επί του πιεστηρίου

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στην Κεφαλονιά μετά τους σεισμούς. Ιδιαίτερα στο Ληξούρι, που δέχθηκε όλη την οργή των Ρίχτερ. Ένα μόνο στοιχείο δείχνει την κατάσταση που δημιουργήθηκε και δεν διαφαίνεται ότι οι πληγές θα κλείσουν εύκολα και σύντομα: Από τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης το 30% των μαθητών πήρε μεταγραφή για άλλα σχολεία εκτός Κεφαλονιάς. Σε αυτήν την ξαφνική ανατροπή της ζωής των κατοίκων της Κεφαλονιάς βάλσαμο είναι η αλληλεγγύη και η με κάθε τρόπο συμπαράσταση από όλη την Ελλάδα. Μία από τις πρωτοβουλίες που παίρνονται για τη στήριξη των πληγέντων είναι και του Βήμα FM 99,5, που διοργανώνει δύο μεγάλες συναυλίες στις 18 και 19 Μαρτίου στο θέατρο Badminton, όπου θα τραγουδήσουν πάνω από τριάντα πασίγνωστοι τραγουδιστές. Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν για την άμεση αποκατάσταση των σεισμοπαθών και την κάλυψη των πρωταρχικών αναγκών τους. Δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατέληξε τυχαία στα χέρια της Μέρκελ, να αποφασίζει η Γερμανία για τις τύχες των λαών και των κρατών-μελών της Ένωσης. Είχε αρχίσει από χρόνια να παρεκκλίνει. Και αυτό το είχε επισημάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως αποκαλύπτει ο διευθυντής του Ιδρύματος «Κων. Καραμανλής», που μαζί με τον Κ. Τσάτσο και τον Κ. Τρυπάνη είχαν ιδρύσει το 1990, ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, πρώην πρόεδρος και τακτικό μέλος της Ακαδημίας.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αποθαρρυμένος στη δεκαετία του 1990 –στον βαθμό που την έζησε– από την εξέλιξη της Ενωμένης Ευρώπης. Τον στενοχωρούσε ότι είχε αρχίσει να παρεκκλίνει από τις θεμελιακές της καταβολές, όπως προκύπτει από τις εκμυστηρεύσεις του», σημείωνε ο κ. Σβολόπουλος σε συνέντευξη στο «Βήμα» στον Γρηγόρη Μπέκο. Και καταλήγει, με ξεκάθαρη την αιχμή για το πού έχει οδηγηθεί σήμερα η ΕΕ: «Το όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης εδραζόταν σε πολιτιστικά και κατʼ επέκταση πολιτικά κριτήρια και όχι σε στενά οικονομικά».

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ