Βλέπουν τον Τσίπρα να έρχεται…

Σίγουρα γνωρίζουν τις κρυφές δημοσκοπήσεις και το κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία, η οποία δεν αντέχει άλλο και στρέφεται προς την κατεύθυνση εκείνη με την οποία θα στείλει όσο πιο ηχηρό μήνυμα απόγνωσης γίνεται προς το Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη. Προβάλλοντας, λοιπόν, τις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις βουλευτών και κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου, η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις διαρροές. Και είναι φανερό ότι πίσω από αυτήν τη στρατηγική κρύβεται ο φόβος πως ο… εχθρός βρίσκεται προ των πυλών… Η ίδια εκτίμηση διαμορφώνεται και στο οικονομικό κατεστημένο της χώρας, επιχειρηματικό – βιομηχανικό και τραπεζικό. Η πρόσφατη (δημόσια) εμφάνιση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δεν είναι έξω από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εκλογικό σώμα. Ανάλογες συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του επιχειρηματικού και του τραπεζικού χώρου έχουν γίνει, όχι μόνο σε επίπεδο ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, και έχουν δοθεί σαφείς περιγραφές για το πώς θα κινηθούν όταν γίνουν κυβέρνηση. Ενδεικτικά είναι κάποια βήματα που έχουν γίνει από πλευράς Τσίπρα, τα οποία περικλείουν το μήνυμα προς τον χώρο της επιχειρηματικής δράσης: «Μη με φοβάσθε»! Μήνυμα που έχει παραλήπτες και πέραν του Ατλαντικού. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η θέση που υποστηρίζει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος απολαμβάνει την εκτίμηση κόσμου και πέραν των συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα πάμε σε ελεγχόμενες ρήξεις. Όπως και του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του έχει πει ότι δεν θα πάμε σε ακραία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες!

Τον αποδέχονται…

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στο να έχει πάψει ο Αλέξης Τσίπρας να θεωρείται… επικίνδυνος για να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, γνωστοί τραπεζίτες σε συζητήσεις σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες πάντα έχουν επιπτώσεις στην οικονομία, δεν εκφράζουν πλέον αρνητικά σχόλια και φοβικά σύνδρομα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, θεωρούν ότι έρχεται η ώρα του. Και αυτό προφανώς το βλέπουν από δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους αλλά και από συζητήσεις με παράγοντες, ντόπιους και ξένους. Και ήδη προετοιμάζονται για την αλλαγή σελίδας. Χωρίς, όμως, να δείχνουν καθόλου ότι ανησυχούν για ενδεχόμενη νίκη του Τσίπρα.

Άνοιγμα στους μικρομεσαίους

Αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση, και προσωπικά ο πρωθυπουργός, το επιχειρεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Επαφή και ανοικτές πόρτες με τους ανθρώπους της Αγοράς, με θέσεις οι οποίες λύνουν άμεσα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, και το κάθε σπίτι. Λύσεις που δεν έχουν οικονομικό κόστος για την κυβέρνηση και το Δημόσιο Ταμείο. Σε συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο ημερίδας που είχε διοργανώσει το Τμήμα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην εξαγγελία τριών πολύ σημαντικών προτάσεων: Νέα «σεισάχθεια», ανακούφιση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρέη. Διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.

Φορολογική μεταρρύθμιση, για ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα, με παράλληλη κατάργηση παράνομων, αντισυνταγματικών και εκβιαστικών ρυθμίσεων.

Ακόμη δήλωσε ότι στόχος τους είναι να σταματήσει η φορολόγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το πρώτο ευρώ, όπως και η βίαιη αναδιανομή της ιδιωτικής περιουσίας και της επιχειρηματικότητας εις βάρος των πολλών, των μικρών, των αδυνάτων. Και επίσης να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που οδηγούν τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες είτε στις φυλακές είτε στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες.


Σχολιάστε εδώ