Ο κίνδυνος πίσω από τον σταυρό…

Όταν μάλιστα προέρχονται από επώνυμους. Μια γεύση για προβληματισμό για τους κρατούντες που παίρνουν τις αποφάσεις αλλά και πρόκληση για λήψη μέτρων ώστε να περιοριστεί η αρνητική πλευρά του σταυρού είναι οι απόψεις τριών που δημοσιεύθηκαν στο σχετικό αφιέρωμα που είχε το «Βήμα».

• «Οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία ενδυνάμωσης του πελατειακού συστήματος, μια πελατειακή υπερπαραγωγή με την αντίστοιχη σπατάλη χρημάτων», σημειώνει ο Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

• «Τον ερχόμενο Μάιο οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι πολίτες και όχι πελάτες, καταδικάζοντας μαζικά το κλεπτοκρατικό σύστημα εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και τους ανθρώπους στην εξαθλίωση», υποστηρίζει ο Κώστας Χ. Χρυσογόνος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

• «Πιο σημαντικό μειονέκτημα είναι η εφαρμογή της αποφάσεως, χωρίς διαίρεση της Ελλάδος σε περιφέρειες, η οποία θα έπρεπε να επιχειρηθεί. Χωρίς αυτήν μεγεθύνεται πάντα ο κίνδυνος αντεπίθεσης του πελατειακού συστήματος που είχε επισημάνει και ο αείμνηστος καθηγητής Δ. Τσάτσος», επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Τύπου και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ για οκτώ χρόνια Γιώργος Ν. Αναστασόπουλος.


Σχολιάστε εδώ