Στʼ αυτί…

Μια όμορφη μουσική βραδιά…

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος θα βρεθεί την Τετάρτη στις 9 το βράδυ στον αγαπημένο και ζεστό χώρο του «ΙΑΝΟΥ» για μια «διπλή συνάντηση», με ένα βιβλίο και ένα CD. Το βιβλίο του με τίτλο «ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ» συναντά το διπλό CD του με τίτλο «Από τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ στις ΩΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ», που μόλις κυκλοφόρησε και περιέχει ένα πραγματικά σημαντικό ηχητικό ντοκουμέντο από δύο εξαιρετικές συναυλίες που έγιναν ως παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2013, με αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, ιδωμένα μέσα από μια νέα ενορχηστρωτική ματιά και παιγμένα, θαρρείς, στον φυσικό τους χώρο, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στο δοκίμιο «TO ΑΙΝΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ» ο συνθέτης καταθέτει με στοχασμό και τόλμη τις θεωρητικές του απόψεις πάνω σε ζητήματα τέχνης, αισθητικής, ελληνικότητας, πολιτισμού, τα οποία συνυπάρχουν και περιπλέκονται με εκείνα τα μεγάλα και καυτά θέματα που τυραννούν τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας.

Καλεσμένοι στη συζήτηση οι φίλοι του Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Μίλτος Λογιάδης, Βαγγέλης Μπουντούνης, Αχιλλέας Γουάστωρ και ο Γιώργος Μονεμβασίτης.

• Αυτές τις ημέρες θα κάτσω να δω το «Πενήντα – Πενήντα». Ο Σάκης Μπουλάς ήταν άνθρωπος που πρόσφερε στην τηλεόραση γιατί αγαπούσε τη δυναμική της αλλά και την τέχνη του μέσου. Που όταν θέλει την έχει! Και ως Παυλίτος ήταν η χαρά της ζωής!

• Και επειδή γράφουμε για τη δυναμική του μέσου, την ίδια ισχύ έχει και η σάτιρα μέσω της TV. Πρόθεση του Λάκη Λαζόπουλου είναι να γίνει το τέταρτο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στην Κεφαλονιά. Μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε το νησί από τον σεισμό, ο δημιουργός επιθυμεί η επόμενη εκπομπή να «βγει στον αέρα» από το Ληξούρι. Μακάρι.

• Τέτοια τηλεθέαση, συνήθως, βλέπουμε μόνο στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και στη Eurovision! Οι αριθμοί λένε την αλήθεια: 2.600.000 τηλεθεατές είδαν την κωμική σειρά «Κάτω Παρτάλι» τη Δευτέρα το βράδυ στο Mega. Η θεαματικότητα στο γενικό σύνολο έφτασε στο 53,5 % και στα νεανικά κοινά το 60,8%.

• «ΤΗΕ VOICE»: Το σόου που έγινε λατρεία! Και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Την Παρασκευή 21/2 το βράδυ το έβδομο επεισόδιο των blind auditions που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 άγγιξε στο γενικό σύνολο το 31,7% και στα νεανικά κοινά το 41,4%.

Το όγδοο επεισόδιο του μουσικού σόου, που προβλήθηκε την Κυριακή 23/2 το βράδυ, κινήθηκε στα ίδια υψηλά επίπεδα θεαματικότητας! Στο γενικό σύνολο συγκέντρωσε το 37,5% και στα νεανικά κοινά το 45,9%. Από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και για τέσσερις συνεχόμενες Παρασκευές θα προβάλλονται οι «Μονομαχίες», όπου οι κριτές από τα δεκαέξι άτομα της ομάδας τους θα πρέπει να διαλέξουν τα οκτώ με τα οποία θα πάνε στα live. Τα δύο μεγάλα talent show επωνύμων, που αναμένεται να αρχίσουν τον Μάρτιο, δεν θα προβάλλονται τελικά την ίδια μέρα.

• Έτσι, την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 21.15 ξεκινά το «Your face sounds familiar 2» με τις μεταμφιέσεις των διάσημων, ενώ το «Just the two of us 2» θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στις 26 του ίδιου μήνα στις 21.15. Ούτε οι τηλεθεατές θα τρελαθούν, λοιπόν, στο ζάπινγκ, ενώ και τα χρήματα των διαφημίσεων θα «πέφτουν» αυτούσια στον κάθε τηλεοπτικό σταθμό.

Λόγια πυρός…

Στο Δημαρχείο Καλλιθέας έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συναδέλφου μας Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, «Λόγια πυρός», όπου παραβρέθηκε πολύς κόσμος.

Η εκδήλωση άρχισε με λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το νέο του βιβλίο από τον εκδότη Κ. Κορίδη και συνεχίστηκε με «λόγια-φωτιά» του γνωστού γορτύνιου δημοσιογράφου Γιάννη Κανελλάκη, ο οποίος μάλιστα σε κάποιο σημείο της ομιλίας του για τον συγγραφέα και για τα πυροσβεστικά συμβάντα στα οποία είχε λάβει μέρος δάκρυσε!

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο συγγραφέας καταχειροκροτούμενος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Τζόκας και ο αντιδήμαρχος Κ. Πολυχρονίδης (ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω προσωπικού προβλήματος), οι οποίοι εξήραν το ήθος και την προσφορά του συγγραφέα. Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν ο Δανιήλ Γάλλος (δημοτικός σύμβουλος), ο πρώην υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γαλανόπουλος, οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Παπαδόπουλος και Μάνος Τσαλδάρης και ο εκδότης της εφημερίδας «ΓΟΡΤΥΝΙΑ» κ. Καλύβας.


Σχολιάστε εδώ