στα ενδότερα των ομάδων

• Την καλύτερη χρονικά στιγμή ήρθε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ! Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ είχε διαπιστώσει μία οργανωμένη επιχείρηση για να πληγεί επικοινωνιακά η ομάδα του και το 2-0 επί των «κόκκινων διαβόλων» αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση!

• Είχε την αγωνία του ο Μαρινάκης για το κορυφαίο ματς στην ιστορία των «ερυθρολεύκων», του προέκυψε και ο Αλέξης Κούγιας με όσα βγήκε και κατήγγειλε την περασμένη Δευτέρα. Τον καημό του για την Παναχαϊκή ήθελε να βγάλει ο δικηγόρος, αλλά έμπλεξε και τον Ολυμπιακό, με συνέπεια να βράζουν στον Πειραιά.

• Όσα ακολούθησαν, βέβαια, μάλλον εξέθεσαν τον Κούγια. Αλλά ο Μαρινάκης είχε αισθανθεί το αίμα να του ανεβαίνει στο κεφάλι και γι’ αυτό πανηγύρισε σαν μικρό παιδί τη νίκη 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

• Στον Κούγια, βέβαια, απάντησαν όλοι όσοι ενεπλάκησαν έμμεσα ή άμεσα με το υποτιθέμενο κύκλωμα που καθορίζει το μέλλον των ομάδων, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής. Αρχικά, η ΕΠΟ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, χαρακτήρισε «θεατρινισμούς» όσα υποστήριξε ο γνωστός δικηγόρος.

• Ακολούθησε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής Χρήστος Υφαντής, τον οποίο κατηγόρησε ο Κούγιας πως ζήτησε χρήματα για τη σωτηρία της Βέροιας και όταν του τα αρνήθηκαν, τότε η ομάδα της Ημαθίας υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ. Προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη ο άλλοτε αθλητικός συντάκτης και νυν στέλεχος της ΕΠΟ, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την υπόληψή του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

• «Παρακαλώ θερμά οποιονδήποτε, με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν μετείχε ή μετέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να δηλώσει, αναφέρει, καταθέσει, δημοσιοποιήσει, με οποιονδήποτε τρόπο, αν εγώ του ζήτησα ή απαίτησα ή επεδίωξα οποιαδήποτε στιγμή να προσποριστώ έστω μία δραχμή ή ένα ευρώ ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό όφελος για να προβώ σε μία μη νόμιμη ενέργεια σε όλους τους τομείς και τις θέσεις που κατείχα και κατέχω στην ΕΠΟ. Εννοείται πως ο πρώτος, που παρακαλώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, αν όντως έχει συμβεί το παραμικρό, είναι ο κ. Αρβανιτίδης, ως πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια», πρόσθεσε ο Υφαντής.

• «Στην πρώτη ανάλογη δήλωση ή κατάθεση θα παραιτηθώ αμέσως από οποιαδήποτε θέση και διοικητική ευθύνη στην Ομοσπονδία και εννοείται πως ο ίδιος θα θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης, καθώς δεν διανοούμαι ότι μπορεί μια ανάλογη κατηγορία να μείνει χωρίς να ερευνηθεί», κατέληξε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ. Βρήκε, μάλιστα, ως σύμμαχο τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι εκβίασε.

• «Δηλώνω κατηγορηματικά σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραμύθια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ποτέ δεν είχα κανενός είδους συναλλαγή με τον κ. Υφαντή για κανένα θέμα και πολύ περισσότερο για τον προβιβασμό ή υποβιβασμό της Βέροιας», δήλωσε εγγράφως ο Γιώργος Αρβανιτίδης και ανακοίνωσε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

• «Εκτιμώ πάρα πολύ τον κ. Υφαντή ως άνθρωπο και εργαζόμενο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, γνωρίζω το ήθος, τη σοβαρότητά του και την εργασιακή του επάρκεια και είμαι στη διάθεσή του αν χρειάζεται για οποιεσδήποτε ενέργειες αποφασίσει να κάνει για την αποκατάσταση του ονόματός του. Πραγματικά, είναι απορίας άξιο, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ τον κ. Κούγια να ασχολείται τόσο πολύ με την ΠΑΕ Βέροια; Ίσως θα προτιμούσε να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για την ομάδα μας την εποχή που αυτή μάχεται για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία».

• Ο εμφύλιος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βέβαια, δεν σταμάτησε στον Κούγια. Ούτε ήταν ο πρόεδρος της Παναχαϊκής ο μοναδικός που προκάλεσε οργή στον Πειραιά.

• Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έβραζαν και με τον Χρήστο Πανόπουλο, τον οποίο επίσης έβαλαν στη μαύρη λίστα. Αιτία η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ξάνθη με την ερώτηση αν «είναι θεμιτό “να μας φτύνουν και να νομίζουμε ότι βρέχει;”», αλλά και το λατινικό «“QUO VADIS” κύριοι;»!

• Στη συνέχεια έγινε ακόμα πιο αισθητό το χάσμα ανάμεσα στις ομάδες που θεωρούν ότι επιβιώνουν στη σκιά του Ολυμπιακού, με την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και την πλήρη σύμπλευση του Παναθηναϊκού. Αν προσθέσουμε και τον Απόλλωνα, τότε γίνεται αντιληπτή η δημιουργία ενός γκρουπ τεσσάρων ομάδων στη Σούπερ Λίγκα που δημιουργούν τον πρώτο πυρήνα κατά των «ερυθρολεύκων».

• Ο πόλεμος θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονος τις επόμενες μέρες, αφού ήδη δημιουργήθηκε το γκρουπ των ομάδων που θα επιχειρήσει να φθείρει τον Ολυμπιακό, ο οποίος αποτελεί και τον βασικό στόχο. Έστω και αν -έως τώρα- άλλοι πληρώνουν το μάρμαρο, οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες.

• Στην πρωτεύουσα της Ημαθίας παίζεται η μισή σεζόν για τον Απόλλωνα αλλά και για τη Βέροια, στην οποία αναθάρρησαν έπειτα από το διπλό στα Γιάννινα. Με διπλό της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», ίσως και να το ξανασκεφτεί ο Βελλής, αν και επέμενε σε όλους τους τόνους πως τέλειωσε από το ποδόσφαιρο.

• Στην περίπτωση που κερδίσει η Βέροια, πάντως, τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα για τον Απόλλωνα διότι η ομάδα της Ριζούπολης έχει δομηθεί με βάση τη φιλοσοφία του Βελλή και η αποχώρησή του θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου για όλους τους παίκτες! Με τον Αλέξη Τζόρβα να ‘ναι ο πρώτος και τον Αμπρόουζ με τον Λουσέρο να ακολουθούν καθώς πολλές ομάδες ενδιαφέρονται γι’ αυτούς.

• Ρόλο κλειδί για τις ισορροπίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα παίξουν οι ομάδες που θα ανέβουν κι εκείνες που θα υποβιβαστούν. Αν και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η νυν διοίκηση της ΕΠΟ θα εξακολουθήσει να ‘χει πλεονέκτημα διότι δύσκολα θα αλλάξουν δραματικά οι συσχετισμοί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


Σχολιάστε εδώ