Μέρκελ – Σόιμπλε σε ξένο αχυρώνα

Ο τίτλος του παρόντος άρθρου καλύπτει μόνο ένα τμήμα της ζέουσας επικαιρότητας εντός και εκτός Ελλάδας. Φλέγοντα ζητήματα της ζέουσας αλλά και όζουσας επικαιρότητας είναι επίσης οι παράνομες δραστηριότητες των λεγόμενων ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ) –ελάχιστες εξ αυτών προσφέρουν από χρήσιμο έως αξιοθαύμαστο έργο, για να είμαστε δίκαιοι–, το σκανδαλωδώς αχαλίνωτο δίδυμο Γ. Παπανδρέου – Άλεξ Ρόντου την εποχή που ο πρώτος οργίαζε ως υπουργός Εξωτερικών, έχοντας μαζέψει γύρω του τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα, καθώς και τη λίαν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. (Ως προς αυτήν, δεσπόζει η λαϊκή ρήση «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη».)

Η οξεία διαφωνία της Μέρκελ με τον Σόιμπλε αφορά ευθέως τη χώρα μας. Το ότι θα επιβληθεί η γνώμη της Μέρκελ, δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία. Η καγκελάριος τρέμει τη ραγδαία άνοδο των ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΩΝ στις επικείμενες ευρωεκλογές και ειδικά την εικαζόμενη σημαντική αύξηση του ποσοστού του γερμανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος, το οποίο έμεινε εκτός Βουλής στις εθνικές εκλογές υπολειπόμενο μόλις 0,3% της γερμανικής ρήτρας του 5%.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Σαμαράς ποντάρισε στο λάθος άλογο της Μέρκελ. Έτσι, μέχρι το καλοκαίρι, δηλαδή πριν τις διπλές εκλογές του Μαΐου, δεν πρόκειται να ενισχυθεί στην αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική του. Γιʼ αυτό καταφεύγει σε γελοιοδέστατους θεατρινισμούς. Πηγαίνει στο Άγιον Όρος για να προσευχηθεί και λέει και το «Πάτερ ημών» στην λειτουργία. Συνοδεύεται, όμως, από τηλεοπτικό συνεργείο και… προσεύχεται, μπροστά στις κάμερες, λες και η κάμερα είναι το εικόνισμα του Χριστού ή της Παναγίας! Από την άλλη μεριά –πονηρός ο εκ Μεσσηνίας παλαιοκομματικότατος– προβαίνει πρώτα σε ΑΔΙΚΕΣ οριζόντιες περικοπές και μετά δηλώνει ότι ένα τμήμα από το περιλάλητο (και, αν αληθεύει, περιστασιακό λόγω τουρισμού) πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί σε δύο κατηγορίες: Στους ένστολους κρατικούς υπαλλήλους και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Θα λειτουργήσει δηλαδή σε μεγάλο ποσοστό ρουσφετολογικά, αφού προηγουμένως με τις οριζόντιες περικοπές είχε εξευτελίσει και στεναχωρήσει δικούς του εν πολλοίς ανθρώπους. Ερώτημα: Οι άξιες υποστήριξης δύο αυτές κατηγορίες αναξιοπαθούντων συμπατριωτών μας υποφέρουν περισσότερο από το 1,5 εκατομμύριο άνεργους και το 1,5 εκατομμύριο ανασφάλιστους; Σκέπτεται, άραγε, ο Σαμαράς τη γνώμη –και την αστείρευτη οργή– που έχουν για δαύτον οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι;

Έρχομαι τώρα στον Σόιμπλε που τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ενίσχυσης της παραπαίουσας δικομματικής κυβέρνησης. Ναι, παραπαίουσας. Έτσι τη βλέπει ΚΑΙ ο Σόιμπλε. Ο οποίος θεωρεί πιθανότατη την ανάρρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μέσα στο 2014. Γνωρίζει μάλιστα από την προσωπική συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα (κατόπιν αιτήματος του τελευταίου) ότι η Ελλάδα θα απαιτήσει τα χρωστούμενα από τη ναζιστική Κατοχή. Όχι μόνο, δηλαδή, το αναγκαστικό δάνειο εντόκως, αλλά και τις αποζημιώσεις. Φοβάται, επομένως, τη ριζική ανατροπή των δεδομένων στη βδελύσσουσα τη Γερμανία χώρα μας. Χώρα ιστορική που θα επιβιώσει συντρίβοντας τα δεσμά που της έχουν χαλκέψει και πάλι.

Εισαγόμενο φρούτο οι παρανόμως θησαυρίζουσες ΜΚΟ, όπως, σε αντίστιξη, καταστροφικός για την κοινωνία μας υπήρξε και ο επίσης εισαχθείς καταναλωτισμός και μιμητισμός. («Μπαμπά», λέει ο γιος ενός σκληρά εργαζόμενου χειρώνακτα για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του, «θέλω να μου πάρεις σινιέ μπλουζάκι»).

Οι ΜΚΟ συνδέονται άμεσα με τα περιβόητα ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ του υπουργείου Εξωτερικών. Την περίοδο που ο Γ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε σπαταλήσει το πρώτο δίμηνο της θητείας του το ΜΙΣΟ ΠΟΣΟ των μυστικών κονδυλίων που του είχαν διατεθεί! (Ο τιμιότατος διάδοχός του αντίθετα, ο Πέτρος Μολυβιάτης, χρησιμοποίησε από το υπόλοιπο που είχε απομείνει μόνο το ήμισυ και επέστρεψε το έτερο ήμισυ στο κράτος). Ο φίλος και στενός συνεργάτης του ανεκδιήγητου Γιωργάκη, Άλεξ Ρόντος, είχε ιδρύσει το 1999 εταιρεία υπό την επωνυμία «Υπηρεσία Διεθνούς Διπλωματικής Συνεργασίας» και αλώνιζε ως πράκτορας των Αμερικανών. Είχε λάβει μέρος σε ειδικές αποστολές ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ως σύμβουλος του Κακιασβίλι στη Γεωργία και του Νίμιτς στο Σκοπιανό. Επίσης είχε ενεργό συμμετοχή στις τηλεφωνικές υποκλοπές και στην απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Χαώδης είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, με τις οδομαχίες να συνεχίζονται στο Κίεβο. Υποκινητές των θανατηφόρων συγκρούσεων είναι οι ΗΠΑ και η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ρωσία αντιδρά επικαλούμενη τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου. Δύο είναι οι πιθανές εξελίξεις: Διχοτόμηση της χώρας ή στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πιθανότητες και οι δύο καταστροφικές.

ΥΓ.: Η σύλληψη του Γιώργου Σπανού, ιδιοκτήτη της ομάδας του Περιστερίου, συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατηγορείται για λαθρεμπόριο πετρελαίου που αποτελεί κακουργηματική απάτη. Το κατηγορητήριο ενδέχεται να επισύρει ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Έβριθε που έβριθε το ποδόσφαιρό μας από τερατώδη σκάνδαλα, μόνο ο Σπανός μάς έλειπε για να το… καταξιώσει!


Σχολιάστε εδώ