«Γατάκια»…

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εγκάθετοι προσπαθούν, διά της συγκεκριμένης μεθόδου, να στρέψουν τα βλέμματα (τα διεθνή, εν προκειμένω), μια και το θέμα της «θρησκευτικής ελευθερίας» (σε πρώτη φάση) αλλά, γενικότερα, τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα βρίσκονται στα top της ατζέντας τους.

Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι προβοκάτορες χρησιμοποιούν συχνά πυκνά τα νεκροταφεία για να στήσουν «σκηνικό». Το ίδιο συνέβη πριν από μήνες και στην Κομοτηνή, στο μουσουλμανικό νεκροταφείο, αλλά και πάλι δεν «πέρασε», με τους εκπροσώπους των ΡΟΜΑ, τότε, να κατηγορούν ανοιχτά τους «γνωστούς-άγνωστους» ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα στην περιοχή.

Οι Αρχές στη Ρόδο είναι εξαιρετικά προσεκτικές και επιφυλακτικές στο γεγονός αυτό και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την ταυτότητα των δραστών. Γεγονός ότι συνήθως ο ένοχος δεν υπογράφει ποτέ την ενοχή του -ακόμα κι αν πρόκειται για τη Χρυσή Αυγή… Μάλιστα, το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής η οποία και πολύ προσεκτική είναι και πολύ ήπια… Αρχικά καταδικάζει το γεγονός, δηλώνοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με το συμβάν, συνεχίζει ότι για τη Χρυσή Αυγή το μουσουλμανικό νεκροταφείο αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά και υποστηρίζει ότι στους κόλπους του κόμματος υπάρχουν και έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

«Η ανωτέρω ενέργεια είναι καθαρά προβοκατόρικη που σκοπό έχει σίγουρα να αμαυρώσει τον νόμιμο πολιτικό αγώνα του κινήματός μας και να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κλειστή κοινωνία της Ρόδου», λέει η ανακοίνωση.

Μήπως τα «παιδιά» άρχισαν να καταλαβαίνουν τον ρόλο – κόντρα που διαδραματίζουν…

***

Στα πανεπιστήμια

Αν και οι λίγοι μουσουλμάνοι της Ρόδου (αλλά και της Κω) ζουν πλήρως εναρμονισμένα με τους χριστιανούς συμπολίτες τους, τα τελευταία χρόνια οι εγκάθετοι της Άγκυρας, σε συνεργασία με τα «τσιράκια» στη Θράκη, προσπαθούν να υποδαυλίσουν αυτή την κατάσταση.

Κι αν «γεγονότα», όπως αυτό με τις σκισμένες σελίδες του Κορανίου «βγάζουν μάτι», ωστόσο, η προσέλκυση μαθητών της Ρόδου σε τουρκικά πανεπιστήμια δεν είναι μία αστεία υπόθεση…

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, πέρυσι υπήρξε σοβαρός αριθμός από Ροδίτες μαθητές που αποφάσισαν να μη δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να υποβάλουν αιτήσεις και να γίνουν δεκτοί στα πανεπιστήμια της γείτονος χώρας. Στα τουρκικά πανεπιστήμια γίνονται όλοι δεκτοί, αρκεί να γνωρίζουν την τουρκική ή την αγγλική γλώσσα.

Επίσης, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το δέλεαρ που χρησιμοποιείται για όλα τα παιδιά είναι ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημιακών μονάδων στην Τουρκία τους παρέχουν διευκολύνσεις από την πρώτη ημέρα.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι τα νέα αυτά ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν στη μαθητική κοινότητα και πολύ περισσότερα παιδιά θα επιχειρήσουν και φέτος τον Μάιο να υποβάλουν αιτήσεις για σπουδές στην Τουρκία.

Και να μην ξεχνάμε και τους εκατοντάδες μουσουλμάνους φοιτητές στη Θράκη, που σχεδόν όλοι παίρνουν υποτροφίες με τη γνωστή διαδικασία για να σπουδάσουν δωρεάν στα πανεπιστήμια της Τουρκίας.

***

Οι πέντε του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση, μέσω της οποίας καταγγέλλουν ότι μεταφράζεται η σαρία στα ελληνικά, κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Κουράκη, Βούτση, Κατριβάνο, Βαμβακά και Φωτίου. Οι βουλευτές ζητούν διευκρινήσεις για τη συγκρότηση της επιτροπής αλλά δεν… διευκρινίζουν αν σκοπός αυτής της ερώτησης είναι να φανούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ, που απλώς διαφωνούν με τη συνεργασία Πολιτείας και των τριών μουφτειών στη Θράκη…


Σχολιάστε εδώ