίσω ότι η όλη απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι διαφωτιστική για τη συγκεκριμενοποίηση ορισμένων συμφερόντων».


Σχολιάστε εδώ