Άδικα… ανησυχούν για τον Καραμανλή…

Συχνά-πυκνά, συχνότερα το τελευταίο διάστημα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας «πληροφορίες» -από αδιευκρίνιστες πηγές- για προθέσεις, σχέδια ή επιθυμίες του πρώην πρωθυπουργού.

Γεγονός που ενισχύει τη θεωρία ορισμένων εκ των συνεργατών του Αντ. Σαμαρά που παγίως υποστηρίζουν ότι ο κ. Καραμανλής δεν είναι αμέτοχος ως προς τις πολιτικές εξελίξεις κι εξακολουθεί να έχει φιλοδοξίες. Κι αυτό παρά το ότι ο πρώην πρωθυπουργός επαναλαμβάνει μονότονα και σε κάθε ευκαιρία ότι ο κύκλος του στην πολιτική έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και για οποιοδήποτε αξίωμα. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, μέσω των στενών συνεργατών του, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον κ. Σαμαρά καλώντας τα στελέχη ενωμένα να στηρίξουν όλους τους υποψηφίους της παράταξης. «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει στις ευρωεκλογές, έστω και με μία ψήφο διαφορά», υπογραμμίζει στις συνομιλίες του με γαλάζιους βουλευτές ο κ. Καραμανλής, διαψεύδοντας όλες τις περί αντίθεσης φήμες.

Τελευταίο κρούσμα στο… «σίριαλ καχυποψίας» οι αναφορές σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, κυρίως ηλεκτρονικά, ότι ο κ. Καραμανλής έχει άποψη για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Κι όχι απλώς έχει άποψη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έχει και σοβαρές αντιρρήσεις. Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν τον εκνευρισμό του πρώην πρωθυπουργού, ενώ στενοί συνεργάτες του έσπευσαν να τις διαψεύσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τονίζοντας ότι δεν έχει και δεν θέλει να έχει την παραμικρή ανάμιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα. Βουλευτές που κινούνται στο λεγόμενο καραμανλικό μπλοκ στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους εκφράζουν ανοιχτά τις υποψίες τους ότι αυτού του είδους οι διαρροές προέρχονται από τα υπόγεια του Μαξίμου. Από τους λίγους «αμετανόητους», όπως λένε, που έχουν απομείνει στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά και με τον τρόπο αυτό θέλουν να εκθέσουν ή να πλήξουν τον πρώην πρωθυπουργό. Ενδεικτικό του κλίματος καχυποψίας που υπάρχει είναι και το γεγονός ότι αμέσως μετά τη συνάντηση του Γ. Κουμουτσάκου με τον κ. Καραμανλή, τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης, όσο και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υπογράμμιζαν ότι για τη συνάντηση είχε ενημερωθεί εγκαίρως το Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, όταν προ ημερών ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πήγε στα γραφεία της Π. Κυριακού, πριν περάσει την πόρτα επικοινώνησε με στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά για να τον ενημερώσει ότι επρόκειτο να συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή.

Ο Δήμος Αθηναίων είναι ένα ακόμη «αγκάθι» στις σχέσεις των δύο πλευρών, κι αυτό διότι βουλευτές και στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό αποφεύγουν επιμελώς, μέχρι τώρα τουλάχιστον, να στηρίξουν δημόσια τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Γεγονός που ενισχύει τη υποψία ορισμένων ότι -στον πρώτο γύρο- παρασκηνιακά θα συνδράμουν τον Ν. Κακλαμάνη. Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι οι βουλευτές τοποθετούνται κατά το δοκούν και δεν υπάρχει ενιαία γραμμή ή… οδηγία προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.


Σχολιάστε εδώ