Από το 2005 το «ΠΑΡΟΝ» είχε ξεσκεπάσει την απάτη που είχε στηθεί με τις ΜΚΟ

Και ήδη βρίσκονται στη φυλακή οι πρώτοι από τους συμμετέχοντες στη μεγάλη ρεμούλα, που γινόταν με τις ευλογίες και την κάλυψη των κυβερνήσεων, με πρώτες του ΠΑΣΟΚ.

Όταν στις 26 Αυγούστου 2012 αποκαλύπταμε το σκάνδαλο της ΜΚΟ του… λεβέντη της «Εξόρμησης», της εφημερίδας του ΠΑΣΟΚ και στελέχους του κόμματος, του Κώστα Τζεβελέκου, με τίτλο ακριβώς αυτά που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «8.965.590 ευρώ δόθηκαν σε “πράσινη” ΜΚΟ για… αποναρκοθέτηση του Λιβάνου και του Κοσόβου», καμία εφημερίδα δεν έγραψε τίποτε, ούτε επιδίωξε να δώσει συνέχεια…

Τότε ήταν όλοι άκρα του τάφου σιωπή…

Σήμερα όλοι, εφημερίδες, κανάλια, κάνουν τους έκπληκτους… Αποκλείεται να μην είχαν πάρει χαμπάρι τον χορό που γινόταν, προφανώς υπήρχαν σκοπιμότητες, π.χ. να μην ενοχληθεί το γκουβέρνο. Χορό στον οποίο μετείχαν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, καθηγητές, ων ουκ έστιν αριθμός…

Τότε το σλόγκαν ήταν «Φτιάξε μια ΜΚΟ και φάε εκατομμύρια…».

Τότε άκρα του τάφου σιωπή…

Δεν είχε την… αποκλειστικότητα των ΜΚΟ το υπουργείο Εξωτερικών. Ήταν όμως το… προνομιούχο από πλευράς χρημάτων. Από το κλασικό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας έφευγαν τα μεγάλα πακέτα, πρωτίστως, στους φίλους των εκάστοτε κυβερνήσεων, με τον υπουργό Εξωτερικών να έχει την τελική υπογραφή… με ό,τι λέει αυτό.

Οι περιβόητες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που σιτίζονταν από το ταμείο του ΥΠΕΞ ήταν 431. Στα δέκα χρόνια από το 2000 μέχρι το 2010 υπολογίζεται ότι δόθηκαν 115.388.814 ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων –18.095.076 ευρώ– εκταμιεύθηκαν το 2003, επί Σημίτη δηλαδή, λίγο μετά την είσοδό μας στο ευρώ, όπου είχαν στηθεί γλέντια…

Πάρτι με τις ΜΚΟ γινόταν και σε άλλα υπουργεία

Λεφτά, όμως, μέσω των ΜΚΟ μοίραζαν κατά προτεραιότητα στους δικούς τους ανθρώπους και άλλα υπουργεία. Πάνω από 40.000.000 έδωσε σε ΜΚΟ το υπουργείο Απασχόλησης!

Στις 7 Αυγούστου 2011 αποκαλύπταμε ότι μοίρασαν 3.860.000 ευρώ σε ΜΚΟ. Η καθεμία πήρε από 80.000 ευρώ για να προσλάβει… ΕΝΑ άτομο!

Πάγκο για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είχαν στήσει και άλλα υπουργεία, όπως το Υγείας, το Προεδρίας, το Εσωτερικών κ.ά., είναι όμως άγνωστο αν προς αυτές τις πόρτες κινήθηκαν οι Εισαγγελείς ή ο περισπούδαστος γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής.

Τζεβελέκος – Ρόντος χέρι χέρι…

Ο… εντιμότατος κύριος Τζεβελέκος, όταν είχαμε αποκαλύψει το χρυσό κόλπο με τις… νάρκες, απαίτησε επανειλημμένα να τον… αποκαταστήσουμε, γιατί θίξαμε την… τιμή και την υπόληψή του, ότι όλα τα περί ΜΚΟ και αποναρκοθέτησης ήταν ψευδή. Και όταν επιμείναμε ότι όλα είναι αληθή με βάση τα στοιχεία που είχαμε τότε άρχισε να μας στέλνει εξώδικα και να απειλεί με μηνύσεις και αγωγές, απειλές που ποτέ όμως δεν τις υλοποίησε, φρονίμως ποιών…

Στη ΜΚΟ με την επωνυμία «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης (ΙΜΙ)» που είχε στήσει και στην οποία ήταν πρόεδρος, ο Δημήτρης Κανέλλης ήταν αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας ο Θεόδωρος Μακρυνιώτης.

Από κοντά, όμως, ήταν και οι παρεμβάσεις που υπήρξαν από πλευράς του εκλεκτού του αμερικανικού κράτους και των γνωστών υπηρεσιών του Άλεξ Ρόντου, ο οποίος ήταν από τους στενούς και εξ απορρήτων συμβούλους του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο και επηρέαζε σημαντικά σε κρίσιμες αποφάσεις και επιλογές που αφορούσαν την περιοχή μας και τα εθνικά θέματα.

Τον Ρόντο είχε βάλει ο Γιώργος γενικό γραμματέα της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών, της γνωστής ΥΔΑΣ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρόντος είχε προσβάσεις και σε άλλους πολιτικούς χώρους…

Τώρα κανένας δεν τον ήξερε…

Και ενώ δεν υπήρχε σχεδόν κανείς στο ΠΑΣΟΚ και βασικά στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια επί πρωθυπουργικής θητείας Γιώργου που να μη γνώριζε τον Ρόντο –γνωστές π.χ. οι σχέσεις με τον Χάρη Παμπούκη– τώρα, μόλις έσκασε η βόμβα (λες και δεν ήξεραν την κομπίνα με τις αποναρκοθετήσεις), όλοι κάνουν ότι δεν ήξεραν τον Άλεξ… Ακόμη και ο Παπανδρέου πήρε αποστάσεις.

Ο Βενιζέλος, πετώντας προς τα Βαλκάνια, είπε ότι δεν ξέρει τίποτε για τον Ρόντο, μόνο ότι είναι «υπάλληλος της Άστον, Επιτρόπου της ΕΕ», τον οποίο έχει στείλει ως εκπρόσωπο της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής!

Δήλωσε ότι πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, για να το διορθώσει αργότερα λέγοντας ότι δεν εννοούσε ευθύνες του Παπανδρέου, προφανώς μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του Γιώργου. Και παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του για το ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ –Παπανδρέου, Λοβέρδος και Δόλλης– βοήθησαν στη διαλεύκανση του σκανδάλου.

Μόνο που το πάρτι με τις ΜΚΟ έγινε επί ημερών κυβερνήσεως Σημίτη…

Αν ανοίξει το στόμα του ο Ρόντος, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Ας μην ανησυχούν όμως γιατί άνθρωποι σαν τον Άλεξ, για τις… αποστολές που έχουν αναλάβει, ποτέ δεν μιλάνε…

Μην ξεχνάμε ότι μεταξύ των αποστολών που είχε αναλάβει ήταν και η ματαίωση της κατασκευής του αγωγού South Stream, που είχε προωθήσει ως πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής, ματαίωση που προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Αλεξανδρούπολη κατά την προεκλογική ομιλία του για τις εκλογές του 2009.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι άνθρωποι των Mη Kυβερνητικών Οργανώσεων (3/7/2005)

Και η Κομισιόν μοίρασε 6,3 δισ. σε 30 ΜΚΟ! (10/7/2005)

ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ 431 ΜΚΟ! (18/12/2011)


Σχολιάστε εδώ