Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ «ΘΡΥΛΟΥ» ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Οφείλω από αυτή τη στήλη να καταθέσω τον θαυμασμό μου στον προπονητή Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του πρωταθλητή Ολυμπιακού και το ίδιο θα κάνω αν μετά τη ρεβάνς του Μάντσεστερ, η ομάδα του Πειραιά επιστρέψει με την πολυπόθητη, αλλά δύσκολη, πρόκριση. Όσοι μέθυσαν με τον θρίαμβο της περασμένης Τρίτης, μπορεί να αισιοδοξούν ή να βλέπουν όνειρα ωραία, όμως η δεύτερη αναμέτρηση στην κεντρική Αγγλία δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Όπως εύκολη δεν θα είναι η προσπάθεια σωστής φιλοξενίας την προσεχή Κυριακή στην αποστολή του Παναθηναϊκού.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού μπορεί να θέλει την ευπρέπεια, εντούτοις, αυτή σπάνια έχει εμφανιστεί σε ντέρμπι του Νέου Φαλήρου (ή της Λεωφόρου…), αν και αυτή τη φορά με τη διαφορά στον πίνακα να αγγίζει δεκάδες βαθμούς μεταξύ των δύο αντιπάλων, λογικό θα είναι οι «ερυθροί» να δείξουν λίγη συμπάθεια στους αδύναμους «πράσινους». Το αν θα σκεφθεί τοιουτοτρόπως (και) ο διαιτητής του αγώνα δεν μπορεί να προβλεφθεί, αφού «πολλά έχουν δει τα μάτια μας» ως τώρα.

Να επανέλθω, όμως, στη μεγαλειώδη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουνάιτεντ. Με βάση τη φόρμα, ο γηπεδούχος είχε αρκετά καλή πιθανότητα να τα καταφέρει.

Τα κατάφερε όμως επειδή η φημισμένη αντίπαλος αποδείχτηκε κατώτερη του αναμενομένου. Αυτά και τελεία, ως τη ρεβάνς. Διότι…

Διότι ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η καλή συμπεριφορά του πρωταθλητή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι (και) ο ταλαιπωρημένος Άρης Θεσσαλονίκης, είναι (και) ο αδικημένος Απόλλωνας Σμύρνης του Σταμάτη Βελλή, είναι ο μόνιμα διαμαρτυρόμενος Παναθηναϊκός, είναι η Παναχαϊκή του Αλέξη Κούγια, είναι η άθλια διαιτησία, που παραμένει στο… ύψος της, μολονότι κάθε εβδομάδα η αγανάκτηση φουσκώνει σαν ποτάμι, με θύματα σχεδόν πάντα τις ίδιες ομάδες. Είναι, τέλος, οι -δήθεν σωτήρες της μπάλας- παράγοντες της ΕΠΟ, δηλαδή της Ομοσπονδίας που ταμπουρωμένη πίσω από το γελοίο «αυτοδιοίκητο», όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και λογαριασμό σε κανέναν δεν δίνει.

Αν νομίζει κάποιος ότι όλα τα σοβαρά προβλήματα του εγχώριου ποδοσφαίρου ξεπερνιούνται με μια εντυπωσιακή νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, είναι σαφώς γελασμένος. Κι αφήστε τον μεσιέ Πλατινί να φλερτάρει όσο θέλει με τον πρωθυπουργό Σαμαρά ή τον γίγαντα Μαρινάκη…


Σχολιάστε εδώ