ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ…

Η σύνταξή του προχωράει με εντατικούς ρυθμούς, τη στιγμή που ο ίδιος έχει συνεχείς επαφές με πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του.

Η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει σταδιακά, αν και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, ειδικά για όσους κατεβαίνουν για πρώτη φορά υποψήφιοι σε δημοτικές εκλογές και πρέπει να οργανωθούν από το μηδέν. Μετά τον γνωστό ηθοποιό Ρ. Χαραλαμπίδη, θέση στον συνδυασμό θα καταλάβει η πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νέρι Νιαγκουάρα.

Από το επιτελείο του υποψηφίου δημάρχου δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι επαφές. Άλλωστε, ο πολιτισμός είναι ένας από τους χώρους που θα δώσει ιδιαίτερη σημασία ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Το επιτελείο του προβληματίζει η στάση που τηρούν βουλευτές και στελέχη της παράταξης, κάνουν λόγο για «προσωπικές στρατηγικές», «σκοπιμότητες» αλλά και για τις γνωστές…. «παθογένειες» της παράταξης.

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ οργανώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού ευρεία σύσκεψη, παρουσία του κ. Σπηλιωτόπουλου, στην οποία μετείχαν οι επικεφαλής των τοπικών και των νομαρχιακών οργανώσεων. Αντικείμενο συζήτησης η συστράτευση όλων των δυνάμεων στη μάχη της Αθήνας, ως αντίβαρο στην απροθυμία των βουλευτών να εμπλακούν με ενεργό τρόπο.

Στο επιτελείο του κ. Σπηλιωτόπουλου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της ρευστότητας που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων σε επίπεδο δήμου, ενώ υπάρχει και η υποψηφιότητα του κ. Κακλαμάνη. Παρά ταύτα, θεωρούν ότι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και πως αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της διπλής υποψηφιότητας, θα μπορούσαν «χτυπήσουν» τον κ. Καμίνη που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει σαφές προβάδισμα. Πρόθεση του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι να μην αντιπαρατεθεί, πέραν ενός ορίου ευπρέπειας, με τον κ. Κακλαμάνη, όσο κι αν προκληθεί. Ο τελευταίος, μάλιστα, έριξε ήδη την πρώτη «μπηχτή» του, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι υποψήφιος στην Αθήνα και δεν… έρχεται από τις Κυκλάδες! Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος επιλέγει ως τόπο των διακοπών του τη Μύκονο.

Κομβικό ρόλο στο επιτελείο του κ. Σπηλιωτόπουλου έχουν οι Γ. Κανελλόπουλος (υπεύθυνος οργανωτικού), Ευτ. Βαρδουλάκης (επικοινωνιακά), Αθ. Κοτταράς (οικονομικά), ο Γ. Καραγιάννης θα είναι ο σύνδεσμος με τη Λ. Συγγρού, στη καμπάνια και στο επικοινωνιακό κομμάτι θα βοηθήσει ο Π. Πηλείδης και στη σύνταξη του προγράμματος και των ομιλιών ο Α. Αθανασίου. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος ήταν εκ των βασικών συντακτών των ομιλιών του Κ. Καραμανλή την περίοδο της πρωθυπουργίας του.


Σχολιάστε εδώ