ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Κακό του κεφαλιού σου έκανες, Αλέξη, που πήγες να συναντηθείς με τον πρόεδρο των Βιομηχάνων, τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, και δεν είχες προηγουμένως πάρει την… άδεια του Πρετεντέρη. Ας μην παραπονιέσαι λοιπόν που σʼ τα ψάλλει. Φρόντισε να μην ξαναπέσεις στο ίδιο παράπτωμα.

*** Στην Ιταλία αυτή την πολιτική τη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Ο νέος πρωθυπουργός, ο Ματέο Ρέντσι, μετά την ανατροπή του Λέτα, βγήκε βόλτα παρέα με τον πρόεδρο της γνωστής εταιρείας υποδημάτων Todʼs, Ντιέγκο ντε λα Βάλε. Αν γινόταν εδώ, και τι δεν θα του έσερναν οι γνωστοί τηλεσχολιαστές.

*** Όπως με βλέπεις και σε βλέπω. Ετούτη η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία, μεταξύ των άλλων, και ως κυβέρνηση των λαθών, του μπρος-πίσω, του είπα – ξείπα και της κωλοτούμπας, του όλα στο πόδι… Πρέπει να ʼχεις πολλές ικανότητες για μια τέτοια μεγάλη επιτυχή δράση.

*** Σε αντίθεση με τα ποσοστά που δίνουν τα γκάλοπ για τον Δήμο της Αθήνας, κάθε άλλο παρά καλά πάει ο Καμίνης, σύμφωνα με δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας που ποτέ δεν έχει πέσει έξω. Οι αναλυτές της οποίας λένε ξεκάθαρα ότι δεν μπορείς να κάνεις γκάλοπ με δείγμα 600 ατόμων για την Αθήνα. Το δείγμα πρέπει να είναι, το λιγότερο, χιλιάρι.

*** Τσεκαρισμένη η πληροφορία. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται ο Στουρνάρας είναι η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Μόνο που ο Προβόπουλος είναι δύσκολος αντίπαλος.

*** Και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μπει μπροστά στη μάχη των μαχών, όπου θα κριθεί η επόμενη μέρα της παράταξης. Αλλά και όλων των πρωτοκλασάτων. Ο Μάιος λοιπόν έρχεται, εμπρός βήμα ταχύ.

*** Τελικά, υποψηφίους που προσφέρονταν να πέσουν στη φωτιά του Μαΐου είχε ο Σαμαράς, αλλά, φαίνεται, δεν ήταν από τους πιστούς. Εγώ, πάντως, ξέρω ότι ο βουλευτής Καβάλας και πρώην υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος ήθελε να κατέβει για περιφερειάρχης, όπως και για ευρωβουλευτής. Τʼ ακούς, Παπαμιμίκο;

*** Και ο Γιώργος Ντόλιος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο, ήταν έτοιμος να διεκδικήσει το αξίωμα του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αλλά η Χαριλάου Τρικούπη άλλα, φαίνεται, πρεσβεύει…


Σχολιάστε εδώ