Περιμέναμε περισσότερα…

Όμως, από τις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου αυτήν την ώρα, είναι αλήθεια πως δεν είδαμε κάτι συναρπαστικό. Ο γνώστης του ποδοσφαίρου Βασίλης Τσιάρτας, σχολιάζοντας στη ζωντανή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης, βεβαίωσε πως «την Μπαρτσελόνα των δύο προηγουμένων ετών δεν πρόκειται να την ξαναδούμε, διότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει επ’ άπειρον σε αυτόν τον «φρενήρη» ρυθμό».

Αυτή η άποψη έχει αρκετή δόση αλήθειας, με δεδομένο το πέρασμα του χρόνου, που βέβαια βαραίνει τα πόδια των πρωταγωνιστών. Ο Μέσι δεν θα μπορεί να ντριπλάρει συνέχεια πλέον και δεν θα βάζει συνεχώς τα πόδια του στη φωτιά -ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του- αλλά θα φροντίσει έξυπνα να «κλέψει» την ιδανική φάση ώστε να φτάσει στο γκολ. Μην ξεχνάμε πως, σε λίγους μήνες, το «εθνικό» κοινό από αυτούς τους παίκτες θα περιμένει να δώσουν το «κάτι παραπάνω» στην αρένα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Μαζί με τον Τσιάρτα, στην εκπομπή της ΔΤ, συμμετείχε -εδώ η έκπληξη- ο βετεράνος σχολιαστής (και δημοσιογράφος) Μανώλης Μαυρομμάτης, ο δικός μας Manolo, πρώην ευρωβουλευτής, σκηνοθέτης θεατρικών παραστάσεων κ.λπ. Ο Μανώλης μίλησε εκτενώς προκειμένου «να τα πει όλα», κάτι που συνήθιζε ως σταρ των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων και αν δεν πίεζε ο τηλεοπτικός χρόνος (καθώς επρόκειτο να αρχίσει το ματς Αρσεναλ – Μπάγερν) πιθανώς θα εξηγούσε ακόμη συστήματα, πάντα στη σφαίρα της θεωρίας… Δηλαδή, αυτό που γνωρίζει να κάνει πολύ καλά.

Επί της ουσίας: Οι πολύ δυνατές ομάδες της σπουδαιότερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν βρίσκονται σε εξαιρετικό βαθμό ετοιμότητας και αυτό φάνηκε καθαρά τόσο με την απόδοση της Μπαρτσελόνα όσο και με αυτή της Μπάγερν στο Λονδίνο, παρά το καταπληκτικό γκολ του Τόνι Κρόος. Που σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στη συνέχεια για τους Καταλανούς αλλά και τους Βαυαρούς, κατόχους του περυσινού τίτλου.

Η ευχάριστη έκπληξη ήλθε από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία νίκησε εύκολα στο Λεβερκούζεν την Μπάγερ με 4-0. Δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε αυτήν την ομάδα, ιδιοκτησία εμίρηδων και πιστή αγαπημένη των φανατικών αληταράδων της Μονμάρτρης και της Βουλώνης, να προχωρά και να απειλεί τα σούπερ φαβορί στη συνέχεια καθώς δεν υστερεί σε τίποτα από τις υπόλοιπες, πλην της πείρας. Στοιχείο που είναι ικανός να εκμηδενίσει -στη μέρα του- ο σουηδός παικταράς Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς!

Οι πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των νοκ άουτ θα ολοκληρωθούν την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, έχοντας στο πρόγραμμα τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια ότι οι Πειραιώτες θα χρειαστούν πολλή τύχη και υπερπροσπάθεια προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για πρόκριση σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός ότι οι Άγγλοι δεν διανύουν την καλύτερη περίοδό τους.

Η βαριά φανέλα τους και η τεράστια πείρα τους αποτελούν γερά όπλα που πρέπει να αναχαιτίσουν ο Μίτσελ και οι παίκτες του, αν θέλουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα εν όψει ρεβάνς. Το ότι το «Καραϊσκάκη» θα γεμίσει δεν θέλει συζήτηση. Μπορεί οι κερκίδες να μένουν «μισοάδειες» στο πρωτάθλημα (πρόβλημα σοβαρό για μια ομάδα κερδοφόρα, ισχυρή και μοντέλο όπως την θέλει ο Μαρινάκης), όμως σε ευρωπαϊκό αγώνα οι οπαδοί θα δώσουν σίγουρα βροντερό «παρών».


Σχολιάστε εδώ