Με αντάλλαγμα τη θέση Επιτρόπου δέχεται να μπει στο ψηφοδέλτιο η Ντόρα

Υπό αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με μοναδικό αντάλλαγμα τη θέση της επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή, να δεχθεί να είναι υποψήφια τον Μάιο και λίγους μήνες αργότερα να παραιτηθεί για να καταλάβει θέση επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξ ου και σε πρόσφατες δηλώσεις της είχε επισημάνει ότι ναι μεν δεν είναι στις προθέσεις της να κατέβει υποψήφια, αλλά αν της το ζητήσει ο κ. Σαμαράς θα ανταποκριθεί.

Η κάλπη των ευρωεκλογών, μετά την καθιέρωση του σταυρού, κρύβει παγίδες, η κ. Μπακογιάννη το γνωρίζει και είναι λογικό να ανησυχεί. Υπάρχει μεταξύ των άλλων ο κίνδυνος να μην είναι πρώτη σε αριθμό ψήφων κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο «στραπάτσο» για το πολιτικό προφίλ της. Το ενδεχόμενο αυτό είναι υπαρκτό για πολλούς λόγους.

Πάντως η κ. Μπακογιάννη σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες της κάθε άλλο παρά αισιόδοξη εμφανίζεται ότι ο κ. Σαμαράς θα ικανοποιήσει τελικά τους όρους της να της παραχωρήσει το αξίωμα του επιτρόπου. Λέει συγκεκριμένα ότι δεν θα της προτείνει ποτέ και τίποτα, αλλά κι η ίδια δεν σκοπεύει να του ζητήσει οτιδήποτε διότι γνωρίζει ότι η απάντησή του θα είναι αρνητική. Δεν αποκλείεται όλα αυτά να είναι για λόγους εντυπώσεων, να τα λέει για να ασκήσει πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε όσους τη ρωτούν τι θα κάνει πολιτικά αν δεν έρθει ποτέ η πολυπόθητη πρόταση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντά ότι θα είναι ξανά υποψήφια στην Αʼ Αθηνών. Όσο για τα σενάρια που ανέφεραν ότι θα μετακινηθεί στα Χανιά, σημειώνει ότι ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Κατά πως φαίνεται, αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη ένα «μπρα-ντε-φερ» της κ. Μπακογιάννη με το Μέγαρο Μαξίμου. Το ερώτημα είναι αν θα της βγει και προς ποια ακριβώς κατεύθυνση.


Σχολιάστε εδώ