Κακή αρχή κάνει ο πρόεδρος της νέας εταιρείας Κτιριακές Υποδομές

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα εταιρεία και στον κ. Δρούλια, ο οποίος προέρχεται από τον ΟΣΚ, στο δύσκολο και πολύπλοκο έργο που έχει. Δυστυχώς, όμως, τα νέα από τις πρώτες αποφάσεις δεν είναι καθόλου αισιόδοξα, αντίθετα διαφαίνεται θύελλα στον ορίζοντα.

Στο ΔΣ, έπειτα από εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Δρούλια, αποφασίστηκε:

• Η διάλυση της εργολαβίας του έργου για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γραπτού Τύπου (MPC) για τη στέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, με παράταση της ημερομηνίας περαίωσης μέχρι την παραλαβή του έργου! Πρόκειται για απόφαση που είναι εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και υπέρ της απαλλαγής του εργολάβου. Το «Π» είχε καταγγείλει τις παρανομίες στη διαδικασία ανάθεσης και εκτέλεσης του έργου στο MPC, επισημαίνοντας παράλληλα και την υποχρέωση του κ. Δρούλια για σωστή και έγκυρη ενημέρωση.

Εξάλλου, η ανάθεση προβολής του έργου (ποιου;) της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, πριν καλά καλά ξεκινήσει την ουσιαστική λειτουργία της και πριν γίνει η στελέχωση της επίβλεψης σοβαρότατων έργων, τα οποία επιβλέπονται εξ Αθηνών, έναντι 18.900 ευρώ και για άγνωστο χρονικό διάστημα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα. Όταν μάλιστα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι ο κ. Δρούλιας θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Μήπως η προβολή θα αφορά τον κ. πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο;

• Η πρόβλεψη, στον κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας ΚΕΦΑ, είναι για την απευθείας πρόσληψη εννέα συμβούλων από τον διευθύνοντα σύμβουλο με διατάξεις του ΟΣΚ του έτους 2000 και είναι εκ διαμέτρου αντίθετη προς τις διαρθρωτικές αλλαγές της διοίκησης. Όπως αγγίζει τα όρια του σκανδάλου η ύπαρξη 11 νομικών συμβούλων (οκτώ προερχομένων από τον ΟΣΚ και τριών από τη ΔΕΠΑΝΟΜ)!

Θα επισημάνουμε, τέλος, στη νέα διοίκηση της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ ότι τα αναφερόμενα στον κανονισμό λειτουργίας για διαφάνεια, αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και το όραμα για οικονομική βιωσιμότητα και βελτίωση των υπηρεσιών είναι πέρα για πέρα αντίθετα με τις πρώτες αποφάσεις, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια, εάν δεν ακυρωθούν, θα προκαλέσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα και του ειδικού ανακριτή.


Σχολιάστε εδώ