Ενιαία για το ΚΚΕ η μάχη ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι στις επικείμενες εκλογές πρέπει να εκφραστεί η καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό θα γίνει μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού όλα τα άλλα κόμματα -στον ένα ή τον άλλο βαθμό- είναι ταγμένα με τον «ευρωμονόδρομο».

Τα στελέχη του κόμματος ευελπιστούν ότι το ΚΚΕ θα διατηρήσει τους δύο ευρωβουλευτές που έχει σήμερα και θα καταγράψει σε πανελλαδικό επίπεδο μια πορεία ανάκαμψης των ποσοστών του που στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 είχαν πέσει στο 4,5%.

Εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών πιθανόν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι αυτή η προοπτική θα εξαρτηθεί κυρίως από τις γενικότερες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διαχείριση της κρίσης.

Στο ΚΚΕ, έχοντας επίγνωση ότι στις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι του θα πιεστούν εκ νέου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα προτείνει κυβέρνηση Αριστεράς, οργανώνουν από τώρα την άμυνά τους και οξύνουν την αντιπαράθεσή τους με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι συνεχείς πολιτικές κωλοτούμπες, οι κοινές τοποθετήσεις με τον ΣΕΒ, η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό ράβει ακριβό κυβερνητικό κοστούμι σε υπερατλαντικούς και ευρωπαϊκούς οίκους. Η κριτική μας στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΝΔ είναι κριτική στις δύο διαφορετικές συνταγές αστικής διαχείρισης που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και γι’ αυτό είναι από χέρι αντιλαϊκές», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ», δίνοντας έτσι το στίγμα της αντιπαράθεσης που θα υπάρξει το επόμενο διάστημα ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Με κάθε ευκαιρία, στο ΚΚΕ ξεκαθαρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα συγγενές που είναι σε «στραβό δρόμο», αλλά αποτελεί ένα κόμμα που υποστηρίζει συνειδητά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και ως εκ τούτου, εάν το ΚΚΕ πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση που αποδέχεται αυτό τον αντιλαϊκό δρόμο, οι όποιες υποσχέσεις για κάποια μέτρα ανακούφισης, πάνε περίπατο.

«Είτε θα παραμένουν υποσχέσεις είτε θα εξανεμίζονται από άλλα αντιλαϊκά μέτρα», είπε ο Δ. Κουτσούμπας και υπενθύμισε ότι «αυτό δεν το λέει το ΚΚΕ, το έχει αποδείξει η πείρα από αντίστοιχες κυβερνήσεις σε Ιταλία, Γαλλία, πρόσφατα στην Κύπρο, όπου η συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων σε τέτοιες κυβερνήσεις δεν απέτρεψε αντιλαϊκές επιλογές. Το ΚΚΕ θα δώσει το «παρών» σε μια λαϊκή διακυβέρνηση, με τον λαό στην εξουσία, που θα κινείται σε εντελώς διαφορετικές ράγες».


Σχολιάστε εδώ