Από το αυτί και στον Εισαγγελέα όλοι οι υπουργοί που έδωσαν λεφτά σε ΜΚΟ

Πριν προχωρήσουμε, κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί, για να θυμηθούμε τον Μένιο Κουτσόγιωργα, ούτε να λέει ότι δεν ήξερε, γιατί -να ευλογήσουμε και μια φορά τα γένια μας- από το 2005 είχαμε εντοπίσει το… χρυσωρυχείο και το είχαμε κάνει πρωτοσέλιδο, πλην όμως φαίνεται ότι όλοι οι παραπάνω αρμόδιοι ήταν… αόμματοι. Δεν θέλουμε ούτε καν να διανοηθούμε ότι από δόλο δεν κίνησαν τις διαδικασίες για να συλληφθούν εκείνοι που λήστευαν το χρυσωρυχείο, με την άδεια του φύλακα. Σήμερα που είδαν φως και κτύπησε συναγερμός σε όλα τα υπουργεία τα οποία εκμεταλλεύτηκαν τις ανοικτές πόρτες που είχαν αφήσει εκείνοι που έστησαν τη μηχανή των ΜΚΟ, πρέπει οι Εισαγγελείς να καλέσουν στο πραιτώριο εκτός από όσους έλαβαν τον… μόσχο τον σιτευτό και εκείνους που τον παραχώρησαν. Ποιοι είναι αυτοί; Ποιοι άλλοι από τους έχοντες δώσει όρκο να υπηρετούν και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της χώρας και του λαού, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα.

Οφείλουν να αποδείξουν με ποιες νόμιμες διαδικασίες μοίραζαν τα εκατομμύρια στις ΜΚΟ και αν είχαν προχωρήσει σε ουσιαστικό έλεγχο για το αν χρειαζόταν το έργο που θα έκαναν. Και αν πριν από κάθε εκταμίευση ελεγχόταν σε ποιον βαθμό είχε υλοποιηθεί το έργο για το οποίο έπαιρναν τα χρήματα. Σε απλά ελληνικά, ερευνούσαν αν οι αιτούντες-υπεύθυνοι της κάθε ΜΚΟ είχαν ειλικρινείς προθέσεις και διάθεση για κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά ή η ΜΚΟ ήταν όχημα για αρπαχτές; Σίγουρα ισχύει το δεύτερο, και αυτό το επιβεβαιώνει και ο υπεύθυνος των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ, ως γενικός γραμματέας της ΥΔΑΣ –μεταξύ των οποίων και η περιβόητη με την κομπίνα των… αποναρκοθετήσεων–, κ. Άλεξ Ρόντος, ο οποίος στη συνέντευξή του στο «Βήμα» είπε ότι Η ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΚΟ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΗ!

Έχετε ήδη, κύριοι Εισαγγελείς, τον πρώτο ουσιώδη μάρτυρα για να ξετιναχθεί κάθε ΜΚΟ για το έργο που έκανε σε σχέση με τα λεφτά που είχε πάρει. Αρχίζοντας από τον έγκλειστο στις φυλακές κ. Τζεβελέκο, που πρέπει να παρουσιάσει στοιχεία για το ποιες περιοχές αποναρκοθέτησε, πόσες νάρκες έβγαλε και ποια έξοδα είχε. Και όλα αυτά βεβαιωμένα από τις Αρχές της Βοσνίας και του Λιβάνου, όπου έδρασε.

Στο χέρι της Δικαιοσύνης είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να επιστρέψουν τα λεφτά εκείνοι που τα έβαλαν στην τσέπη και δεν τα χρησιμοποίησαν για τον σκοπό που τα πήραν ως ΜΚΟ. Και φυσικά να πληρώσουν και οι υπουργοί που τα έδωσαν.


Σχολιάστε εδώ