Άκυρο ή λευκό οι επιλογές του ΚΚΕ για τον β’ γύρο

Το ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Δ. Κουτσούμπας, με κάθε σαφήνεια, αφού σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ACTIOΝ24 δήλωσε για τη στάση του κόμματος στον δεύτερο γύρο:

«Υπάρχει πολιτική επιλογή με άκυρο, με λευκό, με οποιονδήποτε τρόπο. Θα το δούμε συγκεκριμένα τότε. Έτσι κάναμε πάντα».

Στον Περισσό θεωρούν κοροϊδία τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν υπάρχει στον δεύτερο γύρο υποψήφιος του ΚΚΕ και δεν περάσει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η γραμμή θα είναι «μονοκούκι» ΚΚΕ.

Αυτά, λένε, είναι αστεία για μικρά παιδιά, αφού οι Συριζαίοι δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε τα μέλη και τα στελέχη τους, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν δείτε τι συμβαίνει τώρα με τα οργανωμένα μέλη και τα στελέχη τους είτε με αφορμή την περίπτωση Βουδούρη, είτε του Καρυπίδη, είτε άλλες αποφάσεις, δεν μπορούν να τα ελέγξουν, πόσω μάλλον να βάλουν έναν λαό, μάζες ψηφοφόρων, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να πάνε κιόλας μονοκούκι σε άλλο υποψήφιο. Έλεος, μα είναι αστεία αυτά τα πράγματα και πρέπει να ντρέπονται και που τα εκστομίζουν».

Το ΚΚΕ θα καλέσει τους ψηφοφόρους του στον δεύτερο γύρο να ρίξουν στην κάλπη, εκ νέου, τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων του ακόμα και εάν αυτοί δεν περάσουν -που είναι και το πιθανότερο- σε αυτόν, επιλογή που οδηγεί στο άκυρο.

Η συγκρότηση, λένε, πολιτικών μετώπων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως γινόταν τη δεκαετία του ’80, έχει τελειώσει εδώ και 30 χρόνια διότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες, αφού πλέον δεν υπάρχει η Αυτοδιοίκηση που γνωρίζαμε τότε και σήμερα. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει (Καλλικράτης και άλλοι νόμοι) η Αυτοδιοίκηση (τοπική και περιφερειακή) έχει μετατραπεί σε μακρύ χέρι του κράτους και υλοποιεί την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Στην άποψη ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε στον δεύτερο γύρο να πάει με αντικυβερνητικό υποψήφιο, στον Περισσό απαντούν ότι η μάχη δίνεται στον πρώτο γύρο και έτσι έπρεπε να γινόταν, χωρίς να υπάρχει το υπάρχον εκλογικό σύστημα των δύο γύρων που αλλοιώνει τη λαϊκή θέληση. Κανονικά, λένε, έπρεπε από τον πρώτο γύρο, αυτός που βγήκε πρώτος να εκλέγεται δήμαρχος μέσα από το δημοτικό συμβούλιο.

Ως εκ τούτου, τονίζουν ότι κυρίως στον πρώτο γύρο πρέπει να εξαντληθεί η μάχη και στόχο έχουν την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ με τον ενιαίο τίτλο «Λαϊκή Συσπείρωση», σε όλη την Ελλάδα, κάτι που ευνοεί την ξεκάθαρη καταγραφή των δυνάμεών του.

Μάλιστα, στρεφόμενοι κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγορούν ότι συνειδητά παίζει το παιχνίδι του δεύτερου γύρου για να αποπροσανατολίσει από τον πρώτο και να εγκλωβίσει τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αλλά γενικότερα να εκβιάσει τη λαϊκή ψήφο υπέρ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από μια θολή αντιμνημονιακή ομπρέλα που θα κρύβει τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές πολιτικές διαχωριστικές γραμμές…

Στο μεταξύ, όμως, φαίνεται ότι δημιουργούνται εσωκομματικές αναταράξεις, αφού δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διαγραφές μελών του ΚΚΕ στην Κόνιτσα επειδή στήριζαν τον εκεί υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα δημοσιεύματα, διαγράφηκε όλη η τοπική οργάνωση, κάτι που αρνήθηκε ο Περισσός, κάνοντας λόγο για «προβοκατόρικα δημοσιεύματα και για μυθεύματα», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.


Σχολιάστε εδώ