Ντέρμπι γοήτρου, χωρίς βαθμολογικό κίνητρο

Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούν και μαθηματικά το πρωτάθλημα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη εξιτάρει η προοπτική να πανηγυρίσει μπροστά στον Γιάννη Αλαφούζο. Αλλά και ο τελευταίος θέλει να χαλάσει τη φιέστα του άλλοτε συνέταιρού του.

Μοιραία, λοιπόν, το ντέρμπι μυρίζει μπαρούτι. Φρόντισαν γι’ αυτό και διάφορες επισημάνσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού για την απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει διαιτητή τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

«Για μια ακόμη φορά η ΚΕΔ ξεπερνάει τα όρια, με έναν ορισμό που μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί. Και οι πέτρες γνωρίζουν την εμπλοκή του Τάσου Σιδηρόπουλου στα στημένα, όπως και την κόντρα του με τον Παναθηναϊκό για μια σειρά από διαιτησίες του και ανακοινώσεις μας. Ελπίζουμε, τουλάχιστον, την Κυριακή να εμφανιστεί… νηφάλιος και όχι όπως στα θερινά σεμινάρια διαιτητών», διέρρευσαν από τον Παναθηναϊκό, ενώ στάθηκαν επίσης στον ορισμό του Χρήστου Δαγκλή ως παρατηρητή διαιτησίας: «Επίσης, σε ένα παιχνίδι που είθισται να επιλέγονται οι καλύτεροι, προκαλεί απορία η επιλογή ενός μη διεθνούς παρατηρητή, όπως ο Χρήστος Δαγκλής, o οποίος “προσγειώθηκε” εσχάτως στους πίνακες και είναι γνωστό πως έχει συνδεθεί με διάφορες “ομορφιές” του παρελθόντος…».

Φοβούνται προβοκάτσια

Στον Πειραιά έχουν αρχίσει να ανησυχούν για προβοκάτσια. Στις μεταξύ τους συζητήσεις εξέφραζαν τη σιγουριά ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα επιχειρήσουν να αμαυρώσουν τη φιέστα ακόμα και με ενδεχόμενη αποχώρηση από το γήπεδο. «Δεν έχουν να χάσουν κάτι, διότι δεν τους απειλεί κάποια ομάδα για τα πλέι οφ», έλεγαν και γι’ αυτό έβγαλαν ανακοίνωση προς τους οπαδούς.

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός θέλει να ζητήσει από τους φιλάθλους που θα γεμίσουν το ”Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Κυριακή να επαναλάβουν την εκπληκτική παρουσία που είχαν το βράδυ της Τρίτης στον αγώνα του Champions League.

Μια παρουσία που φώτισε την εικόνα του συλλόγου σε κάθε άκρη του πλανήτη, κάνοντας πιο εμφατική τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι φίλαθλοί μας, που είναι πάντα ο 12ος παίκτης της ομάδας μας, πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι σε οποιαδήποτε πρόκληση και με το τραγούδι και τις φωνές τους να βοηθήσουν την ομάδα μας να φτάσει πιο κοντά στο 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ας είναι για όλους το παιχνίδι της Κυριακής μια ποδοσφαιρική γιορτή, ας ζήσουμε το ποδόσφαιρο όπως του αξίζει και όχι μέσα από τα μάτια όσων έχουν συμφέρον να το πληγώνουν.

Έχεις δύναμη σου, Ολυμπιακέ, τον πύρινό σου κόσμο που δε λυγά ποτέ…», ανέφερε η ανακοίνωση της πειραϊκής ομάδας.

Με Ιμπαγάσα!

Ο Μίτσελ σχεδιάζει να φρεσκάρει την 11άδα του Ολυμπιακού. Τόσο για να δώσει ανάσες σε όσους κουράστηκαν από την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ όσο και για να βάλει στο κλίμα παίκτες όπως ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος ζήλεψε τους συμπαίκτες του το βράδυ της Τρίτης. Ακόμα και ο Σέποβιτς διεκδικεί θέση στη βασική 11άδα του Ολυμπιακού, ενώ μπορεί να παίξει από την αρχή ο Μασάντο, ως επιβράβευση για την παρουσία του κόντρα στον ΟΦΗ όσο και εναντίον των «κόκκινων διαβόλων», όταν μπήκε ως αλλαγή.

Έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του ισπανού τεχνικού αποτελεί το πριμ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ εάν προκριθεί η ομάδα του Πειραιά στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και νικήσει Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ για τη Σούπερ Λίγκα.

Με δίδυμο Πέτριτς, Μπεργκ!

Ένα ρολόι αξίας 16.000 ευρώ κέρδισε ο Μάρκους Μπεργκ στην πίτα που έκοψε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Με τον σουηδό επιθετικό να απολαμβάνει τα πειράγματα των συμπαικτών του για το γούρι και την προαναγγελία πως «θα σκοράρεις στο ντέρμπι και θα νικήσουμε». Ο Γιάννης Αναστασίου, πάντως, ετοιμάζει στήριγμα στον Μπεργκ. Θα ρίξει στη μάχη και τον Μλάντεν Πέτριτς, από τον οποίο περιμένει να αξιοποιήσει την ευκαιρία, διότι το ντέρμπι θα παρακολουθήσει και ο εκλέκτορας της Εθνικής Κροατίας Νίκο Κόβατς.


Σχολιάστε εδώ