«Είναι η Κύπρος που οι εμπόροι τη μισούνε;»…

Αν καταφέρουν όμως να ψηφιστεί ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν τότε το «λάθος» τους εκμηδενίζεται. Αυτοί θα είναι πάντα οι σωστοί, ενώ ο Τάσος Παπαδόπουλος θα ήταν αυτός που έκανε το λάθος. Κανείς από εκεί και πέρα δεν θα τολμά να τους καταλογίζει το Σχέδιο Ανάν ως προδοσία αφού θα έχει ψηφιστεί από τον λαό της Κύπρου.

Καλύτερη συγκυρία δεν θα μπορούσε να υπάρξει για να το προσπαθήσουν. Με τον Αναστασιάδη στην Κύπρο, τους Βενιζέλο, Μητσοτάκηδες κι άλλους «εκσυγχρονιστές» (κι ένα εθνομηδενιστικό κομμάτι και ΜΕΣΑ στην Αριστερά) στην Ελλάδα, φιλοδοξούν για μια διζωνική και ταυτόχρονα «ενωμένη» Κύπρο.

Να αναφερθούμε πρώτα στα περιβόητα «περί επιστροφής της Αμμοχώστου»: Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η περιοχή της Αμμοχώστου για την οποία γίνεται λόγος για επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία αφορά την περίκλειστη πόλη και ΜΟΝΟ. Η μέλλουσα Αμμόχωστος θα περιλαμβάνει την περιοχή από τη Σαλαμίνα ως στον Άγιο Μέμνων και θα καλύπτει τα αρχεία μνημεία και αυτό για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Το κομμάτι αυτό αποτελεί περίπου το 12,75% του εδάφους, ενώ το υπόλοιπο σχεδόν 78% της Αμμοχώστου θα είναι υπό τον έλεγχο των Κατεχομένων ή της ομόσπονδης τουρκικής πολιτείας που θα δημιουργηθεί. Επισημαίνουμε ότι δημιουργήθηκαν τελευταίως διάφορες ομάδες οι οποίες επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και σχέδια, συμπεριλαμβανομένων και των νεοσοφισθέντων σχεδίων για οικολογική, υποτίθεται, Αμμόχωστο, με διάφορες περίεργες προδιαγραφές. Όλα αυτά, σε τελική ανάλυση, προωθούν μια μοιρασιά της περιοχής που υποτίθεται πως θα επιστραφεί -αν επιστραφεί- και όχι καθαρά ολόκληρης της πόλης στους νόμιμους εκτοπισθέντες Έλληνες κατοίκους της. Μια «δικοινοτική» περιοχή! Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα με τις πρόνοιες του ΟΗΕ;

– Στο μεταξύ, στην Αθήνα, την Τετάρτη, έγινε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Λιλλήκα.

Η συνάντηση έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του εθνικού ηγέτη της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου που κατάφερε να αποτρέψει το δολοφονικό Σχέδιο Ανάν το 2004.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Αμέσως μετά, ο κ. Λιλλήκας, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, «αποκάλυψε» τον λόγο της συνάντησης, λέγοντας πως ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος είχε στενή συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή, όταν στο επίκεντρο βρισκόταν η συζήτηση για το Σχέδιο Ανάν. «Ο πρόεδρος, σήμερα, μου ξεκαθάρισε πως οι θέσεις του για το Κυπριακό παραμένουν αμετακίνητες, όπως τότε». Ενδιαφέρον…

ΥΓ.: Παλικάρια μου, γιατί δεν δοκιμάζετε μια ΔΙΖΩΝΙΚΗ- ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ Ομοσπονδία στην Ουκρανία;


Σχολιάστε εδώ