στα ενδότερα των ομάδων

• Άλλη μία μάχη δόθηκε μεσοβδόμαδα μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με αφορμή τη συμφωνία των «κιτρινόμαυρων» με ένα πρώην στέλεχος των «ερυθρολεύκων». Η διαρροή της είδησης έδωσε τη δυνατότητα στα ΜΜΕ να προβάλουν τη συμφωνία σαν μία μεγάλη επιτυχία του Δημήτρη Μελισσανίδη.

• Στις ιστοσελίδες έγινε παραλληλισμός και με τη μετακίνηση του Τάσου Αυλωνίτη στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι ο νεαρός αμυντικός εμφανιζόταν κλεισμένος από την «Ένωση». Η απήχηση της είδησης για τη συμφωνία με τον άλλοτε εμπορικό διευθυντή τους ενόχλησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

• Αρχικά προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση του θέματος και να αναδείξουν την πραγματική διάσταση των γεγονότων μέσα από τις επικοινωνιακές διασυνδέσεις τους. Όταν, όμως, διαπίστωσαν στον Πειραιά πως στα περισσότερα ΜΜΕ εξακολουθούσε να κυριαρχεί η «μεταγραφική επιτυχία του Μελισσανίδη», τότε έβαλαν στο κόλπο και τους κύκλους.

• Η διαρροή της τοποθέτησης ότι ο παράγοντας της ΑΕΚ μπορεί να πάρει μόνο τα σκουπίδια από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ή από τα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ απέδειξε περίτρανα ότι η ανακωχή αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Απλά στην «Ένωση» δείχνουν περισσότερη σύνεση και αποφεύγουν να αναλωθούν σε δημόσιες αντιπαραθέσεις.

• Θα έχει και άλλες μετωπικές συγκρούσεις η σεζόν ανάμεσα στους κύκλους των δύο ομάδων. Έστω και αν γίνονται αντιληπτά μόνο τα πυρά των «ερυθρολεύκων».

• Στο παρασκήνιο οι κόντρες είναι καθημερινές και σε όλα τα επίπεδα! Με τον Μελισσανίδη να επιχειρεί την ψυχολογική φθορά των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που πολλές φορές πέφτουν στην παγίδα και ασχολούνται με την ΑΕΚ, από την οποία απέχουν αυτή την περίοδο δύο ολόκληρες κατηγορίες.

• Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, θα επικεντρωθούν το επόμενο διάστημα στις διεθνείς υποχρεώσεις τους διότι μέσα στην εβδομάδα δίνουν το πρώτο ματς για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τον Μίτσελ να εκτιμάει πως οι παίκτες του βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο και έτσι αισιοδοξεί πως μπορεί η ομάδα του Πειραιά να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

• Ο Ισπανός έχει διαφοροποιήσει τα πλάνα του και καθιέρωσε το τελευταίο διάστημα στη βασική 11άδα τον Εντινγκά! Κίνηση που δείχνει την πρόθεσή του να περιορίσει τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και παράλληλα να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού.

• Ποντάρει πολλά ο Μίτσελ στα δύο ματς με τους «μπέμπηδες», διότι βλέπει ότι η αγγλική ομάδα παίζει με αφόρητη πίεση και έτσι προσφέρεται μια μεγάλη ευκαιρία για την ιστορική πρόκριση. Την πρώτη ελληνικού συλλόγου επί ενός αγγλικού, σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Θα ανοίξουν πολλές πόρτες για τον Μίτσελ, εάν καταφέρει να αποκλείσει με τον Ολυμπιακό κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γνωρίζει ο Ισπανός και όπως λένε όσοι μιλούν μαζί του, το όνειρο της συνεργασίας του με τη Ρεάλ ως πρώτος προπονητής γυροφέρνει ολοένα και περισσότερο στο μυαλό του, όσο πλησιάζουν οι δύο αναμετρήσεις των «ερυθρολεύκων» με τους «μπέμπηδες».

• Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» έχει συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο το υπηρετεί σωστά και έτσι κατέστησε τον Ολυμπιακό αυτάρκη οικονομικά σε μια δύσκολη περίοδο. «Πρέπει να κάνουν κάτι και οι άλλες ομάδες για να μικρύνουν την απόσταση από τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Πλατινί και έστειλε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

• Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ έδωσε ένα επικοινωνιακό χαστούκι σε όσους αμφισβητούν την κυριαρχία του Ολυμπιακού κι επιχειρούν να την αποδώσουν σε άλλα θέματα. Μια δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του που -κατά γενική ομολογία- λειτουργούν επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα.

• Έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι «ερυθρόλευκοι» που διαθέτουν ήδη φάκελο με κάθε αξιόλογη περίπτωση ποδοσφαιριστή από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μέσα, βέβαια, από τη συνεργασία τους με κορυφαίους ατζέντηδες, οι οποίοι βλέπουν στον Ολυμπιακό σαν την Πόρτο της Μεσογείου χάρη και στη μόνιμη παρουσία της πειραϊκής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Ένας από τους παίκτες που παρακολουθούν στενά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι και ο Ντουντού Σεαρένσε. Παρά τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από τον Πειραιά, ο Βραζιλιάνος έχει αρκετούς θαυμαστές στου Ρέντη που εκτιμούν ότι μπορεί να δώσει πολλά αν παίξει σύμφωνα με το ταλέντο του και μέσα σε μια δουλεμένη ομάδα.

• Στον ΟΦΗ, πάντως, ισχυρίζονται πως έχουν δέσει τον Ντουντού και ξεκαθαρίζουν πως «μόνο με τη δική μας έγκριση μπορεί να φύγει ο παίκτης και αφού ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μας». Επί της ουσίας, πάντως, ο Βραζιλιάνος κάνει ό,τι και κάθε Λατίνος που έρχεται στα μέσα της σεζόν χωρίς αγωνιστική δράση ή όποιος υπογράφει καλοκαίρι από φουλ σεζόν.

• Στην πρώτη περίπτωση οι παίκτες ευνοούνται επειδή έρχονται ξεκούραστοι και για ένα δίμηνο – τρίμηνο φτάνουν οι ανάσες τους και οι δυνάμεις τους για να κάνουν τη διαφορά, ειδικά όταν διαθέτουν την απαραίτητη ποιότητα. Όσο για τη δεύτερη περίπτωση, οι παίκτες στέκονται εξαιρετικά επειδή βρίσκονται σε φουλ ρυθμό, σε αντίθεση με τους Έλληνες που ψάχνονται λόγω προετοιμασίας.

• Όπως ψάχνονται πολλές ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ για τις αδειοδοτήσεις, επειδή γίνονται καθημερινά αιτήματα για κατάπτωση των εγγυητικών τους, άρα γεννάται ζήτημα για τη δυνατότητα ανόδου τους στη Σούπερ Λίγκα. Μπορούν να έρθουν τα πάνω – κάτω στα πλέι οφ και στο τέλος να γίνει θαύμα για κάποιες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.


Σχολιάστε εδώ