ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις μονοδρομούνται η Γρηγ. Λαμπράκη, με φορά εξόδου προς Αθήνα, η Β. Γεωργίου Α΄ με φορά προς το λιμάνι, η 34ου Συντάγματος με φορά προς το κέντρο, καθώς και η συνέχειά της, η Ηρώων Πολυτεχνείου με την ίδια φορά και η Β΄ Μεραρχίας με φορά προς Πασαλιμάνι. Μονόδρομοι αλλά με αντίστροφη φορά απʼ αυτήν που έχουν, γίνονται η Καραολή-Δημητρίου και η Ελ. Βενιζέλου, ενώ η Τσαμαδού γίνεται λεωφορειόδρομος. Οι κυκλοφοριακές αλλαγές γίνονται εν όψει της έλευσης του τραμ στην πόλη, αλλά και του μετρό. Στα μέσα Μαρτίου θα μονοδρομηθεί η παραλιακή λεωφόρος της Πειραϊκής, η Θεμιστοκλέους, που θα έχει φορά από τη Σχολή Δοκίμων προς Φρεαττύδα. Πληροφορίες για τον νέο κυκλοφοριακό χάρτη του Πειραιά μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα www.pireasnet.gr ή στο τηλέφωνο 1561.

// Δημοτικά ιατρεία στον Προφήτη Ηλία ετοιμάζει ο δήμος προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής, η οποία λόγω της μη επαρκούς συγκοινωνίας και του δυσπρόσιτου του εδάφους δυσκολεύει τη ζωή όσων ζουν εκεί και δεν έχουν ΙΧ ή είναι μεγάλης ηλικίας.

// Κατά 30% θα μειωθούν τελικά τα τέλη κατάληψης χώρου στο κυριακάτικο παζάρι. Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας η εισήγηση ήταν για μείωση 20%.

// Γιορτινή ατμόσφαιρα και παραδοσιακές δραστηριότητες θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στον Πειραιά το ερχόμενο τριήμερο, δηλαδή το Σαββατοκύριακο της Τυρινής και της Καθαρής Δευτέρας. Οι Πειραιώτες θα γιορτάσουν τα Κούλουμα στην πλαζ της Φρεαττύδας, παραδοσιακά με χαρταετούς, λαγάνες, σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο καλό κρασί που θα διαθέσει δωρεάν ο δήμος. Από τις 12 το μεσημέρι θα υπάρχει και ζωντανή μουσική με το συγκρότημα του Νίκου Αγγελόπουλου.

// Σημαντική δραστηριότητα αναπτύσσει το ΚΕΚ Διά Βίου Μάθησης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, το οποίο λειτουργεί επί των οδών Αγίου Παύλου και Λέρου στην Παλιά Κοκκινιά.
Ήδη, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες) έχουν υλοποιηθεί δύο δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 136.496,95 ευρώ.

// Περίεργα πράγματα εξακολουθεί να κάνει η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Όπως καταγγέλλει ο συνδυασμός «Αναγέννηση» του υποψήφιου δημάρχου Ζαχαρία Ζούπη, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΚ, κατατέθηκε από πλευράς διοίκησης η πρόταση να παραχωρηθεί από τον δήμο σε ιδιώτη στεγασμένος χώρος 4.000 τ.μ. για τη δημιουργία «Μουσείου λεωφορείων». Στο ερώτημα της αντιπολίτευσης, ποιος είναι αυτός ο χώρος, δεδομένου ότι τέτοιο ακίνητο δεν διαθέτει ο δήμος, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΚ Γ. Χάσκας, απάντησε πως τον χώρο θα τον παραχωρήσει στον δήμο ο Μελισσανίδης για να τον δώσει ο δήμος στον ιδιώτη που θα δημιουργήσει το μουσείο!

// Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Αφού πρώτα αναστατώθηκε το σύμπαν με τις ανακρίσεις μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις και την απειλή να διωχθούν ποινικά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιά δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ενώπιον βουλευτών, γονέων, δικηγόρων, δημάρχων και τοπικών παραγόντων, πως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα και φυσικά δεν πρόκειται να ασκηθούν διώξεις κατά των μαθητών. Βέβαια, οι γονείς που ήταν στη Σκουζέ και αγωνιούσαν για την τύχη των παιδιών τους δεν θα… παίρναμε όρκο ότι ησύχασαν, μια και έλεγαν ότι κανένας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν «σταμπάρει» τα παιδιά τους και για… ψύλλου πήδημα θα τα μαζεύουν κάθε τόσο στην Ασφάλεια.

// Αν και ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αγγελόπουλος επιμένει να αρνείται να ακολουθήσει τον δήμαρχο σε περίπτωση που επαναδιεκδικήσει τον δήμο, παρά τις πιέσεις που δέχεται ο ίδιος, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως, ανεξάρτητα από την απόφασή του να μην κατέβει στις δημοτικές εκλογές, θα στηρίξει με κάθε τρόπο και με όλη του τη δύναμη την υποψηφιότητα του Β. Μιχαλολιάκου και θα αγωνιστεί για την επικράτησή του.

// Ημερίδα με θέμα τη Βαλκανική Δικτύωση για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος διοργανώνει αύριο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού ο ΠΕΣΥΔΑΠ. Εισηγήσεις θα κάνουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Τηλέμαχος Μπούρτζης, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου Λιλιάνα Ουζέλατς και άλλοι. Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα που γίνεται σε βαλκανική πόλη στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που αποτελεί πρόγραμμα το οποίο εισηγήθηκε ο ΠΕΣΥΔΑΠ, έκανε δεκτό η ΕΕ με πολύ κολακευτικά σχόλια, και μάλιστα το χρηματοδότησε.


Σχολιάστε εδώ