Κινήσεις ομαδοποίησης των βουλευτών της ΝΔ

Ξεκινώντας από τις λαϊκές αντιδράσεις των αγροτών, των άγρια πληττόμενων από τη φορομπηχτική τακτική του διδύμου Στουρνάρα – Θεοχάρη ιδιοκτητών ακινήτων, των συνταξιούχων και του κόσμου της αγοράς.

Η εμφάνιση αυτής της ομαδοποίησης έγινε μέσα από την κατάθεση ερωτήσεων που υπογράφουν από 30 μέχρι και πάνω από 50 βουλευτές.

Επικεφαλής ήταν σε άλλες τέτοιες ερωτήσεις ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, σε άλλες ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος, της Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, της Πέλλας Δάνης Τζαμτζής. Όσο για την κίνηση που έγινε προχθές για τα φορολογικά των αγροτών, όπου 14 βουλευτές, οι περισσότεροι νιόβγαλτοι, συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα –το σχετικό δελτίο Τύπου συνοδεύτηκε και με φωτογραφία από τη συνάντηση–, η εκτίμηση είναι ότι έχει την… επίνευση του Μαξίμου. Να ωφεληθούν οι βουλευτές αυτοί από την επικείμενη αποδοχή μέρους των αιτημάτων των αγροτών που ήταν στους δρόμους.

Δεν σημαίνει, βέβαια, ότι αυτές οι ομαδοποιήσεις των νεοδημοκρατών βουλευτών είναι απειλή ή καμπανάκι για την ηγεσία, όμως δεν μπορεί και να αγνοηθούν, γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι λειτουργούν ως μέσο πίεσης. Και αυτή τη στιγμή κάποιες από αυτές τις ομαδοποιήσεις πιθανότατα να είναι ελεγχόμενες, αύριο όμως σε μια κυβερνητική ή ενδοκομματική κρίση δεν μπορείς να ξέρεις τον ρόλο που θα παίξουν.

Οι 14 βουλευτές που κατέθεσαν τέσσερις προτάσεις στον Στουρνάρα για λύση σε φορολογικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των αγροτών ήταν οι Κώστας Σκρέκας, Διονύσης Σταμενίτης, Μάξιμος Σενετάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Έλενα Μακρή, Γιώργος Ορφανός, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Γιάννης Καράμπελας, Μανώλης Κόνσολας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς και Άννα Μάνη.


Σχολιάστε εδώ