επί του πιεστηρίου

Ο ένας μετά τον άλλο οι Μητροπολίτες βγαίνουν και, όχι μόνο στηρίζουν τους ιδιώτες ομολογιούχους, οι οποίοι με το κούρεμα που έγινε τους φάγανε τα λεφτά τους, οικονομίες χρόνων και χρόνων, αλλά και στέλνουν επιστολές κυρίως στον πρωθυπουργό. Του ζητούν να βρεθεί κάποιος τρόπος να αποζημιωθούν. Μακάρι, γιατί οι περισσότεροι από τους ομολογιούχους έχασαν τα λεφτά μιας ζωής.

Γερμανοί γιατροί που ήρθαν στη χώρα μας και επισκέφθηκαν νοσοκομεία, είδαν ιδίοις όμμασι αυτά που δεν βλέπει η καγκελάριός τους και το τι τραβάνε οι Έλληνες πέντε χρόνια τώρα και που έχει καταντήσει το ΕΣΥ που οραματίστηκε ο Γιώργος Γεννηματάς και έγινε το βάλσαμο για κάθε άρρωστο, ανεξάρτητα αν έχει λεφτά ή όχι. Είδαν να ακρωτηριάζονται διαβητικοί γιατί δεν θεραπεύτηκαν έγκαιρα, μεταστάσεις σε καρκινοπαθείς γιατί δεν υποβάλλονται σε σωστή θεραπεία, άνεργοι να χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν νοσήλια κ.ά. πολλά. Και η κατάληξη των διαπιστώσεών τους είναι ότι: «Αν οπουδήποτε αλλού εφαρμοζόταν τόσο άγρια λιτότητα η κοινωνία θα είχε καταρρεύσει».

Θα παρακαλούσαμε τους γερμανούς γιατρούς, όλα αυτά που κατέγραψαν, να πάνε να τα πουν στην κατʼ εξοχήν αρμόδια κυρία Μέρκελ, γιατί δικό της αποκλειστικά έργο είναι αυτό. Είναι το αποτέλεσμα της θηλιάς που έχει φορέσει στον ελληνικό λαο και δεν θα αργήσει πολύ ο ελληνικός λαός να τα τινάξει…

Μιλώντας με σημαντικό κύπριο μεγαλοεπιχειρηματία, που έχει ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια και διακινεί μεγάλο αριθμό τουριστών στη χώρα μας, μου έλεγε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, παρότι η Τουρκία έχει υποτιμήσει κατά 25% το νόμισμά της. Προβλέπεται μια μικρή αύξηση στον τουρισμό, που κυρίως θα προέλθει από την αύξηση των τιμών κατά 2% με 3%. Πέρυσι ήταν πολύ καλή χρονιά λόγω των αναταραχών στην Αίγυπτο, ενώ έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τη Ρωσία λόγω των φιλικών και των θρησκευτικών δεσμών με τη χώρα μας. Επίσης, αύξηση υπάρχει από την Αγγλία και τη Γερμανία, καθώς και από την Πολωνία και τη Σλοβακία. Στην κρουαζιέρα έχουν μπει νέοι προορισμοί σε νησιά, όπως η Μήλος, η Σάμος, η Σύμη και η Ίος, που έχουν ζήτηση από τουρίστες οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν καινούργιους τόπους, πέραν των παραδοσιακών. Απομένει από εμάς να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας, καλό προϊόν και φθηνές τιμές για να ξανάρθουν.

Ο τρίτος στη σειρά ιταλός πρωθυπουργός είναι ο Λέτα, μετά τον Μπερλουσκόνι και τον Μόντι, που τρώει το Μνημόνιο. Να δούμε πόσο θα αντέξει ο νέος ηγέτης της Κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι, που ανέλαβε τη σκυτάλη, αν και ως αριστερός ενδεχομένως θα έχει την στόφα να πει και κανένα όχι, οπότε δεν θα είναι ένα ακόμη θύμα της γερμανικής κυριαρχίας. Εδώ ο Σαμαράς είναι ο τρίτος πρωθυπουργός επί εποχής Μνημονίων και μέχρι τώρα κρατάει…

Ένας πολύ καλός φίλος, άνθρωπος που δύσκολα βρίσκεις σήμερα, δημιουργικός, αποφασιστικός, με ιδέες και πολύ δουλευτής, καθαρός και ανοιχτόκαρδος, που σε κέρδιζε, πρωτοποριακός, που πέρασε από πολλά σημαντικά και κρίσιμα πόστα του δημοσίου τομέα και δεν άφησε την παραμικρή σκιά, αντίθετα άλλαξε πολλά προς την σωστή κατεύθυνση, ο Στέλιος Σταυρίδης, έφυγε για το μακρινό ταξίδι. Ο μόνος που μπορούσε να τον υποτάξει ήταν ο θάνατος. Η επάρατη αρρώστια μέσα σε λίγους μήνες τον οδήγησε στην τελευταία κατοικία, που ήταν η Κεφαλονιά και παρότι καταγόταν από αλλού, την αγάπησε και τον κέρδισε. Στέλιο πραγματικά λείπεις. Είναι απώλεια και για τον τόπο, μα πιο μεγάλη για την Τζέλη σου και τα τρία παιδία σου.

Γειά σας


Σχολιάστε εδώ