Ρυθμιστής του Γιουρόπα ο ΠΑΟ

Οι «πράσινοι», όμως, δεν πήραν άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις και έτσι την πάτησαν προς όφελος της ακριτικής ομάδας. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και φέτος, διότι όλες οι ενδείξεις και οι ανεπίσημες τοποθετήσεις από την ΕΠΟ προβλέπουν απόρριψη του φακέλου που έχει καταθέσει το «τριφύλλι».

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ανοίξει διάπλατα ο ευρωπαϊκός δρόμος και για την 6η ομάδα της χώρας, που τώρα είναι ο Παναιτωλικός.

Οι οριστικές κρίσεις για τις αδειοδοτήσεις θα γίνουν στις 31 Μαρτίου.

Έως τότε έχουν την ευκαιρία οι ομάδες να διορθώσουν κάποιες εκκρεμότητες, αλλά σπάνια καταφέρνει κάποια ΠΑΕ να ανατρέψει τα δεδομένα. Ειδικά όταν το αγκάθι είναι οι διακανονισμοί, όπως ακούγεται στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Διακανονισμοί που έρχονται από την προηγούμενη διετία δίχως να υλοποιούνται, αλλά απλά ανανεώνονται με αύξηση των δόσεων και νέες υπογραφές των ενδιαφερόμενων.

Κλειδί και ο ΟΦΗ

Υπάρχει, πάντως, άλλη μία περίπτωση να ανατραπούν όλα τα δεδομένα και να γίνει σφαγή στα πλέι οφ. Πρόκειται για την πιθανότητα να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου ο ΟΦΗ από το ένα ζευγάρι. Τότε ενδέχεται να μη βγάλει Ευρώπη η 5η θέση, δηλαδή, η 4η των πλέι οφ. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν περάσει από το άλλο ζευγάρι στον τελικό ο Ολυμπιακός.

Αυτόματα το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάει στον ΟΦΗ και οι τέσσερις ομάδες των πλέι οφ θα σκοτωθούν για να αποφύγουν την τελευταία θέση στο μίνι πρωτάθλημα.

Ερωτηματικό ο Ατρόμητος

Πολλά θα εξαρτηθούν και από το ενδεχόμενο να επηρεαστούν οι παίκτες του Ατρόμητου εξαιτίας της περιπέτειας που βιώνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Σπανός, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της λαθρεμπορίας και επρόκειτο να απολογηθεί χθες στον αρμόδιο ανακριτή. Θεωρητικά η ομάδα του Περιστερίου έχει εξασφαλίσει την είσοδό της στα πλέι οφ, αλλά αν προφυλακιστεί ο Σπανός, δύσκολα θα διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και στη μικρή διοργάνωση που θα καθορίσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Παίζει και ο Πανθρακικός

Αν τελικά μείνει εκτός τελικού ο ΟΦΗ και δεν πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός, στο κόλπο θα μπει και ο Πανθρακικός! Η ομάδα της Κομοτηνής υστερεί έναντι του Παναιτωλικού, αλλά έχει τα φόντα να διεκδικήσει την 6η θέση, διότι πρόκειται για νοικοκυρεμένο μαγαζί και ήδη άρχισε ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου με την επέκταση του συμβολαίου στον Άκη Μάντζιο. Όλα, όμως, καθορίζονται από τον Παναθηναϊκό. Αν πάρουν άδεια οι «πράσινοι», τότε θα κλείσει οριστικά το παράθυρο για την 6η ομάδα της κανονικής περιόδου.


Σχολιάστε εδώ